Çoğul monitör teknolojisini destekleyen ilk ekran kartı

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
Çoğul monitör teknolojisini destekleyen ilk ekran kartı
AMD bugün yaptığı bir açıklamayla, dünyanın Microsoft DirectX 11’i tam destekleyen ilk ve tek ekran kartı serisi olan ve "ATI Eyefinity" teknolojisi gibi özellikler içeren ekran kartı ailesinin son üyesi ATI Radeon HD 5670’i tanıttı. Fıyatı 100 dolar civarında olan ATI Radeon HD 5670 ekran kartı, en iyi DirectX 11 destekli oyunlarda kusursuz bir şekilde HD oyun deneyimi sağlamanın yanında, ATI Stream teknolojisiyle film oynatıcıları ve iş programlarının performansını üst seviyelere taşıyor. Ayrıca, Microsoft Windows 7'yi eksiksiz kullanma deneyimini mümkün kılıyor.

Büyük Performans, küçük fiyat: ATI Radeon HD 5670 ekran kartı, 620 GigaFLOPS işlem gücü ve GDDR5 belleği ile, Codemaster’dan "Colin McRae: DiRT 2", EA Phenomic’ten "BattleForge", GSC Game World’den "S.T.A.L.K.E.R: Call of Pripyat" ve "Battlefield: Bad Company 2" gibi en yeni DirectX 11 oyunlarının yanında, DirectX 9, DirectX 10, DirectX 10.1 ve OpenGL oyunlarında da 100 dolarlık fiyatıyla muhteşem performans deneyimi sağlıyor.

Panoramik ekranlar genel kullanıma açıldı: Yeni ATI Eyefinity teknolojisi, tek bir ATI Radeon HD 5670 ekran kartına üç adede kadar monitörü bağlayabilme imkanı sağlıyor, 100 doların altında bir fiyat etiketiyle satılan bir ekran kartıyla en sürükleyici oyun deneyimini yaşatıyor.

ATI Stream teknolojisiyle hızlandırma: ATI Stream teknolojisi video dönüştürme işlemini hızlandırırken Adobe Flash gibi uygulamalarla video oynatma hızını da yükseltiyor görüntünün daha canlı, parlak ve keskin hatlı olmasını sağlayan geliştirici özellikler içeriyor.

AMD Grafik Grubu Genel Müdürü Matt Skynner, “AMD, iki milyonuncu DirectX 11 grafik işlemcisini kısa süre önce üretti. Kişisel bilgisayar pazarının büyük bölümüne DirectX 11 desteği getiren AMD, bugün piyasaya sürdüğü ATI Radeon HD 5670 ekran kartıyla da DirectX 11 özellikli ekran kartlarına yönelik talebi karşılamaya kararlı olduğunu bir kez daha vurguladı.” şeklinde konuştu.

Johan Anderson, “DICE, oyunculara olabilecek en iyi deneyimi sunmakla gurur duymaktadır ve ATI Radeon ekran kartları da bizim Battlefield: Bad Company 2’de bunu yapmamızı, DirectX 11 ve Frostbite oyun motorumuzla mümkün kılmaktadır, AMD’nin iki milyonuncu DirectX 11 grafik işlemcisini üretmiş olması, oyuncuların en yeni ATI Radeon ürünlerinin muazzam performansı ve özelliklerinden ne kadar heyecan duyduğunun kanıtıdır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 15:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
Çoğul monitör teknolojisini destekleyen ilk ekran kartı
İlginizi Çekebilir