Buffalo katliamı Twitch üzerinden canlı yayınlanmış

Murathan Özlü 15.05.2022 - 17:56
Dün Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşen ve en az 10 kişinin hayatını kaybettiği Buffalo katliamı Twitch platformunda canlı yayınlanmış.

Dün gerçekleşen Buffalo katliamı Twitch üzerinden canlı yayınlanmış. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD)  gerçekleşen silahlı saldırılar tüm dünyanın farkında olduğu bir gerçek. Ancak dün gerçekleşen süpermarket katliamı, 4chan'den esinlenilmiş, Discord'da  planın detayları verilmiş ve Twitch'te canlı yayınlanmış. Olayın merkezinde ise,  “jimboboiii” lakaplı, 18 yaşında beyaz bir erkek; Payton Gendron bulunuyor.

Buffalo katliamı Twitch platformunda an be an yayınlanmış

Polis raporuna göre, Gendron katliam planına dair bütün detayları özel bir discord kanalında planlamış ve katliam öncesi manifestosunda da 4chan'de okuduklarına atıf yapmış. Ardından katliamı, yanında getirdiği kamera ile Twitch'ten canlı yayınlamış. jimboboiii, gözüne kestirdiği Tops Friendly Markets zincirine ait süpermarketin önüne gelir gelmez pompalı tüfek ile insanlara ateş etmeye başlamış.

Buffalo katliamı Twitch
Payton Gendron, ardından içeri girdiği süpermarkette aralarında emekli bir polis memurunun da bulunduğu insanlara ateş açmış. Polis,  saldırganın hedef aldığı 13 kişiden 11'inin siyahi olduğunu, yani ırkçı bir saldırı olduğunu belirtiyor. Platform, saldııganın "jimboboii" isimli Twitch kanalını tamamen sildi.

Saldırganın yayınını izleyen veya özel discord kanalında olup planından haberdar olanlar konusunda polis işlem yapacak mı, göreceğiz.  Twitch yayıncısının mutfağını yaktığı olaylara da şahit olmuştuk ancak canlı yayında katliam yayınlamak, Twitch'in başını ağrıtabilir.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 06:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.05.2022 14:10
Silah AR-15 Colt pompalı değil
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.05.2022 23:34
Yalnız pompalı tüfek değil M16 varyantı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Buffalo katliamı Twitch üzerinden canlı yayınlanmış
İlginizi Çekebilir