1/2

Call of Duty: Advanced Warfare Havoc DLC

Emin Çıtak 10.03.2015 - 15:44
John Malkovich olmak
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360, PlayStation 4, XBox One
Call of Duty: Advanced Warfare Havoc DLC
  • Yapımcı - Yayıncı Sledgehammer Games - Activision
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,First Person Shooter
Merlin Puanı 74
Artılar 4 farklı harita. Özellikle Sideshow çok eğlenceli. Exo Zombies modu ilginç bir bakış açısı olmuş.
Eksiler Yeni silah biraz dengesizlik yaratıyor. Eğer oyunu sevmediyseniz, ilginizi çekecek bir içerik sunmuyor. Zombi modu bu sefer fazla Left 4 Dead olmuş.
Call of Duty uzunca bir süre sonra, gerçekten biraz da olsa doyurucu bir içerikle geldi. Önceliği Xbox platformlarına veren Havoc DLC’si şimdi de diğer platformlar için satışa sunuldu. Call of Duty: Advanced Warfare'ın genişleme paketi olarak görebileceğimiz Havoc DLC, bizi hem yeni haritalara hem de yepyeni heyecanlara ortak etmeyi amaçlıyor.

Genel olarak, oyunlara ne Season Pass ne de DLC alan bir oyuncuyum. Hani, nasıl desem, şu DLC işine bir türlü alışamadım gitti. Birkaç istisna dışında DLC almama kuralımı halen de bozmuş değilim. Havoc bu yüzden beni gerçekten de şaşırtmayı başardı çünkü kesinlikle fena değil. Öyle mükemmel, inanılmaz doyurucu bir iş beklemeyin ama fiyatının karşılığını bir şekilde vermeyi başarıyor. (Steam fiyatı: 31 TL)

Call of Duty: Advanced Warfare Havoc DLC, toplamda 4 yeni çoklu oyuncu haritası, yeni silahlar ve bir dolu zombi içeriğiyle geliyor. Zombi fikri seride ilk kez World at War zamanı denemişti ve Treyarch tarafından geliştirilen tüm Call of Duty’lerde kendine yer bulmayı başarmıştı. Bu sefer, farklı bir Call of Duty yapımcısı aynı işe soyunuyor.

Call of Duty: Advanced Warfare Havoc DLC


Core


DLC ile birlikte gelen ilk harita olan Core, sade yapısıyla dikkat çekiyor. Çok büyük bir harita değil ve hem uzak mesafeli savaşlarda hem de yakın mesafeli kapışmalarda tatmin ediyor. Exo Suit kullanımı açısından da öne çıkan bu haritada, sade yapıdan dolayı rahat hareket edebiliyorsunuz. Savaş iki bölgede yaşanıyor; nükleer reaktörün olduğu ana alan ve tüneller.

Haritada oynarken keyif almadığımı söyleyemem. Özellikle benim gibi Exo Suit’i bir nebze olsun daha aktif kullanmak isteyen bir oyuncuysanız, Core bu konuda bekleneni veriyor. Yine de olay bazen çok yakın temasa dayanıyor ve bu yüzden belli varyasyonların dışına çıkamıyorsunuz.

Call of Duty: Advanced Warfare Havoc DLC
Urban

Dallas Ward 3 adı verilen bu bölge aynı zamanda Call of Duty: Advanced Warfare Havoc DLC’sinin en güzel görünen haritası olma özelliğine sahip. Hatta şöyle diyeyim, “İlk kez, aha işte Call of Duty gelecekten bir yer gösteriyor.” diyeceksiniz.

Mavi neon ışıkların parıltısı, teknoloji ile metalin doyumsuz uyumu Urban’ı oluşturan, onu özel kılan nitelikler arasında gösterilebilir. Urban yakın teması seven ve Call of Duty’nin hızlı oyun yapısını doyasıya yaşamak isteyenler için oldukça iyi bir seçenek gibi görünüyor.

Call of Duty: Advanced Warfare Havoc DLC
Sideshow

Sideshow şu an oyuncular arasında tartışmasız bir numara. DLC içeriğine sahip oyuncuların büyük çoğunluğu Sideshow’un tadını çıkartmakla meşgul. Terk edilmiş bir kasaba görünümü haritanın ana hatlarını oluşturuyor.

Wyoming isimli terk edilmiş bir motelin bulunduğu Sideshow, hem oldukça geniş hem de her türden oyuncuyu kendine çekebilecek kapasitede. Ama haritanın eğlenceli yapısı sadece bununla sınırlı kalmıyor. Haritanın ortasındaki palyaçonun ışılarını yakarak, müziğini açarak ve çevresindeki büyüyü aktif ederek haritaya özel scorestreak’lar kullanabiliyoruz.