Cümleleri resme çeviren yapay zeka: MidJourney AI nedir?

Alparslan Gürlek 4.08.2022 - 13:03
Hayal gücünüzden akıp giden cümleleri resim haline getiren ve şu sıralar sosyal medyada çok ilgi gören MidJourney AI nedir? Nasıl kullanılır? Gelin birlikte bakalım.

Kulağa garip gelecek ama aslında MidJourney AI bir Discord botu. Eğer sesli sohbet uygulaması olan Discord'u kullanıyorsanız orada birçok farklı maksatla botların geliştirildiğini bileceksiniz. En yaygın kullanım alanı müzik oynatmak olan bu botların arasına şimdi de yazdığınız cümleleri resim haline getiren yeni bir yapay zeka eklendi. Sosyal medyada da çok ilgi görüyor ancak orada Discord kullanmayan ve botu merak eden insan sayısı hayli fazla. Böyle olunca MidJourney nasıl kullanılır? Bunu da anlatmanın vakti geldi diye düşündük.

MidJourney AI nedir, nasıl kullanılır?

MidJourney aslında bu yapay zekayı geliştiren laboratuvarın ismi. Küçük bir ekip olduklarını ve kendi kendilerini finanse ettiklerini söylüyorlar. Geliştirici ekip 11 tam zamanlı çalışandan ve kendilerinin de tabiriyle "inanılmaz sayıda danışmandan" oluşuyor. Temelde bu yapay zekanın bir Discord botu olduğunu ve onu kullanmak için Discord hesabınız olması gerektiğini belirterek başlayalım.

Yapay zekayı kullanmak için MidJourney Discord sunucusuna girmeniz gerekiyor. Web sitelerindeki "Join the beta" butonuna basarak sizi kendi sunucularına davet etmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede yapay zekanın çalıştığı sunucuya doğrudan erişiminiz olacak.

MidJourney Discord sunucusu üzerinde "#newbie" adında iki farklı metin kanalı olduğunu göreceksiniz. Bunlar, abone olmayan ziyaretçilerin kısıtlı sayıda kullanım haklarıyla resimlerini yapay zekaya çizdirmeleri için açılmış metin kanalları. Orada büyük bir kaosun hakim olduğunu baştan söyleyelim.

Yapay zekaya resminizi çizdirmek için yapmanız gereken, önceki paragrafta bahsettiğim metin kanallarından birine giderek aşağıdaki formatta komutunuzu girmek.

  • /imagine "tırnak işaretleri olmadan düşüncelerinizi yazın"
  • Örnek olarak "/imagine medieval city atmosphere" yazdığımızda aşağıdaki görseli elde ettik.
     

Cümleleri resme çeviren yapay zeka: MidJourney AI

Discord botu komutunuzu algılayacak ve bir dakika içerisinde size düşük çözünürlüklü dört görsel hazırlayacak. Görselin hemen altında U1-2-3-4 ve V1-2-3-4 şeklinde 8 tane buton göreceksiniz. "Upscale" kelimesinin kısaltması olan U butonları ve yanındaki sayılar, seçtiğiniz görselin çözünürlüğünün artırılması komutunu verecek ve bot o görselin yüksek çözünürlüklü bir sürümünü size hazırlayacak. Daha sonra birkaç defa daha çözünürlüğü artırma seçeneğiniz var. Tabi bir yerden sonra, programın abonelerinden biri olmanız gerekecek. Abone olmayan kullanıcıların toplamda 25 ücretsiz deneme hakkı bulunuyor.

Hayal gücünüzün sınırlarını zorlayan yapay zekanın web sayfasına buraya tıklayarak gidebilirsiniz.


Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 07:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.02.2023 10:33
yeni hesap açıp tekrar tekrar yapabilirsiniz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.01.2023 15:00
25 hakkı kullandım
aylık ücretsiz deneme veriyor mu (dall e gibi)
abone olmam gerekiyorsa nasıl olabilirim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2022 11:20
birkaç yıl önce bunu yapmıştı başkaları fakat o zaman kimse umursamamıştı. Şimdi ilk kez yapılmış muamelesi görmesi tuhaf.
MK Okuru
MK Okuru 14.01.2023 13:38
kim yapmıştı ve ismi ne ? bilgilendirirseniz çok sevinirim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2022 11:10
Denedim, gerçekten hayret verici, aynı zamanda ürpertici.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2022 15:29
Harika
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cümleleri resme çeviren yapay zeka: MidJourney AI nedir?
İlginizi Çekebilir