CD Projekt RED Cyberpunk 2077 için yeni açıklamalar yaptı

Alparslan Gürlek 14.01.2021 - 00:45
CD Projekt RED kurucu ortağı Marcin Iwinski kamera karşısına geçerek oyunun güncel durumu ve gelecek planları hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Hepimizin bildiği gibi problemlerle oyuncuların karşısına çıkan Cyberpunk 2077 için CD Projekt RED yeni bir video yayınladı. Şirketin kurucu ortağı Marcin Iwinski ekranların karşısına çıkarak bu sefer bütün sorumluluğu üzerine aldı ve oyunun gelecek planlarıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda oyunun son nesil konsollarda sorunlu şekilde çıkışına da değinen Iwinski ücretsiz DLC'ler, yeni güncellemeler ve daha fazlası hakkında birçok ayrıntı paylaştı.

CD Projekt RED kurucu ortağı Iwinski Cyberpunk 2077 için yeni detaylardan bahsediyor

Marcin Iwinski kameraların karşısına geçerek Cyberpunk 2077 için güncel duruma dair yeni açıklamalar yaptı ve sorumlunun kendisi olduğunu söyledi. CD Projekt şirketinde 25 yıl önce başladıklarında oyuncularla doğrudan ve dürüst bir şekilde iletişim kurmanın ana prensiplerinden biri olduğunu söylüyor. Sonrasında oyun geliştirme departmanı olan CD Projekt RED kurulduğunda bu prensiplerin arasında "Dünya'nın en iyi oyunlarını yapmanın" da eklendiğinden bahsediyor.

Iwinski "Dürüst ve samimi iletişimimizin  bir mirası olarak bize güvendiniz ve oyunumuzu ön sipariş ile satın aldınız" dedi. " PC sürümü olumlu incelemeler alırken oyunun konsol sürümü istediğimiz kalite standartlarını karşılayamadı. Ben ve liderliğimdeki bütün takımımız bunun için derinden üzülüyoruz ve bu video ile bunu belirtme görevini de ben alıyorum."

Bunun üzerine Iwinski takımın geneline yapılan olumsuz eleştiriler için "Lütfen takımlarımızı bu olan yüzünden suçlamayın, hepsi çok yetenekli ve çalışkan insanlar" dedi. Devamında ise "Oyunun yayınlanmasını ben ve masadaki diğer yöneticiler istedik" diyerek ekledi. "İnanın hiçbir şeyin bu şekilde olmasını istemezdik. Güveninizi yeniden kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

Iwinski bu açıklamalarla birlikte oyunun yükleme ekranları olmadan dolaşılabilen devasa dünyasında onları en çok zorlayan şeylerden de bahsetti. Donanım dostu olmasını istedikleri oyunun aynı zamanda PC'lerde harika görünmesini amaçladıklarını ve bunu konsollar için sonradan ayarlamaları gerektiğine değindi. Şehrin yapısının karmaşık olduğuna ve eski konsolların disk bant genişliğinin bunun için yeterli olmadığından da yakınan Marcin Iwinski aslında son nesil konsollar için biraz da şikayet eder gibi konuştu. Kendilerini oldukça zorladığına değindi.

CD Projekt RED Cyberpunk 2077 için yeni açıklamalar yaptı

CD Projekt RED, bütün bunların COVID nedeniyle evde çalışmalarından ötürü daha da zorlaştığını da belirtti. Gelecek planlarından bahsederken aynı zamanda oyunun yol haritasını da gösteren Iwinski sıradaki güncellemelerden bahsetti. İlk büyük güncelleme daha önce de bahsedildiği gibi Ocak ayında geliyor. Cyberpunk 2077 için 10 gün sonra yayınlanmasını planladıkları güncellemeler ile birçok sorun ve bug için çözüm üretiyorlar. Düzenli şekilde gelecek büyük ve küçük yamalar görebileceğimizden söz ediyor.

CD Projekt RED kurucu ortağı Marcin Iwinski Cyberpunk 2077 için gelecek ücretsiz indirilebilir içeriklerden de bahsettikten sonra kapanışı "İçinde bulunduğumuz durumu düzeltmek için elimizden geleni yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Şirketimizin odağı her zaman ne olduysa şimdi de aynı. Hala harika oyunlar yapmak ve sizlerle açık bir şekilde iletişim kurmak istiyoruz" diyerek yaptı.

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 22:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.01.2021 03:07
abi sizden bir kaç ay önce 7 sene uğraşilmiş ps4 basicte bile yağ gibi akip ps5 oyunu gibi gözüken the last of us part 2 çıkti.. onu görüp utanmadiniz mi??
"biz bu oyunu böyle çikarmayalim lan" diyen bi tane adam çikmadimi o şirkette.
MK Okuru
MK Okuru 18.01.2021 18:57
07:37
verilen emeğe gösterilen özene verdim bu örneği.. ne olursa olsun exclusive ya da değil iş ahlaki işini sevgiyle yapmak benim mevzu ettiğim bunlar. RDR2 süper örnek GTAV her ne kadar ben sevmesem de harika örnek bunlar hep el emeği göz nuru projeler. ama Cyber değil ne yazik ki.
MK Okuru
MK Okuru 18.01.2021 07:37
Haklılık payın var, ama TLOU P2 Exclusive bir oyun. Sadece bir platforma optimize ediliyor. Ha bu kesinlikle CP'77 iyi demek değil. Verdiğin örnek uyuşmuyor yani, mesela RDR2 iyi bir örnek olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.01.2021 09:47
Hocam sen bu işleri bırakda sunu soyle oyunu son 4 senede geliştirdiginiz soylendı peki bu 4 sene once yeni nesil konsol mu vardı da ayarlama yapamadınız palavraya gerek yok konsolların bir sucu yok bu konsollar rdr2 tlou 2 ve nice canavar gibi oyunu canavar gibi calıstırırken cyberbugı calıstırmıyo
MK Okuru
MK Okuru 16.01.2021 10:35
Katılıyorum rdr çalıştıran ps4 bu oyun da patlıyor ve insanlar hayla sovunmaya devam ediyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.01.2021 03:08
yaptıkları en üyük hata oyunu çok erken ilan etmeleri. aradan yıllar geçti millet de gaza geldi birkaç ertelemeden sonra stüdyoya ölüm tehditleri bile gönderildi bunlar da bitmemiş oyunu çıkardılar. ama konsol ön incelemelerine ambargo koymaları ve oyun çıkana kadar saklamalarının izahı yok bence
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.01.2021 20:12
adamlar türkce destekli oyun yapmıs hala laf edıyonuz duzelcek oyun ıste para ıade ıstemeye ne gerek var dursun kenarda duzelınce yardır oyuna sonucda kalıtelı yapım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.01.2021 11:50
Kardeş hiç mi kendi ps4 ünüz yok stüdyoda konsolda test etmeden neyi yayınlıyosun. Baktın oynatmıyor ps4 e 2021 de gelecek alın pc de oynayın de. Milleti ön sipariş verdirip parayı çıkardın kar edince geri ödeme yaptınız. Neredeyse dolandırıcılık ama hiç değilse para iadelisi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
CD Projekt RED Cyberpunk 2077 için yeni açıklamalar yaptı
İlginizi Çekebilir