Crytek tamamen free-2-play modeline dönüyor

Berkant Jeff Akarcan 11.02.2013 - 15:29
Cevat Yerli açıkladı
Crytek CEO'su Cevat Yerli, Venture Beat'e verdiği röportajda, Crytek'in önümüzdeki beş sene içinde "tamamiyle" free-2-play modeline döneceğini açıkladı. Hedeflerinin AAA oyunları free-2-play modeliyle oynatabilmek olduğunu da ekledi.

Crytek tamamen free-2-play modeline dönüyor
"Bence önümüzdeki iki üç yıl içinde, Warface gibi kaliteli yapımlar sayesinde free-2-play oyunlar perakende oyunlara kafa tutacak hale gelecek. Konsollara geliştirmekte olduğumuz geleneksel perakende oyunlar var ve bir yandan konsollarda free-2-play için araştırma yapıyoruz ama ilk önceliğimiz dünya oyun sektörüne AAA kalitede free-2-play oyunlar sunmak ve ona geçmek.

Şirket olarak geliştirici firmasından hizmet firmasına geçiş yapacağız, ve bir platform sunacağız. GFACE'i de isteyen diğer geliştiriciler ile paylaşacağız.

Oyunlarımızı bugün var olan platformlara çıkartırsak, aynı sonuçları alırız ve kendi platformumuzu yaratmazdık ama bizim platformumuzun bazı yeni şeyleri çok güzel yaptığı ve oyunlarımızın deneyimini güzelleştirdiği konusunda eminiz. Bu yüzden bu platformu üçüncü parti firmalara açmayı planlıyoruz.

Ama bu demek değil ki ana işimiz platform işimizden ilerleyecek. Bunu herkese açacağız ve nasıl çalıştığını göreceğiz. Her zaman oyun odaklı bir firma olarak kalacağız. Kendi oyunlarımızı kendimiz geliştireceğiz çünkü tamamiyle oyun yapmak üzerine kuruluyuz. Teknoloji de sağlıyoruz ama teknoloji lokomotifimiz değil. Teknolojiyi güzel oyunlar yapmak için üretiyoruz."

Istanbul ofisinin spesifik olarak üzerinde çalışacağı GFACE bakalım nasıl bir platform olacak, gelişmeleri dört gözle bekliyoruz.
Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 08:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
Crytek tamamen free-2-play modeline dönüyor
İlginizi Çekebilir