Coca Cola'dan World Of Warcraft esintileri taşıyan oyuncu reklamı

Murathan Özlü 4.10.2021 - 14:48
Coca Coladan World of Warcraft esintileri taşıyan, sinematik sunum ile oynanışı birleştiren ilginç bir reklam geldi ancak pek iyi eleştiriler almadı.

Coca Coladan World Of Warcraft esintileri taşıyan "Birbirimizden Bir Kola Şişesi Kadar Uzağız" temalı ilginç bir reklam geldi. Ancak reklam, videonun altındaki yorumlara ve Like-Dislike oranına bakınca pek iyi karşılık görmedi.

Video an itibariyle 800 civarı like  ve 7 bine yakın dislike almış durumda.  World Of Warcraft odaklı haber sitesi Wowhead ise, reklamıWoW'un bir önceki ek paketi olan Battle For Azeroth ile kıyaslayıp bazı esinlenmeler olduğunu ileri sürmüş.

Coca Coladan World Of Warcraft Battle For Azeroth esintileri taşıyan reklam

Coca Cola reklamının Youtube videosunun altındaki açıklama metninde şu ifadeler yer alıyor:

" Coca Cola'nın anlattığı en yeni hikayeyi keşfedin. Dünyaların kesişme noktasında karşılaşan genç bir oyuncu ile korkusuz bir savaşçının yeni bir şafağı doğurmasına, tarihin akışını değiştirmesine ve Gerçek Sihrin anlamını keşfetmesine tanıklık edin."

Reklamda, rakibini oyun içerisinde yere düşüren oyuncu dolaptan kola şişesine uzanıyor, (evet, savaşın ortasında) kolayı içmesinin ardından rakibine yardım etmeye karar veriyor ve reklam sonunda "barışıyorlar." Ardından da uygulanan bir büyü ile çorak topraklar yeşil, hayat dolu topraklara dönüşüyor ve çeşitli yayıncılar bu olay karşısında hayretler içerisinde kalıyor. Tüm oyun camiası şoka giriyor bu olay karşısında.

Coca Coladan World Of Warcraft esintileri taşıyan reklam demiştik, peki benzerlikler nerede?

Coca Coladan World Of Warcraft

Bahsi geçen reklam tabi ki sadece WoW esintileri taşımıyor, youtube videosunun altında video ile "Raid Shadow Legends reklamları ipin ucunu kaçırdı" şeklinde dalga geçenler de olmuş. Ancak reklam videosunda kullanılan bazı kareler ve savaşılan bölge ciddi anlamda Battle For Azeroth'un bazı sahnelerini andırıyor.

Fragmanda, cola içmesinin ardından önce ölmek üzere olan karakteri dirilen ardından da oyun içerisine geçiş yapan orc arkadaşın savaş alanına baktığı karede, Battle For Azeroth'un "Cycle Of Hatred" (Nefret Döngüsü) temalı açılış sinematiğinden birebir alınmış sahneleri gösteriyor.  Ayrıca savaş alanında insanları temsil eden zırhlar da, aynı sinematikteki Alliance askerlerini andırıyor.

Oyunculara hitap etmek isteyen Coca Cola, olumlu geri dönüş alma konusunda pek başarılı olamamış gibi görünüyor. Reklam için açtıkları internet sitesi de yine Battle For Azeroth'un kapak görselinden esintiler barındırıyor

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 13:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.10.2021 12:07
Reklam beğenilmesi için yapılmaz ilgi çekmesi izlenmesi için yapılır
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.10.2021 23:50
extended versiyonu da var:
https://www.youtube.com/watch?v=_BqjFOXuCpU
Kalan Karakter: 300 Gönder
Coca Cola'dan World Of Warcraft esintileri taşıyan oyuncu reklamı
İlginizi Çekebilir