Cyberpunk 2077'de yaprak dökümü sürüyor

Atıf Doğan Özcan 6.09.2022 - 14:47
Oyun çıkış yaptığı andan itibaren bir yığın sorunla baş etmişti zaten. Lansman sonrasında beklenen etkiyi alamayınca fazlaca eleştiri alan firma şimdi ise ayrılıklarla gündemde.

Firmanın emektarları arasında yer alacak kadar uzun bir süredir çalışan isimlerden birisi daha stüdyodan ayrılıyor. Cyberpunk 2077 projesinde ilk başlarda üzülen stüdyo akabinde yaptığı iyileştirmeler ile oyuncuların gönlünü almış olsa bile kendi için de yaşamış olduğu bazı sorunları bir türlü aşamadı.

Cyberpunk 2077 Yapım Direktörü firmadan ayrıldı

Yaklaşık olarak 15 yıldır firma bünyesinde çalışan Jedrzej Mróz CD Projekt bünyesinden ayrılma kararı aldığını duyurdu. Cyberpunk 2077 projesinde yapım yönetmeni olan Mróz, yeni bir şeylerin peşinden gittiğini söyleyerek ayrıldığını belirtti.  Bu ayrılık haberini resmi LinkedIn sayfasından paylaştı ve ekibiyle çalışmanın “muhteşem” bir deneyim olduğunu söyledi. 

Cyberpunk 2077'de yaprak dökümü sürüyor

2012 yılında Cyberpunk 2077’de baş yapımcı olarak çalışmaya başladı ve geliştirme sürecin boyunca birçok pozisyonda görev yaptı. Oyun 2020 yılında piyasaya sürüldükten sonra, güncellemeleri planlamaktan ve oyunun devam eden desteği için ekibi yönetmekten sorumlu üretim direktörü olarak atandı. Firmaya ilk olarak 2007 senesinde, stüdyonun ilk oyunu olan The Witcher’ı test ederek, genç bir QA uzmanı olarak giriş yapmıştı.

İlginizi Çekebilir: Cyberpunk 2077 DLC'si yeni etkinlikte gösterilebilir

Mróz’un oyun endüstrisindeki gelecekteki hedefini paylaşmadığı için şimdilik sırada ne olduğu bilinmiyor. Polonyalı stüdyo, geçtiğimiz birkaç yıl içinde deneyimli ekibinin çoğunu kaybetti. Bu ayrılıkların çoğu ekibe 10 yıldan fazla bir süre önce katılmış olan çalışanlardan oluşuyor. Şu anda stüdyonun resmi web sitesinde açık olan düzinelerce iş ilanı var ve uzmanları bir sonraki Witcher oyunu gibi gelecek projeleri için ekibe katmaya çalışıyor.

CD Projekt, bu yılın başlarında Witcher projesinin “araştırma aşamasını” bıraktığını ve bu nedenle oyunun şu anda üretim öncesi aşamasında olduğunu açıkladı.

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 09:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2022 13:30
bu oyun benim psikolojimi bozdu...öyle bir hypeladılar ve sonrasında ucurumun ucunda bıraktılar bızı....bambaska birsey olabilirdi olacaktı da...oyun sektörüne çağ bile atlatabilirdi...night city yaşamalıydı gardaşıımmm...yaşatmalıydı...sürekli live bir server üzerinden şehirde neler neler yapılrdı
Kalan Karakter: 300 Gönder
grsl
grsl 7.09.2022 13:37
Oyunu ön siparişte almış biri olarak şunu anlamıyorum oyunun 3 de 1 oyundan çıkartıldı. Oyuncular bunu bayağı unutmuş tepki zaten yetersiz. Adamlar bidiğin suç işlediler yanlış yönlendirmeler keza, iyi olan ne ortada iyi olan bir şey yok. İlk trailer ilk gameplay izlemiş ve beklerken çok büyük umutları olmuş biri olarak söylüyorum. Ortada iyi olan bir oyun yok bitmemiş içerikleri çıkartılmış bir dolandırıcılık örneği var. No Man sky gibi hali hazırda oyununda var olan içeriği çıkartan ve dlc olarak satan Domina gibi.
MK Okuru
MK Okuru 9.09.2022 00:03
Ben de ön sipariş aldım.
Cyberpunk temasında olmasa en fazla rage 2 ile yarışabilecek bir oyun.

şehirler, bölgeler, mekanikler, karakterler odun gibi. yapıp geçmişler.

halbuki ince işçilik olan bazı şeyler de var oyunda. insan bunları görünce aha diyor ama o kadar. 5 kere inceltilmiş witcher 3
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2022 23:57
Oyunu 3 hafta önce bitirdim. 1.5 sürümünü oynadım ve oyuna bayıldım. Hikayesi, evreni, müzikleri, tasarımları ve Silverhand abimiz ile takılmacaları çok eğlenceliydi. Birkaç sıkıntı yaşadım ancak oyun kesinlikle oynanmayacak bir durumda değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2022 12:31
ben iki hafta once pc den bitirdim ve bir kere bile oyundan atmadi ustelik witcher 3 de 10 15 defa oyunu kapatmama neden olan takilmalara ragmen. cok fazla bug gozume carpmadi oyun suan pcde optimizasyon sorunu harici pek bir sikintisi yok
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2022 10:40
Mesele sırf optimizasyon değil. 2 yıl sonra da bi zahmet olsun dandirik sıradan şirketlerden değil ki. Verdikleri (veya abarttıkları) vaadleri yerine getirmediler oyun özelliği ve hikaye olarak (hikayesini beğensem de eksiklerini kastediyorum). Mesele o. Açık dünya ama dolu hissettirmiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2022 03:00
Oyun daha güzel olabilirdi, neredeyse sonsuz imkan var bu settingde. Bu yüzden biraz kızgınım. Fakat oyun şu haliyle de baştan sona hikaye ve oynanış olarak çok güzel. Keşke daha fazla görev, daha fazla hikaye olsa. Hikayeden kastım Johhny Silverhand ile alakalı olanlar değil, yepyeni maceralar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cyberpunk 2077'de yaprak dökümü sürüyor
İlginizi Çekebilir