Bunları Biliyor Muydunuz? #1

Fasih Sayın 9.07.2013 - 15:21
Oyun dünyasının "Hadi canım sende!" kısmı
Oyun sektöründe faaliyer gösteren en eski ve köklü firma açık ara ile Nintendo'dur.

1889 (Yanlışlık yok evet. 19. Yüzyıl) yılında Kyoto'da kurulan firma ticaret hayatına Hanafuda kartları üreterek başlamıştı. Nintendo'nun oyun kağıdı üretme işi halen devam etmektedir.

1974 yılında video oyunu işine girene kadar pek çok farklı iş koluyla uğraşan firmanın ana ürünü her zaman oyuncak olmuştur. Ancak zamanında makarna üretmiş, taksi işletmiş ve hatta Aşk Oteli adı verilen müesseseleri hizmete sokmuştur.


"Aşk Oteli nedir?" diye sorarsanız hemen bir adım ileriye giderek sorulmamış olan sorunuza da cevap vereyim. Evet, Nintendo bir dönem genelev işletmiştir, pezevenklik yapmıştır da diyebiliriz kavramları zorlarsak. Ancak Aşk Otelleri'ne tam olarak genelev diyemeyeceğimizi de belirtmemiz faydalı olur. Nintendo bu otellerde sevişilecek insanları sağlamıyor ve dolayısı ile fuhuş sektöründe aktif olarak yer almıyordu. Sadece sevişmek isteyen insanlara tesis sağlanıyordu. Yine de bu oteller doğal olarak fuhuş sektöründe çalışanların uğrak yeri olmuştur.

Nintendo'nun video oyunu sektöründe ilk faaliyeti 1974 yılında dönemin popüler oyun konsolu Magnavox Odyssey'in Japonya dağıtım haklarını alması olmuştur.

Firmanın ilk konsolu (ve oyunu) ise 1977 tarihli Color Televi-Game 6 ya da Color TV-Game 6'dır. Dönemin en popüler oyunu Pong'un 6 değişik varyasyonunu içeren bu analog konsol o kadar popüler olmuştu ki Color TV-Game 15, Color TV-Game 112, Color TV-Game Block Breaker ve Computer TV Game adlarında devam konsolları ve oyunlarına zemin hazırladı.

Fasih Sayın'ın yayınımız ile hiçbir ticari bağlantısı bulunmamaktadır
.
Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 20:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bunları Biliyor Muydunuz? #1
İlginizi Çekebilir