Bu yaz lise gençliği robot yapmayı öğreniyor!

Merlinin Kazanı 19.04.2011 - 14:05
Özyeğin Üniversitesi, lise öğrencilerine bu yaz RoboKamp’ta robot yapmayı öğretiyor

Özyeğin Üniversitesi, 27 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde düzenleyeceği RoboKamp 2011 ile lise öğrencilerinin mühendislik yeteneklerini geliştirecekleri bir robot yapım kampına imzasını atıyor. Üniversitenin Altunizade Kampüsü’nde gerçekleşecek olan kampa, 24 öğrenci katılacak. ÖzÜ bu kampla geleceğin mühendislik yıldızlarını keşfederken, başarılı olanlara üniversite sınavında Özyeğin’i tercih etmeleri halinde %100 burs imkanı da sunacak. 15 Nisan’da başlayan kamp başvuruları 20 Mayıs 2011 tarihine kadar devam edecek.

Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ), lise öğrencilerine yönelik yaratıcı eğitim çalışmalarına Bilgisayar Oyunu Atölyesi’nden sonra RoboKamp 2011 ile devam ediyor. Robotların her geçen gün yaşamımıza daha da fazla girmesinden yola çıkan ÖzÜ, RoboKamp ile liseli gençler irobot mühendisliğinin temelleri ile tanıştırmayı ve öğrencilerin bu konuya duydukları heyecanı güçlendirmeyi hedefliyor. 27 Haziran - 10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek RoboKamp ile lise öğrencilerinin mühendislik yetenekleri geliştirilirken, eğitim sonunda başarılı olanlara, üniversite sınavında Özyeğin Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği programına ilk altı tercihlerinden yerleştirilmiş olmaları kaydıyla tam burs imkanı da verilecek.

ÖzÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinin vereceği eğitim, üniversitenin Altunizade Kampüsü’nde gerçekleşecek. RoboKamp’a lise 11 ve 12. sınıf öğrencileri başvurabilecek. Öğrencilerin hayal güçlerini ve yaratıcı düşünme kapasitelerini de geliştirecek olan kampa, yapılan başvurular arasından seçilen 24 öğrenci kabul edilecek. İstanbul dışından kampa katılan öğrenciler Özyeğin Üniversitesi konukevinde konaklama imkanından yararlanabilecekler.

Bu yaz lise gençliği robot yapmayı öğreniyor!
İki haftalık kamp süresince öğrenciler elektronik, mekanik ve programlama konusunda temel bilgi sahibi olacaklar. Atölyenin ana konseptini ise “çizgi izleyen minyatür robot” yapımı oluşturacak. Öğrenciler, kendilerine verilecek eğitim ve parçalar aracılığıyla siyah zemin üzerine çizilmiş beyaz bir çizgi üzerinde giden robotlar tasarlayacaklar. Kamp süresince tasarlanan robotlar bir antrenman pistinde yarıştırılacak ve kamp sonunda büyük bir pistte kıyasıya bir final yarışı olacak. Öğrenciler atölye çalışmalarının yanı sıra bir İstanbul gezisine katılacak ve kampın son gününde Temmuz’da İstanbul’da düzenlenecek olan RoboCup 2011’i ziyaret etme fırsatı bulacaklar.
 
RoboKamp’a başvuruda bulunmak için www.ozyegin.edu.tr/robokamp adresindeki formu 20 Mayıs 2011 tarihine dek doldurmak yeterli. Kamp hakkında daha detaylı bilgi ise Özyeğin Üniversitesi’nin 0216 599 24 06 ya da 0216 599 21 03 numaralı telefonlarından edinilebilir.

- Basın Bülteni
Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 16:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bu yaz lise gençliği robot yapmayı öğreniyor!
İlginizi Çekebilir