Crysis 2, neden hala PS3'te gösterilmedi?

Murat Halilbeyoğlu 31.01.2011 - 13:21
PlayStation 3'teki, Crysis 2 sır gibi saklanıyor...
Çıkmasına 2 aydan az bir zaman kala Crysis 2'nin Xbox için hem multiplayer betası hem de oyun içi ekran görüntüleri ve videolarının ortalıkta dolaşması, bunun yanında PS3 için herhangi bir gelişme olmaması kafalarda bazı soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

Peki neden Crysis 2'nin hiçbir PS3 görüntüsü ortalıkta dolaşmıyor?

Hatırlarsanız benzer bir durum Red Dead Redemption'da da söz konusuydu. Oyun çıkana kadar sadece Xbox 360 görüntüleri yayınlanmış ve çıktıktan sonra doğal olarak herkes PS3 ve Xbox görüntülerini kıyaslamıştı. Ve görüldü ki PS3'ün grafikleri çok az da olsa Xbox'ın birazcık altındaydı.

Ancak işin bir diğer kısmı da PC versiyonu. PC'ciler çok net hatırlayacaklardır ki ilk Crysis oyunu PC'de gerçekten inanılmaz grafiklere sahipti. Hatta o kadar ki bazı kesimler bu kadar üst düzey grafiğin gereksiz olduğunu bile söylemişlerdi.

Fakat buradaki durumda PS3 ve Xbox arasında böyle bir fark olduğu düşünülmüyor. Geçen senenin nisan ayında Crytek stüdyosu 360'a oranla PS3'ün performansını biraz daha arttıracaklarını belirtmişti. Yine 2009'da yapılan bir Cevat Yerli röportajında PS3'ün en üst seviyeye ulaştığı belirtiliyordu.

Her ne kadar anlaşılması biraz güç de olsa aşağıdaki resim belki biraz fikir verebilir. Resimde üstteki ekran PC, alttaki sol ekran PS3 ve sağdaki ekran Xbox 360.

Crysis 2, neden hala PS3'te gösterilmedi?
PS3'ün ışıklandırmasının daha iyi olduğu görülüyor. Doku detaylarına bakıldığında ise yine PS3 az bir farkla daha iyi gibi gözüküyor. Özellikle tuğlalara dikkat ederseniz farkı daha iyi anlayacaksınız.

Firma PS3'ün en üst seviyesine çıktığını söylüyor, resimde PS3'ün Xbox'tan daha iyi olduğunu görüyoruz ancak daha Xbox'ta ilerleme imkânı mümkün. Dolayısı ile genel kanı oyunun her iki versiyonunun da birbirine benzeyeceği yönünde. Peki, o zaman neden demolar ve görüntüler sadece Xbox için yayınlanıyor? Nitekim bu bir yapımcı firmanın pazarlama taktiğine ters. Acaba bütün konu ilk oyunda PC'deki yüksek derecede satıştan dolayı Microsoft'a olan bir saygıdan mı kaynaklanıyor?

Anlaşılan bu sorunun cevabı mart ayında gelecek

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2024 06:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
Crysis 2, neden hala PS3'te gösterilmedi?
İlginizi Çekebilir