CDProject'in yeni oyunu hakkında ilk detaylar

Berkant Jeff Akarcan 23.10.2012 - 17:33
The Witcher'in yapımcısı geleceğe gidiyor


The Witcher serisi ve GOG'dan tanıdığımız (ve çok sevdiğimiz) Polonyalı firma CD Projekt'in bir süredir bir Cyberpunk oyunu üzerinde çalıştığını biliyorduk ve merakla bekliyorduk. Hatta Gamescom'da The Witcher röportajında inatla Cyberpunk hakkında bilgi almaya çalışmıştık ama bir çok firmanın aksine ser verip sır vermiyorlardı bu konuda.

Fakat büyük bekleyiş bitti ve projenin ilk detayları açıklandı. Oyunun adı, Cyberpunk 2077. Cyberpunk sadece oyunu teması değil, aslında direkt olarak Mike Pondsmith'in masaüstü oyunu Cyberpunk 2020 ile bağlantılı. Hakeza, Cyberpunk 2077'de bulunan mekanlar, 2020'den tanıdığımız mekanlar; Night City, Afterlife, Forlorn Hope ve dahası. Zaten Mike Pondsmith de CD Projekt ile beraber çalışıyor oyun için. Daha önce Microsoft ile beraber MechCommander 2 ve Matrix Online üzerinde çalışmıştı.

CD Projekt yaptığı açıklamada Cyberpunk evreni ve olgularına oldukça sadık bir oyun yapacaklarını dile getiriyor ve William Gibson'a olan saygılarını da vurguluyor. The Witcher'dan alışık olduğumuz üzre, firma oynanış olarak inanılmaz derinlikli bir proje üzerinde çalışıyor ve tabi ki yine bol bol yetişkin materyali var. Oyunun sandbox yapısından mütevellit dünya içindeki özgürlüğümüzü pek bir yoğun hissedeceğiz. 2077'nin mekanikleri ise Cyberpunk 2020'nin klasik masaüstü mekanikleri üzerine kurulu olacak ama CD Project'e oyunu modern bir RYO haline getireceği konusunda güvenimiz sonsuz.

Açıkçası bir Cyberpunk fetişisti olarak böylesine bir oyunun CD Projekt RED tarafından hazırlanacağı insanın içini ısıtan bir haber. Tek sorun, oyun çıkana kadar nasıl bekleyeceğimiz. Daha 65 yıl var ne de olsa (oyunun adını yanlış algılayan editörün hazin hikayesi).

Oyunun yayınlanan ilk konsept görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 12:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
CDProject'in yeni oyunu hakkında ilk detaylar
İlginizi Çekebilir