Call of Duty Black Ops Cold War için ilk teaser yayınlandı

Alparslan Gürlek 20.08.2020 - 01:52
Activision sonunda Call of Duty Black Ops Cold War oyununu onayladı. Call of Duty Warzone ve sandıklar ile mesajları verilen oyun yakında duyurulacak.

Activision sonunda Call of Duty Black Ops Cold War oyununu onayladı. Oyun için yakın zamanda dünya genelinde bir duyuru yapacağını da açıkladı. Ayrıca soğuk savaş döneminde geçen oyunu onaylarken bir de fragman yayınladılar.

Call of Duty Black Ops Cold War onaylandı ve duyurusu yakın

Activision'ın oyuncuları meraktan çıldırttığı yeni oyunu sonunda onaylandı ve duyurusu için önümüzdeki hafta işaret edildi. Gizemler silsilesinin ardından sonunda oyunla ilgili herkesin beklediği hamle yapılarak sıradaki Call of Duty oyununun soğuk savaş döneminde geçeceği kesinlik kazandı. Paylaştığı "Know your history" fragmanı ile sis perdesini dağıtan Activision, aslında bunu geçtiğimiz haftalarda belli etmişti. İlginç yollara başvuran şirket ortalığı sallayacak bir oyun ile geliyor olmalı.

Yayınlanan fragmanda 1970 yılında Batı'ya kaçan Sovyet kaçakçısı Yuri Bezmenov ve batıda bulunan istihbarat teşkilatlarına sızmak için gönderilen Sovyet casusu "Perseus" görünüyor. Perseus'un gönderilmesindeki amaç ise, ABD'nin nükleer silah yarışında geriye düşmesini sağlamak. Bugün bile "Perseus" adlı casusun kimliği henüz ortaya çıkarılamamış. Ayrıca fragman boyunca Bezmenov, bir ülkeyi yok etmenin ve soğuk savaşın aşamalarını da sırasıyla anlatıyor.

Call of Duty Black Ops Cold War için ilk teaser yayınlandı

Fragmanda oyun ile ilgili neredeyse hiçbir görüntüye yer verilmiyor. Yani duyuru tarihine kadar oyunun tam olarak neye benzediğini göremeyeceğimizi söyleyebilirim. Neyse ki duyurunun yapılmasına yalnızca 6 gün kaldı. Activision'un yeni oyunu 26 Ağustos 2020 tarihinde dünya genelinde duyurulacak. Ayrıca fragmanda yer alan "Tarihini bilmeyenler onu tekrar yaşamaya mahkumdur" ibaresini de daha önce Call of Duty Warzone oyuncuları  oyunu oynarken görmüştü. Fragmanın ismi de yine gayet açıklayıcı; "Tarihinizi bilin". Sıradaki Call of Duty oyununu Treyarch ve Raven Software'in birlikte geliştirdiğini de hatırlatalım.

Yine geçtiğimiz haftalarda Activision CoD üzerine içerik üreten insanlara birer sandık göndermişti. Sandığın içinden çıkan ipuçları oyuncuları önce Black Ops 4'e sonra da pawntakespawn adındaki bir web sayfasına yönlendirmişti. Sandıkların içinden çıkan soğuk savaş dönemi antika projeksiyon cihazlarıyla gizemleri çözen oyunculara bazı tarihler verilmişti. Gerçekten bir oyunun duyurusu için hem bu kadar masraflı bir çalışma yapmak hem de bulmacalar ve gizemlerle büyük merak uyandırmak zekice. Ayrıca oyunculara çözdürdükleri bulmacalar ise gerçekten zordu, öyle ki 5 saat boyunca bu bulmacaları çözmeye çalışan oyuncular gördük. Her ne geliyor ise çok iddialı geliyor ve 26 Ağustos tarihinde tüm dünyaya duyurulacak. Merakla bekliyoruz...

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 15:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.08.2020 13:17
Hala bu ismi kabullenemiyorum. Nasıl saçma bir isimdir bu yahu? Call of Duty: Black Ops tamam, Call of Duty: Cold War da tamam. E bu nedir arkadaş? Göreve Çağrı Siyah Operasyon Soğuk Savaş
MK Okuru
MK Okuru 21.08.2020 08:43
17.50 oynamadığı çok belli zaten.
MK Okuru
MK Okuru 20.08.2020 17:50
kulağa hoş gelmese de aslında mantıklı bir isim. Soğuk Savaş sırasında çoğu ülke "kara operasyon" olarak adlandırılan sızma ve sabotaj görevlerinde bulundu. Zaten ilk oyunun adı bu yüzden Black Ops ve eğer oynadıysanız çoğunlukla bahsettiğim tarz operasyonlar vardı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.08.2020 16:45
Araya black opsu sıkıştırıyorlar çünkü;hey cod hayranları yeni birşey yapmadık öyle heyecanlanmayın cold war dlcsiyle idare edin. Teasera gelince izlediğim en gereksiz teaserlardan, yayınlama hiçbirşey kaybetmezsin tepki toplamazsın en azından..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.08.2020 16:26
Haberi yapan editör bayağı bir cod fanı belli. Öyle bir heyecanla yazmışki yazıyı. Bence fazla gaza gelmesin. Cod bu her ne geliyorsa iddialı gelse nolur? Bunlar bu gazı her sene veriyor ama hiç te öyle abarttıkları gibi iddialı bir yapım gelmiyor. Örnek, yeni MW oyunu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty Black Ops Cold War için ilk teaser yayınlandı
İlginizi Çekebilir