Cyberpunk 2077'nin yeni sunumundan onlarca detay geldi

Ersin Kılıç 22.07.2019 - 13:37
Oyunun yeni sunumunda neler gösterildi

Cyberpunk 2077 için yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Gelen haberlere göre CD Projekt Red ekibi Polonya'da sadece ülke basınına özel olan bir sunuma imza atmış. Tıpkı E3 2019'da olduğu gibi kapalı kapılar arkasında gösterilen bu sunumda oyunun birçok detayına da yer verilmiş.

Cyberpunk 2077'den yeni detaylar ve görsel geldi

Sunumdaki detaylara geçmeden önce yayınlanan görsele bakalım. Yukarıda da görebildiğiniz gibi oyunda kullanabileceğimiz bir motosiklet görseli yayınlandı. Oyunun daha önce yayınlanan konsept çalışmalarında da gördüğümüz Yaiba Kusanagi isimli bu araç, Cyberpunk 2077'nin de en özel araçlarından biri olacak. Bu özel aracı bir kenara bırakıp sunuma geçtiğimizde ise aşağıdaki detaylar oynanış videosundan aktarılmış durumda;

- Oyunda bildiğiniz gibi birçok satıcı olacak. Yine de bazı satıcıların ender eşya ve silahlara sahip olacağı ve bazı satıcıların da belli bir zamanda özel eşyalar satabileceği belirtilmiş. Ayrıca bazı özel eşyaların pazarda ne kadar az ise bulunabilirliğinin de o kadar az olacağı belirtilmiş.

- Hekleme seviyenizi geliştirdikçe oyun size farklı kapıları da açmış olacak. Yani E3 videosunda belirttiğimiz gibi önce basit kilit ve kapıları açabiliyorken, bu özelliğinizi geliştirdiğinizde sabit silahlar, kameralar ve daha birçok noktayı hekleyebileceğiz. 

Cyberpunk 2077'nin yeni sunumundan yeni detaylar geldi

- Oyundaki bazı güncellemeleri sadece o işin uzmanları yapabilecek. Yani E3 2018 videosunda olduğu gibi bir protez takmak istediğimizde o işin uzmanını bulmamız gerekiyor. Bunun dışında bıçağımıza zehir ekleme gibi ufak gelişmeleri dilediğimiz zaman yapabileceğiz. Ayrıca yeteneklerinizi geliştirmek için implant takabildiğiniz gibi bazı antrenörler ile çalışarak da bu özelliklerinizi geliştirebileceksiniz.

- Rakiplerin aldığı hasar bildiğiniz gibi oyun alanında büyük rakamlar ile ifade ediliyordu. Bu rakamların artık daha da küçüldüğü, hatta firmanın bu konuda farklı fikirleri olduğu ve bu fikirlerden birini de uygulayabileceği belirtilmiş.

- Tıpkı Witcher 3'te olduğu gibi taşıyabileceğimiz eşyaların bir sınırı olacak. Yani seviyenize göre daha fazla eşya taşıyabileceksiniz.

- Bu yeni demonun her zaman olduğu gibi oldukça kanlı olduğu belirtilmiş. Hatta V'nin rakibine bir şişe sapladığı ve bu kanlı şişenin daha sonra bile kullanılabildiği belirtiliyor.

- Oyundaki diyalog seçeneklerinin oldukça geliştirildiği belirtilmiş. Örneğin V, oyundaki bir diğer karakter olan Placide ile konuşurken odaya başka biri girer ve siz ona doğru dönerseniz yeni bir diyalog seçeneği çıktığı belirtiliyor. Kafanızı çevirmezseniz tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi o kadarkteri görmezden gelebiliyorsunuz.

Cyberpunk 2077'nin yeni sunumundan yeni detaylar geldi

- Oyundaki her özellik (hekleme, gizlilik vs) 10. seviyeye kadar ulaşabiliyor. Her bir beceri için 5, toplamda 60 perkin olduğu da gelen bilgiler arasında. Ayrıca bu perkleri de 5.seviyeye kadar yükseltebiliyorsunuz.

- Gösterilen yeni demoda V'nin 18. seviyede olduğu, ayrıca 45 seviye olan bir NPC olduğu ve bu karakterin oyunun demosundaki en yüksek seviyeli karakter olduğu belirtilmiş.

- Bir araç çalmaya çalıştığınızda etrafta polis veya başka çete elemanları varsa büyük gürültü kopuyormuş.

- Ana görev dışında oyunda birçok yan görev olacak. Ayrıca Night City'nin sürekli yaşadığı ve yeni görevlere kapı açtığı belirtilmiş. yani şehirde karşılaştığınız alalede bir olay sizi farklı bir yan göreve sürükleyebilecek. Oyundaki bu görev sistemi Witcher 3'te olduğu gibi işlemeyecek. Yani size ne yapacağınızı söyleyen bir görev sistemi yerine, implantınızı kullanarak olayı çözmeniz sağlanmış. Yani yapacağınız optik gelişmeler, bazı sanal gerçeklik güncellemeleri ile olaylara farklı bir açıdan yaklaşacak ve görevinizi çözmeye çalışacaksınız.

- Oyunda bir siber psikolojik durum olacağı da gelen bilgiler arasında. Bu duruma müdahale edemeyeceksiniz ama karakterdeki değişimin oyun boyunca gözler önüne serileceği ve karakterin ruhsal değişimini görebileceğimiz belirtilmiş.

Cyberpunk 2077'nin yeni sunumundan yeni detaylar geldi

- Oyunun dünyasında din unsurunun yeri büyük olacak. Yani Cyberpunk 2077 hayali bir dünyayı gözler önüne serse debu dünya aslında günümüz dünyasının ilerleyen aşaması olarak resmedilecek. Bu nedenle Hristiyanlık dini ve mezheplerinin oyunda gözüktüğü belirtilmiş. Hatta dinlerin gazeteler tarafından "skandal yaratması muhtemel" olarak betimlendiği de söyleniyor.

- Son olarak karakter seçiminde firma geniş bir yelpaze sunacak. Yani kadın görünümünde olan ama sesi erkek gibi olan bir karakter seçebileceğimiz gibi tam tersi de mümkün olacak. Karakter görünümü ve ses tonumuz bile diğer karakterlerin bize bakış açısını değiştirebilecek.

Yorumlar 29
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 04:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2019 05:51
Hikayesi güçlü olacaktır fakat Fps bakış açısı ve Rpg olması istedikleri etkiyi yaratmayacak bence. Umarım başarırlar ve bu oyun sadece Deus ex saygısı görmekle kalmaz. Daha fazlası olmasını diliyorum.
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2019 09:42
karakterinizi görmek istiyorsanız gidin aynaya bakın arkadaşlar, tıpkı gerçekteki gibi. Yani fps olması atmosfere girmek açısından, karşınızdaki karakterin size konuşması açısından ve sizin bunu "size konuşuyormuş" gibi algılamanız açısından önemli bence
MK Okuru
MK Okuru 24.07.2019 01:48
Aynen keşke TPS olsaydı karekterimizin götünü görebilseydik
borriz53
borriz53 24.07.2019 00:15
katılıyorum. keşke TPS olsaydı. yani bi RPG oyununda karakterimizi o kadar özelliştireceğiz ancak FPS göreceğiz. WTF !
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2019 22:25
Rpg bu adamlardan sorulur knk.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2019 01:56
Konsolcular kuduruyor
MK Okuru
MK Okuru 24.07.2019 21:15
KONSOLA GELSE NE OLUR.çamur gibi görüntülerle ,puhahahahahaaa
MK Okuru
MK Okuru 24.07.2019 00:05
Niye kuduralım konsola gelmiyor mu oyun(!)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.07.2019 13:03
Hack fiilinin Türkçemizde kelime karşılığı olmadığından orijinal halinde kullanılır(örn: tren, klima,saat, ... ). Bunun yanında Üçüncü Şahıs Kamera Açısı için moda ihtiyacımız var. ACİL
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.07.2019 11:45
fps ne ya, tps istiyoruz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.07.2019 10:32
Büyük bir ihtimal yeni konsollarla aynı tarihe denk getirecekler gibi duruyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cyberpunk 2077'nin yeni sunumundan yeni detaylar geldi
İlginizi Çekebilir