1/2

Dark Souls: Daha Az Ölmeye Hazırlanın (Rehber)

Mert Günhan 21.01.2014 - 17:18
Dark Souls II çıkmadan önce, Dark Souls'da PvP'ye hazırlanıyoruz
Dark Souls II çıkmadan önce, oyuncular arasında ilk oyuna çok büyük bir ilgi var. From Software’in Demon’s Souls’dan sonra çıkarttığı Dark Souls ile popüler olan seri, mazoşizme varan zorluğu ile bileğine güvenen oyuncuların ilgi odağı olarak popülerliğini koruyor.
Ben de bu vesileyle yeni oyunculara yardım etme amaçlı bir başlangıç rehberi yazayım dedim, bakarsınız günün birinde summon sign’ımı bulmuşsunuz, size Ornstein ve Smough savaşında yardım ediyorum, kim bilir?

Evet, Dark Souls’un dünyası çok büyük ve çok acımasız. Girmemeniz gereken bir yere girerseniz emin olun topladığınız kıymetli ruhlarınızı kaybetmeniz oldukça olası. Bu sebeple, yine siz ölmeye hazırlanan fakat bu sefer biraz daha az öleceğinizin garantisini verebilirim.

Dark Souls: Daha Az Ölmeye Hazırlanın (Rehber)
Öncelikle karakter yaratımından başlayalım. Eğer kılıç kalkan gidecekseniz, çok daha zor bir oyun deneyimi sizleri bekliyor diyebilirim, bu sebeple düşüşünüzü biraz daha yumuşatmak için menzilli sınıfları tercih etmenizi öneririm. Tabii başta seçtiğiniz sınıf sizi oyun boyunca sınırlamayacağı için, daha sonra puanlarınızı istediğiniz şeylere verebilirsiniz. Yine de siz o kıymetli ruhlarınızı seviye atlamaya harcamadan önce kafanızda nasıl bir karakter yaratacağınızı düşünün, ok ve yay şahbazı mı olacaksınız yoksa büyücü mü? Sonradan eşşek gibi bir Greatsword kullanmak isterseniz ne yapacaksınız?

Evet, menzilli sınıflardan Sorcerer özellikle ilk etapta 30 tane şarjı olan Soul Arrow büyüsü ile oldukça güçlü bir şekilde öne çıkıyor. Ben size yine de Pyromancer almanızı öneririm, Pyromancer hem sekiz şarjlı Fireball büyüsü hem de Hand Axe ile başladığından, oldukça sağlam bir farmer olabiliyor. Hızlı soul level atlamak için birebir.

Başlangıç gift’ini seçerken ise direk Master Key alın diyorum. Oyunda en çok işe yarayacağınız eşya bu ve bunu başka bir yerde bulamıyorsunuz.

Dark Souls: Daha Az Ölmeye Hazırlanın (Rehber)
Asylum’u geçtiğiniz vakit, oyunun başında Firelink Shrine’ın arkasında bir mezarlık var, buradan Zweihander gibi çok sağlam silahları toplayabiliyorsunuz, aynı zamanda oyunun başında çok işinize yarayacak dürbün tadında başlangıç eşyaları var, bu sebeple direk mezarlığa bir göz atın derim. Eğer Miracle kullanacaksanız, Firelink Shrine’ın yan taraflarında bulunan keşişten bir adet Healing büyüsü alın, yeterli Faith seviyesine ulaştığınız vakit değerli Estus Flask’larınızı kullanmaya başlamadan önce farming kısmında çok işinize yarayacak.

25 Seviye olana kadar Undead Burg Bonfire’da farm yapın. Özellikle bu bölgede Hollow’lar yenmesi oldukça kolay düşmanlar. 25 Seviye olduğunuz zaman ise Undeadburg’un altında kapı önünde duran Black Knight’ı agrolayın, peşinizden koşarken size Firebomb atan Hollow’ların olduğu yere çıkın ve yukarıdan oklarla, bombalarla Black Knight’a saldırın. Bu şekilde onun kılıcını alabileceksiniz. Black Knight’tan düşen Black Knight Sword oyunun başlarında çok işinize yarayabilecek bir silah.

Dark Souls: Daha Az Ölmeye Hazırlanın (Rehber)
Taurus Demon gibi ilk etapta boss dövüşlerini kolay geçmek istiyorsanız ilacınız Drake Sword. Drake Sword’u Undead Parish’in üzerinde bulunan ejderhanın kuyruğunu keserek alıyorsunuz. Bu kuyruğu kesmek için ise yanan köprünün altına inip, shift tuşuna basıp okla zoomlayıp sürekli vurmanız gerekiyor. Dragon size bir şey yapamayacak fakat siz her pozisyon aldığı vakit onu vurabileceksiniz.