Bungie'den banlanmasına itiraz eden yayıncıya kötü sürpriz

Murathan Özlü 3.07.2021 - 23:38
Tanınmış bir yayıncı olmak, cezalandırılmaya engel teşkil etmeyebilir. Banlanmasına itiraz eden oyuncuya kötü sürpriz.

Destiny 2 topluluğunun önemli içerik üreticilerinden olan bakenGangstA, oyundan banlanmasına itiraz ederken kötü bir sürpriz ile karşılaştı ve hesabını tamamen kaybetti. Oyunun topluluk menajeri, Twitter’da baken’ın bütün argümanlarını haksız çıkararak Youtuber’ın 4 hesabının da banlandığını duyurdu.

Bungie'den banlanmasına itiraz eden yayıncıya kötü sürpriz

2019 yılının sonlarına doğru Battle.Net'ten Steam platformuna geçiş yapan Destiny 2'de, hile yapan oyuncuların sayısında patlama yaşandığı konuşulmuştu. Bungie'nin 2020'nin ilk 4 ayını kapsayan raporu bu iddiayı doğrular nitelikteydi. Rapora göre bu süreçte hile yapan oyuncuların sayısında %50 civarında artış gözlemlenmişti. Bungie bunun üzerine hile satan uygulamaları (Perfect Aim gibi) oyundan engellettirmek ve hile yapımcılarına dava açmak gibi aksiyonlar almıştı.

BakenGangsta, Twitter hesabı üzerinden Destiny 2 yetkililerine seslenerek, haksız yere banlandığını iddia etti. Argümanını “Oyunda bariz şekilde hile yapan oyunculara bir şey olmazken benim banlanmam doğru değil.” diyerek savundu. 

Twitter üzerinden tartıştılar

Tepkisini, oyundan ikinci sefer banlanmasının ardından gösteren içerik üreticisine cevap, Bungie’nin Baş Topluluk Menajeri Dylan Gafner’den geldi. Gafner,  “hiçbir oyuncunun sebepsiz yere banlanmadığını, ekibin böyle kararları sıkı inceleme ve anti-hile programları ile defalarca kez kontrol ederek aldığını” ifade etti.  Ardından Bungie’nin resmi sayfasını ve hile yönetmeliğini baken ile paylaştı.

Bungie'den banlanmasına itiraz eden yayıncıya kötü sürpriz

baken, “Eğer hile yaptıysam kanıt gösterin, yaptığınız şey saçmalık” diyerek konunun üzerine gitti. Bunun üzerine Dylan Gafner,  konunun üç defa üst üste incelendiğini ve sonucunda, baken’ın Destiny 2 oynarken, ayrıca 2 farklı hesabı ile hile yaptığını ve bir tane de yeni fark edilen hesabının banlandığını açıkladı. Böylece baken, hesaplarından bir tanesini kurtarmaya çalışırken, 4 hesabını da kaybetti.

Gafner’in “Bu konuda daha fazla sizinle muhattap olmayacağız” yazmasının ardından,  Bungie çalışanlarından Elliot Gray, Twitterda, olayı eğlenceli bir video ile dalgaya aldı..

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 17:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.07.2021 09:14
4 hesap kullanan kişi zaten kesin hile kullanıyor demektir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2021 23:27
Resim ne alaka aşağıda niye duruyor hala onu çözmeye calışıyorum :D

-----------------------------

Sürpriz'in resim karşılığı sayılır o resim :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bungie'den banlanmasına itiraz eden yayıncıya kötü sürpriz
İlginizi Çekebilir