Call of Duty: Warzone botlar bastı

Atıf Doğan Özcan 12.05.2022 - 18:36
Bir yayıncının Caldera haritasında şüpheli oyuncu hareketleri görmesi sonrasında, Call of Duty: Warzone botlar bastı yorumu geldi.

Resmen Call of Duty: Warzone botlar bastı desek yalan olmaz. Son zamanlarda oyun içerisinde şüpheli hareketler yapan bazı oyuncular olduğu çok sık rapor edilmeye başlandı. İşte bu şüpheli hareketlerin sebebi, o oyuncuların bot olması olarak görülüyor. Activision Blizzard geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporda, Call of Duty serisinin zor günler geçirdiğini dile getirmişti.

Bahsi geçen raporda Call of Duty’nin geçen sene elli milyon civarında oyuncu kaybettiği söylendi. Bu nedenle oyun içerisinde aktifliği yükseltmek ve yeniden kaybettiği oyuncuları oyuna çekebilmek adına yayıncı tarafından böyle bir işe onay verildiği düşünülüyor. 

Eski oyunculara çağrı niteliğinde bir hareket

Bu iddianın en kuvvetli kaynağı Call of Duty yayıncısı olan theGivvy’nin Caldera’da bir maçta oyuna girdikten çok kısa bir süre sonra karşılaştığı bir oyuncuyla yaşadıkları gösteriliyor. Haritaya indikten hemen sonra karşısına çıkan düşmana kısa mesafeden ufak atışlar yaptı ama rakip tepki vermeyip bir anda satın alma istasyonuna hareket etti.

CoD Botları sinir bozuyor

Bu rakibin bir bot (yapay zekâ) olduğunu söylemek tabi ki de çok zor, ancak Call of Duty: Warzone oyuncuları bu tarz bir ateşe veya saldırıya maruz kaldıklarında asla tepkisiz kalınmaması gerektiğini bilirler.

Oyuncular bot kavramına çok uzak değiller. Çünkü Fortnite ve Pubg Mobile bu botlardan yararlandı ve hala yararlanmaya da devam ediyor. Call of Duty serisi ise 2010 senesinde Call of Duty: Black Ops oyununda oyuncuların özel maçlarında bot eklemelerine izin vermişti.

Bu tarz bir bot olayı zamanlama olarak çok manidar oldu. Çünkü yayıncı olarak ciddi bir etkiye sahip olan Dr. Disrespect ve TimTheTatman CoD:Warzone’da yeni Caldera haritasını çok ciddi olarak eleştirdiler. Yani yayıncı oyunun eski aktif ve dolu günlerine dönmesi için aktif oyuncu sayısını şişirmeye ihtiyacı duyması çok normal geliyor.

Call of Duty: Warzone zaten hareketli günler yaşamaya başladı bile çünkü 11 Mayıs tarihi itibariyle oyuna Monarch Operasyonu ile King Kong ve Godzilla geldi.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 03:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.05.2022 01:46
Oyunda inanılmaz hile sorunu var her güncelleme sonrası 1-2 gün rahat oynanıyor ancak bu hilelerde güncellendiği
o kadar belli oluyor ki neredeyse her ölümlerde killcam izlediğimizde bariz bir şekilde aimbot kitlenmesi görülebiliyor.
MK Okuru
MK Okuru 14.05.2022 18:31
ricocheat çıktıktan sonra hile baya azaldı. bence sen iyi oynayan oyuncuları hile sanıyorsun. bizim türklerde var çünkü her öldüğünde hile demek.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.05.2022 11:43
Werdanskin ilk halini getirsinler bak hersey nasil düzeliyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.05.2022 12:36
Malesef oyunun cılkı cikti ozel aparatlar cronex gibi ozel cihazlar kullaniyorlar oyunculari bezdirdiler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.05.2022 20:07
Yayıncılar bile oyunun ortasında bırakıp gidiyolar normal insanlarda mı gitmesin adam lole giriyo 5 dk yok ya da işi çıkar gider kapı çalar vs. çoğu bot insandan daha iyi oynuyor ki bu bedava bir oyun kolsuzuda aynı oyunda yayıncısıda
MK Okuru
MK Okuru 13.05.2022 09:38
Katılıyorum. Kulaklıksız vs oynayım farketmemişde olabilir. Ama bot olabilir gerçeğini de değiştirmez.. Mantısız da değil boş sunucu olup amaçsız durmaktansa.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty: Warzone botlar bastı
İlginizi Çekebilir