Control’ün ilk genişleme paketi Foundation, 26 Mart’ta çıkacak

Murat Oktay 13.03.2020 - 20:24
Control'ün ilk genişleme paketi Foundation'da, Oldest House yani Eski Ev'e gidiyoruz. Paranormal aktiviteler ve paralel evrenler bizi bekliyor.

Control, geçen yılın en iyi oyunlarından biriydi, bu oyunda Oldest House'u tam olarak keşfedememiştik. Sadece birkaç dökümanda ufak tefek referanları bulunuyordu. Geliştirici Remedy dün yaptığı açıklamada, oyunun ilk büyük genişlemesi olan Foundation'ın 26 Mart'ta yayınlanacağını duyurdu.

Control’ün ilk genişleme paketi Foundation, 26 Mart’ta çıkacak

Remedy, duyuruyu kısa bir video eşliğinde oyunun Twitter hesabından yaptı. Her zamanki gibi Control ile ilgili videodan bir şey anlamak çok mümkün değil. Gizemler çok. Ancak ipuçlarından anlayabileceğimiz birkaç şey var. Her şeyden önce, isme dayanarak, Oldest House'un sözde temeli Black Rock Quarry'ye gideceğiz gibi görünüyor. Federal Kontrol Bürosu'nun genel merkezinin geri kalanında sürekli olarak gerçekleşen tüm tuhaf şeylere dayanarak, oyunun doğaüstü enerjiyle dolu olacağından emin olabilirsiniz.

Videoda Jesse'nin Marshall için endişelendiğni ve bunu ne kadar daha devam ettirebileceğini görüyoruz. Bu yüzden, oraya gitmemizin sebebinin onu aramak olacağı muhtemel görünüyor. Oldest House'un en düşük seviyelerine doğru ilerlediğimizden, gizemli yer hakkında biraz daha fazla bilgi edineceğiz. Remedy sorularımızı cevaplamayacak olsa da, umarız binanın nereden geldiği ve hatta gerçeklikle olan garip ilişkisine neyin katkıda bulunduğu hakkında daha fazla bilgi edineceğiz.

Control’ün ilk genişleme paketi Foundation, 26 Mart’ta çıkacak

Remedy, geçmişte Control'e fotoğraf modu gibi daha küçük eklemeler yapmıştı, ancak Foundation, oyunun ilk büyük genişletmesi olacak. Remedy gelecekte AWE (Değiştirilmiş Dünya Etkinlikleri) adı verilen bir genişleme paketi daha sunacağını belirtiyor. AWE'nin 2020 yılı ortalarında çıkması bekleniyor.

Remedy'e göre, Foundation önce PlayStation 4'te çıkacak, PC ve Xbox One versiyonları daha sonraki bir tarihte yayınlanacak. Oyuncular genişleme paketini tek başına satın alabilecekler ama isterlerse Control'ün PS4'teki sezon geçişinin bir parçası olarak da alınabiliyor olacak.

Control'deki Oldest House Nedir?

The Oldest House, New York'ta bulunan bir güç mekanıdır. Brutalist mimari tarzın çok da kendini belli etmeyecek şekilde tasarlanmış bir gökdeleni olarak görünen Oldest House'un içi, kendiliğinden oluşan eşiklerle çeşitli alternatif boyutlara bağlı, mekanlara meydan okuyan, sürekli değişen bir labirenttir. Yönetim Kurulu ve Astral Düzlem'in her ikisi de Oldest House ile içsel bağlantılara sahip gibi görünüyor.

The Oldest House, büronun paranatural fenomenler üzerine araştırma yürüttüğü ve yüzlerce değiştirilmiş eşya ve nesne İçeren Federal Kontrol Bürosu'nun küresel merkezi olarak hareket eder. 29 Ekim 2019'da Oldest House, Büro Müdürü Zachariah Siper tarafından serbest bırakılan düşman bir paranatural güç olan Hiss tarafından işgal edildi.

Control İncelemesi. Hala okumadıysanız, kaçırmayın.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2020 00:17
steame gelince oynarız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Control’ün ilk genişleme paketi Foundation, 26 Mart’ta çıkacak
İlginizi Çekebilir