Daytona Championship USA, uzun bir aradan sonra tekrar arcade'de

Mehmet Atilla Turan 5.01.2018 - 19:14
Arcade'den kişisel bilgisayarlara taşımak zor olmadı
1995'ten beri arcade makinelerinde ve Sega konsollarında tanına Daytona USA, 2017 senesinde yeni oyunla arcade salonlarına geri dönüş yapmıştı. Daha öncesinde kullanılan oyun motorlarını değiştiren Sega, eski Daytona ruhunu tutmakla beraber günümüzün standartlarına da uygun hale getirmişti.

"Let's go away!"

Klasik şarkı listesi, unutulmayan 60FPS oynanışı ile 1990'ların hit arcade oyunu Daytona USA, Sega tarafından tekrar arcade salonlarına getirilmişti. Günümüzde birkaç makinesi ayakta olan Sega'nın bu yönde adım atması hoş bir durum olarak sayılmıştı. Tabii, serinin hayranlar ise yeni Daytona USA oyununu oynamak için arcade kabinleri bulmak yerine bilgisayarda oynamayı tercih ettiler. Şanslarına, Sega oyunun tüm kodunu, sitesinde yayınlamıştı. Bu sayede isteğin gerçek olması ise pek uzun sürmedi, birkaç mod yapımcısı Daytona Championship USA'yi bilgisayara uyarlamayı başardılar. Aşağı da ise bunun kanıtını görebilirsiniz.


Uyarlanması her ne kadar güzel gözükse oyuncular bir problemle karşılaştı: oyun sırasında hiçbir veri alınamıyor ve haliyle aracı yönetemiyorsunuz. Bu sorunun çözümü ise kolayca halledildi, aşağıda ise sorunsuz bir şekilde oynanabilen Daytona Championship USA'nin videosunu görebilirsiniz.


Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 22:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.01.2018 13:37
O araba ne öyle kartondan yapılmış gibi.
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2018 01:48
Oyun, eski oyunların remastered versiyonu. Eski yani anlayacağın. Fi tarihinde oynardık bu oyunu...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Daytona Championship USA'nin son oyunu Hex Editor ile bilgisayara uyarlandı
İlginizi Çekebilir