Crysis 2'nin yapımcısı sızıntıyı anlattı

Murat Halilbeyoğlu 22.02.2011 - 17:35
Nathan Camarillo o anı anlattı
Crytek çalışanı Nathan Camarillo dün yaptığı bir basın toplantısında son haftalarda Crysis 2 ile ilgili gelişen tüm olaylar hakkında firmanın düşüncelerini dile getirdi.

Oyunun konsol versiyonlarının yapımından, çalışma koşullarına, korsan oyunculuktan oyunun yapımcı versiyonunun sızmasına kadar bir çok konuya değinen Camarillo söze ilk olarak korsan oyunculuktan bahsetti.

Korsanın gerçek bir tehdit olduğundan bahseden Camarillo PS3 ve 360'ın kırıldıktan sonra korsanın endüstriye büyük bir zarar vermeye başladığını söyledi. Yeni oyunları hakkında çok heyecanlı olduklarını ve bu sızıntı işinin bütün heveslerini kaçırdığını söyledi.

Crysis 2'nin yapımcısı sızıntıyı anlattı
Nitekim sızan versiyonun gerçek Crysis 2 olmadığını ve o versiyonun ocak ayının ortalarından beri var olduğunu belirten Camarillo, bu projede 250 kişinin çalıştığını ve bu ekibin oyundaki birçok hatanın çok kısa bir sürede giderildiğini söyledi.

"Yani demek istediğim, bu sızan versiyon çok kötü bir versiyon. Bizim kimsenin görmesini istemediğimiz bir versiyondu. Gerçek oyun bu değil. O versiyondaki bütün hatalar artık yok."

Oyundaki hikayenin gizli kalmasının sebebinin de yine oyun tecrübesini tam anlamıyla yaşatmak olduğunu belirten Camarillo sızan bölümde oyunun ilk 25 dakikasının olması bütün hikayenin bir anda patlaması manasına geldiğini ve işin bütün heyecanını kaçırdığını belirtti.

Hem maddi hem de manevi yönden çok zarara uğradıklarını belirten Camarillo sızıntıdan sonra firmanın belli aşamalardan geçtiğini açıkladı.

"Önce inkar başladı. Bu olmaza, yalan diyorduk. Daha sonra gerçekten de internette olduğunu gördük ve kabullendik. Ardından öfke başladı. Bunu kimin yaptığını bulmaya çalıştık. Bizim içimizden birisi olmadığını biliyorduk, ama o adamı bir bulsaydık..."

Kısa zamanda kendilerine geldiklerini işin gerçeğine bakmaya başladıklarını belirten Camarillo bütün bu olanlara rağmen insanların halen Crytek'i desteklediğini ve oyunun, özellikle de PC versiyonunun yoğunlukta olarak ön sipariş verildiğini belirtti.

Yorumlar 72
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 10:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
Crysis 2'nin yapımcısı sızıntıyı anlattı
İlginizi Çekebilir