Call of Duty Warzone hile kullanan 20,000 oyuncu yasaklandı

Alparslan Gürlek 30.09.2020 - 12:32
Activision, Pazartesi günü Call of Duty Warzone oyununda hile kullanan 20,000 oyuncuyu yasakladı. Yeni sezon hileciler için kabus gibi başladı.

Call of Duty Warzone hile kullanan oyuncularına güzel bir sürpriz ile sezonu başlattı. Bildiğiniz gibi altıncı sezon bugün başladı ve yaklaşık 20,000 oyuncu bunu kaçıracak. Bir Vice raporuna göre şirket popüler bir hile kullanan oyuncuları tespit etmesinden sonra hepsine büyük bir darbe indirdi.

Call of Duty Warzone hile yapan 20,000 oyuncunun gözünün yaşına bakmadı

Activision'un sevilen battle royale oyunu Call of Duty Warzone oyuncuları hile kullanan insanlardan daima şikayetçiydi. Hatta canlı yayınlarda yayıncıların dahi hile kullanmaya başladığı oyun bu konuda kullanıcıların güvenini kaybetmeye başlıyordu. Sonunda şirket oyunun motoruna müdahale ederek yapılan bir hileyi tespit edip, Pazartesi günü yaklaşık 20,000 oyuncuyu sunucularından yasakladı.

"Konuya aşina olan insanlar" siteye Nick Wagner isminde bir Twitch yayıncısının onlara EngineOwning ismindeki hileyi kullanmayı gösterdiğini yazdı. Geçtiğimiz haftalarda canlı yayında aynı hileyi kullanan bir başka Twitch yayıncısı da haberimize konu olmuştu. Hile gibi çok oyunculu oyunlarda kullanıcı deneyimini rezil eden bir aracın canlı yayınlarda kullanılıp gösterilmesi bile ayrı bir cesaret. Yasal olmadığını hepimiz biliyoruz.

Call of Duty Warzone hile kullanan 20,000 oyuncu yasaklandı

EngineOwning adındaki web sayfası artık Call of Duty Warzone hile yazılımının şirket tarafından "tespit edildiğini" doğruluyor. Yani geliştirici Infinity Ward artık bu hileyi ve kullananları ne zaman kullanırsa kullansınlar tespit edebilir. Bu da hileci oyuncular için bu yazılımın artık işe yaramayacağını gösteriyor. Ağustos ayında hile yaparken yakalanan MrGolds'un Twitch kanalı da kapanmış durumda. Aynı yazılımı o da kullanıyordu.

Infinity Ward balyozu Nisan ayında yaklaşık 70,000 Warzone dolandırıcısının başına düşürdü ve Temmuz ayında, onu dişsiz olarak görüp alay konusu etmeye çalışan kullanıcılar için "daha fazla yasaklama dalgası geliyor" uyarısında bulundu. Bununla birlikte hile yazılımları üreten CxCheats'e karşı yasal işlem başlattığında, hileci Ağustos ayında hile satmayı bırakıp neden olduğu sorundan dolayı Activision'dan özür dilemişti.

EngineOwning CxCheats gibi değil, pes etmeyecek gibi görünüyor. Site yöneticisi AimBRoT, geliştiricilerin "algılama üzerinde çalışmaya" devam edeceğini söylüyor. Şimdi burada bazı kelimeler kullanmayı o kadar çok isterdim ki... Yalnızca çok oyunculu oyunlarda hile kullanan insanların acınası varlıklar olduğunu söylemekten öteye gidemiyorum.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 05:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.10.2020 21:33
Hile kullanmak basitlik zaten pc yada her e ile oynuyorsa kuvvetli ise gerek yok ki hileye her türlü alırsın oyundan çok cihazlar çarpışıyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.10.2020 10:36
Baslikta ne anlatmak istediniz?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.09.2020 23:44
darısı destinty 2 oynayanların başına
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty Warzone hile kullanan 20,000 oyuncu yasaklandı
İlginizi Çekebilir