Crucible kapalı betadan çıkamıyor, Amazon pes etti!

Alparslan Gürlek 11.10.2020 - 12:35
Amazon Game Studios tarafından geliştirilen üçüncü şahıs nişancı oyunu Crucible kapalı betadan çıkmayacak. Amazon oyunu yayınlamaktan vazgeçti.

Amazon Game Studios tarafından geliştirilen Crucible, gerçekten ilginç süreçlerden geçen bir oyun oldu. Önce çıkan, sonra tekrar kapalı betaya dönen oyun tam bir fiyaskoydu. Amazon'un oyun üstündeki planı etrafında toplanan küçük oyuncu kitlesiyle geri bildirimler alarak oyunu geliştirmekti, kapalı betadan çıkması beklenen oyun için bugün kötü haber geldi. Oyun tekrar halka açık olarak çıkmayacak. Birkaç hafta sonra da mütevazı bir tören ile sunucular kapanarak oyuna erişim kesilecek.

Amazon Crucible oyununu çıkarmaktan vazgeçti

Crucible daha önce ilginç yöntemler izleyerek bir şekilde sektöre tutunmaya çalışan oyunlardan biriydi. Çıktıktan bir ay sonra inceleme puanları düşük gelince ve topluluk geri bildirimleri olumsuz olunca tekrar kapalı beta sürecine girmişti. Uzun zamandır kapalı betada olan oyun çevresindeki küçük oyuncu topluluğuyla birlikte geliştirme sürecindeydi. Öyle görünüyor ki Amazon Crucible için daha fazla zaman ve efor harcamayı istemiyor. Oyun girdiği kapalı betadan çıkamadan oyuncularla vedalaşacak.

Resmi Crucible web sitesindeki bir gönderide stüdyo, yol haritasına son özelliği koyduğunda, Crucible'daki geliştirmenin sona ereceğini duyurdu. Daha sonra da sunucular kapatılacak. Geliştirici "Hayranlarımızın çabalarımız etrafında toplanma şeklini çok takdir ediyoruz ve son birkaç ayda yaptığımız değişikliklere verdiğiniz yanıtları görmeyi çok sevdik. Ancak Crucible'ın önünde sağlıklı, sürdürülebilir bir gelecek görmüyoruz" diye yazdı. Bunu söylemek için biraz fazla bile beklediklerini düşünüyorum, oyun çıktıktan sonra tekrar kapalı betaya girmesinden anlaşılması gerekiyordu.

Crucible kapalı betadan çıkamıyor, Amazon pes etti!

Crucible ekibi, bir diğer Amazon projesi ve bu yıl çıkacak olan MMO oyunu New World'e taşındı. "Önümüzdeki haftalarda" geliştiriciler tarafından düzenlenen son bir Crucible oyun oturumu olacak ve ardından eşleştirme sistemi kapatılacak. Özel oyunlar 9 Kasım 22:00'a kadar çalışacak. Amazon, Crucible oyun içi satın alımlar için tam para iadesi sunuyor ve buraya tıklayarak talep edebilirsiniz.

Çevrimiçi oyunların sunucularını kapatmalarını her zaman dramatik bulmuşumdur. Özellikle yıllarca oynanmış köklü MMORPG oyunlarının son bir etkinlikle sunucularını kapatıp bitmesine şahitlik etmiş biri olarak bunun üzücü bir durum olduğunu söyleyebilirim. Peki sizler Crucible'ın bu kötü başlayıp kötü biten serüveni hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 22:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.10.2020 21:26
iyi olmuş, oyun içi adam soygunu vardı. bir oyun oyun içi bişeyler satıyorsa uzak durun, sizi inek gibi sağmak isteyecektir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Crucible kapalı betadan çıkamıyor, Amazon pes etti!
İlginizi Çekebilir