Call of Duty: Warzone yayıncısının ailesinden skandal hareket

Alparslan Gürlek 16.12.2020 - 15:21
Call of Duty: Warzone yayıncısı altı yaşındaki RowdyRogan'ın ailesi, sadece viral olup ses getirmek için çocuklarına yalan söyledi. Skandal!

Geçen hafta PC Gamer son derece genç bir Call of Duty: Warzone yayıncısı olan RodwyRogan'ın Activision tarafından oyundan yasaklandığına dair bir ipucu alıyor ve araştırmaya başlıyor. Resmen pembe dizilere konu olacak kadar skandal, çirkin gerçekler bu araştırmanın ardından gün yüzüne çıkıyor. Ailesi tarafından kandırılan altı yaşındaki genç yayıncının ilginç yasaklanma hikayesine gelin birlikte bakalım.

Call of Duty: Warzone oyunundan iğrenç bir skandal, alın size viral!

Yayınlanan bir Twitch klibinde Rogan'ın hesabı menüdeyken yasaklanmış gibi görünüyor. Çocuk tam da olması gerektiği gibi bir anda ağlayarak babasına doğru gidiyor. Sonuçta altı yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz. Babası da berbat bir oyunculukla sinirlenip rolünü yapıyor ve çocuk odadan çıkıyor. Annesi direkt odaya girerek "Yayını kapat" diyor.

Call of Duty: Warzone yayıncısının ailesinden skandal hareket

PCGamer bu klipteki Flash TV oyunculuğunu farketmiş olacak ki yasaklamanın gerçekliğini anlamak için Activision'a ulaşmaya çalışıyor ancak hızlı bir dönüş alamıyorlar. O dönemde bazı web siteleri, uzman espor sitesi Dexerto'dan Polygon gibi sitelere kadar espor camiası bu yasaklanma haberinden bahsediyor. Olayı bildiriyor ve "Free Rogan" etiketinin trend olmasına yardımcı oluyordu. Bu etiket Call of Duty: Warzone hayranlarının "bir çocuğun hayalini mahvettiği için Activision'a tacizde bulunmasıyla" devam ediyor. Buradaki en yaygın görüş ise yasağın Rogan'ın yaşı ve oyunun hizmet şartlarıyla ilgili olması.

Gel gör ki hesap, PCGamer'ın doğrulaması üzerine yayıncı tarafından yasaklanmamış. Rogan'ın 'ebeveynleri' tarafından planlanan bu viral olma girişimi FaZe5 yarışması adı verilen bir şey aracılığıyla FaZe Clan'ın kitaplarını alma kampanyasının bir parçası olarak hazırlanmış. Büyük bir e-spor organizasyonu olan FaZe Clan aynı zamanda büyük bir "yaşam tarzı" markasıdır. Kuruluşun web sitesi tamamen ürün satışlarına bırakılıyor, ancak bunun nedeni kişiliğin YouTube, TikTok, Instagram, Twitter ve Facebook'ta dağılmış olması. Toplulukla iletişime geçmek için bu kanalları kullandıklarından sitelerini de ürün satışları için kullanıyorlar.

Call of Duty: Warzone yayıncısının ailesinden skandal hareket

Oyuncularından biri 'baskıcı ve rahatsız edici' sözleşmeler için dava açıyor, bir diğeri Fornite'dan kalıcı olarak yasaklanıyor ancak bunlara rağmen FaZe klanı izleyiciler tarafından havalı, istek uyandıran bir marka olarak algılanıyor. Küçük çocuklara bu FaZe yıldızlarından biri olabileceklerini vaat ediyor ve yıllık FaZe yarışması, esasen kuruluşun X-Factor gibi bir şeyinin kendi versiyonu. Binlerce katılımcı çeşitli zorluklarla yarışıyor ve son beş katılımcı FaZe klanına katılıyor. Kabileye kabul ediliyor da diyebiliriz.

Altı yaşındaki Rogan bu yıl son 20'ye ulaştı. FaZe'nin geri kalan rakipleri için belirlediği zorluklardan biri "viral hale gelen bir içeriği denemek ve yapmaktı." İşte sadece bu nedenle Rogan'ın ebeveynleri altı yaşındaki çocuklarını kamera önünde ona yalan söyleyip ağlatarak viral olmayı düşündü. Bunu çocuğa açıklamaya geldiğinde ise tıkanıp kaldılar. "Rogan'a viral olduğunu açıkladığımızda, bunu ona açıklayabilmemizin tek yolu muhteşem iş çıkardığını gördüğüYouTube videolarını göstermekti. Ona Swagg klibini gösterdik "MEET THE 5 YEAR OLD WARZONE PRODIGY" adlı ve iki milyondan fazla görüntülenmeye sahip bu video, FaZe klanından Swagg tarafından sunuluyor.

"Bildiğiniz gibi Rogan altı yaşında" diyor baba Harry Drew -aynı zamanda Rogan'ın bütün işleriyle kendisi ilgileniyor. Altı yaşındaki çocuk ne anlasın yayın servislerini efektif kullanmaktan. "FaZe'e katılmak Rogan'ın hayaliydi. FaZe'nin bir buçuk yıl mnce kim olduğunu dahi bilmiyordum ancak oğluma nasıl davrandıklarını gördükten sonra FaZe hayranı oldum" diyor. Sıkıntı ise şurada başlıyor, Call of Duty: Warzone oyununda bir klana dahil olmak için altı yaşındaki çocuğunu ekran karşısında ağlatan anne, yaptığının doğru olduğunda ısrar ediyor.

"Bunu Rogan için yapması eğlenceli bir şeydi. Tüm aile bu süreçte eğlendik, ciddi değildi." Şöyle devam ediyor: "Dünya genç futbolcular ya da genç atletlere hazır olduğu kadar genç oyunculara hazır değil. Henüz buraya gelemedik. Bu internette yayıldıktan sonra tüm şaşırtıcı desteği gördük. Pozitif, nagatiften çok daha ağır basıyor, yani eğer FaZe bunu söylüyorsa yapalım ve dünyadaki bütün genç oyuncular için bir kapı açalım!"

Bu açıklamanın üzerine baba Harry Drew özür dilemeyen bir notla bitiriyor: "Bunun FaZe 5 mücadelesi için bir numara olduğunu anladıklarında mutlu olmayacak bazı insanlar olduğunu biliyorum. Ben de onlara daha fazla olumsuzluk getirmek istemiyorum, Activision yanlış bir şey yapmadı" diyor.

Şimdi içgüdülerimizde bu durumu ele alacak olursak aileye kızmamız çok doğal. Bu kadar küçük bir çocuğu böyle bir duruma soktukları için suçlular. Ancak FaZe'nin yaşam tarzı ve zenginlik vaat ettiği bir yarışmada bu derece sapkın bir kamusal teşvik de var. Açıkçası bu zenginlik vaatleri ebeveynlerin gözünü boyamış gibi görünüyor. FaZe Blaze gibi klanın önde gelen üyeleri, oluşturulan bu sahte hashtag'i 1,6 milyon takipçisine retweetledi.

Call of Duty: Warzone yayıncısının ailesinden skandal hareket

Bunun üzerine PCGamer FaZe klanına ulaşıyor ve altı yaşındaki bir çocuğu bu şekilde teşvik etmenin doğru olup olmadığını soruyor. FaZe CEO'su Lee Trink, "Bu özel zorluk viral hale gelen içerik yaratmaktı" diye yazıyor. "Finalistlerin bu görevlerle ne yapmayı seçtikleri ve her bir zorluğa nasıl yaklaştıkları da değerlendiriliyor. Sadece niceliksel sonuçlar değil. FaZe'deki deneyimlerinin nasıl olacağına dair geniş bir zorluk daha simgeseldir çünkü temel hedefimiz onlara destek olmak. Yargılama süreci matematiksel değildir, nicelikten daha çok niteliğe bakıyoruz. Metodolojimiz ve sürecimiz tescillidir.

PCG FaZe'nin kadrosunda altı yaşında bir oyuncunun bulunmasından mutlu olup olmayacağını sordu.

Trink, "FaZe 5 sürecinin özel bir bölümü, hayranlarımızın aslında FaZe Clan'da olmaktan potansiyel olarak bir ila iki adım uzakta olduklarını göstermesidir" diyor. "FaZe 5 aracılığıyla insanlara oyuna istekli bir şekilde, hatta potansiyel bir kariyer olarak bakmaları için ilham veriyoruz. Hayranları ilk 100 veya ilk 20'de öne çıkarmayı seçmemizin birkaç farklı nedeni var.

FaZe bu açıklamadan sonra konudan uzaklaşıp güzellik yarışmalarına falan geçiyor. Oraları almadım fakat yazının PCGamer'da yayınlanan aslı için buraya tıklayabilirsiniz. Sadece Call of Duty: Warzone değil, birçok oyunda ne yazık ki bu tarz durumlar var.

Bütün bunlar böyle küçük bir çocuğu internet karmaşasının tam ortasına bırakmanın eseri. Bu, kendileri için uygun olmayan (Call of Duty: Warzone gibi) oyunları oynayan çocukların hikayesi olabilir. FaZe klanının saygı duyduğu türden hareketler buysa diyecek pek bir şey yok.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.12.2020 23:01
Kimse de demiyor ki 6 yaşındaki çocuk için COD uygun mu diye, tebrikler devam edin böyle, sonra GTA açar mı diyen çocuklarla dalga geçer bu durumu savunur hale gelirler, rezalet, insanlar çocuk için değil, hesabı kapatıldı diye endişe ediliyor, viral olarak dalga geçsen böylesine denk gelemezsin...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.12.2020 16:56
Sahtekarlıkla para kazanmaya çalışmak sosyal medyanın yaygınlaşması ile beraber modern bir hastalığa dönüştü maalesef. Tanrı böylelerine fırsat vermesin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2020 17:13
Nerden biliyosunuz hiç öyle bi aile gibi diil ve çoçuk çok yetenekliiiiii
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2020 20:18
Aynen, bu ailenin bizim gibi, onları maddi ve manevi destekleyen, bir çok fanı var. Bu aileyi karalama kampanyanıza izin vermeyeceğiz!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2020 17:14
meraba televole
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty: Warzone yayıncısının ailesinden skandal hareket
İlginizi Çekebilir