Bungie hile yazılımcılarına savaş ilan etti

Murathan Özlü 24.08.2021 - 18:54
Bungie hile yazılımcılarına savaş ilan etti. Destiny 2'nin yapımcısı, 3 farklı hile yazılım firmasına karşı iddianameı hazırladı.

Destiny 2'deki yoğun hile kullanımı/satışına karşı dava açmaya hazırlanan Bungie hile yazılımcılarına savaş ilan etmiş durumda. Firma, geçtiğimiz hafta VeteranCheats, Lavicheats ve Elite Boss Tech adında 3 hile yazılımı firmasına karşı resmi dava dilekçesi doldurdu. Dava gerekçesi olarak da "Telif hakkı ihlali" gösterildi.

Bungie hile yazılımcılarına rahat vermiyor

Destiny 2 içindeki aşırı hile kullanımına yeter diyen Bungie, PerfectAim isimli hile satış sitesinden başlayarak hilecilerin üzerine çullandı. Öyle ki, Bungie ve Riot, Destiny 2 ve Valorant için hile satan Gatorcheats'e karşı ortak dava açmışlardı. Bu kez, 18 Ağustos tarihinde hazırlanan 3 farklı iddianame ile Bungie, 3 farklı hile satıcısına karşı birbirinden ayrı davalar açtı.

Bungie hile yazılımcılarına savaş ilan etti

İlk dava,  popüler hile satış sitelerinden birinin sahibi olan Elite Boss Tech'e karşı açıldı. Bu yazılımcılar, otomatik nişan alma, ve rakip takım oyuncularını duvar/kapı gibi nesnelerin arkasından görmek gibi standard hileleri satmakla suçlanıyorlar.

İkinci iddianame ise, Lavicheats'in sahibine karşı hazırlandı. Kunsal “Lavi” Bansal isimli yazılımcının, pek çok oyun için hile yazılımı ve benzeri "hizmetleri" sattığı belirtiliyor.

Son dava ise, sınırsız mermi veya can, otomatik nişan alma gibi hileleri üretip satan VeteranCheat sitesine karşı açıldı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 22:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bungie hile yazılımcılarına savaş ilan etti
İlginizi Çekebilir