Crysis 3'ün senaryo modu neden 5 saat?

Mert Günhan 13.02.2013 - 16:19
Oyun dünyası çok tepkili
2013'ün en çok beklenen oyunlarından Crysis 3'ün ilk kez CD-Action Mag tarafından incelendiğinin haberini yapmıştık.

CD Action Mag'in yazdığına göre senaryosu bütün yan görevleriyle birlikte sadece 5 saat süren yapım, oyun basını ve oyunculardan büyük tepki görmekte. Oyun basını Crysis 3'ün neden bu kadar kısa olduğu ile ilgili çeşitli teoriler üzerinde kafa patlatırken bu durumla ilgili bir kaç madde üzerinde durmakta.

1- Crytek zaten Free to Play modeline geçmek istediğini söylemişti, oyun endüstrisinde geleceğin bu yönde olduğunu düşünen şirketin bu yöne doğru attığı adımların bir sonucu olarak oyunun single player kısmı bilinçli bir şekilde kısaltılmış olabilir.

2- Oyunu kısaltarak çok daha kaliteli bir tecrübe yaratmak istemiş olabilirler.

3- Hardcore oyunculardan çok daha büyük çoğunluğu kaplayan "casual" diye tabir edilen oyunculara yönelik bir girişim olabilir, sonuçta her oyuncunun AAA yapımlara harcayacak 12-13 saati yok.

4- Uzun bir Crysis 3'ün masrafları daha yüksek olacağından böyle bir riske girmek istenilmemiş olabilir.

Sonuç olarak, Crysis 3'ün senaryo modu CD-Action Mag'e göre yan görevlerle birlikte sadece 5 saat, bakalım bu 5 saat oyuncuların genelinden nasıl bir yorum alacak?


GÜNCELLEME: Crytek'in yapımcılarından Mike Read, Twitter'dan Türk bir kullanıcının "Single player ne kadar uzun olacak?" sorusuna 22 saat önce "Oynanışa göre değişebilir, 8 ile 10 saat arası gibi bir süre olabilir" diye cevap vermiş, CD Action Mag'in incelemesi mi hatalı yoksa Mike Read yuvarlak bir cevap mı veriyor henüz belli değil.

-Bu haber için anonim kullanıcımıza teşekkür ederiz.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 23:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2018 17:19
abi ben toplam 3 buçuk saatte bitirdim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Crysis 3'ün senaryo modu neden 5 saat?
İlginizi Çekebilir