1/2

Death Stranding PC sürümü ve DLSS 2.0 üzerine

Ersin Kılıç 25.07.2020 - 10:48
Death Stranding PC sürümü deniş monitör desteği, yeni zorluk seviyesi, daha yüksek çözünürlük ve NVidia'nın DLSS 2.0 gibi teknolojilerini barındırıyor.

Geniş monitör desteği, yeni zorluk seviyesi ve daha da önemlisi NVidia'nın DLSS 2.0 desteği gibi teknik tarafta da oldukça önemli gelişmelere sahip olan Death Stranding PC sürümü geçtiğimiz günlerde çıktı. Sitemizde hali hazırda oldukça geniş bir Death Stranding incelemesi mevcut. Bu yazımızda ise kısaca PC versiyonu ile daha da güzelleşen Death Stranding dünyasına değinecek ve NVidia teknolojilerinin oyuna olan katkısından bahsedeceğiz.

Death Stranding PC sürümü ve DLSS 2.0 teknolojisi üzerine

Ünlü oyun yapımcısı Hideo Kojima'nın imzası bulunan yapımda Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Lea Seydoux, Troy Baker, Margaret Qualley, Tommie Earl Jenkins, Lindsay Wagner ve Guillermo del Toro gibi oldukça önemli isimler bulunuyor. Yakın bir gelecekte geçen Death Stranding, kıyamet sonrası dediğimiz bir senaryo ile karşımıza çıkıyor. Büyük patlama ya da dinozorların sonunu getiren göktaşı ile kıyaslanacak derecede büyük bir olay sonrasında dünyanın iyiden iyiye yitip gittiğini görüyoruz.

Doğa üstü olayları ve daha da önemlisi ölüm kıyısını meydana getiren bu patlama sonrasında hayatta kalmaya çalışan insanların hikayesine tanıklık ediyoruz da denebilir. Oyunda kontrol ettiğimiz karakter ise Sam Bridges. Kendisi kısaca özetlemek gerekirse bir kargocu. İstasyonları birbirine bağlamanın oldukça mühim olduğu bu dünyada aslında her oyuncuya bu bağlamı gerçekleştireceği bir kontrol verilmiş. Oyuncuları farklı bir şekilde bir araya getiren Death Stranding, Hideo Kojima'nın hayal gücü ile birlikte ortaya seyrine doyum olmayan bir dünya da çıkarmış diyebiliriz.

Death Stranding PC sürümü ve DLSS 2.0 teknolojisi

Açıkçası konsol sürümünü oynadığımda da Death Stranding dünyasının ne kadar büyüleyici olduğundan bahsetmiştim. Fakat PC versiyonu ve yüksek çözünürlük ile birlikte DLSS 2.0 desteği ile birlikte oyunun dünyası daha da güzelleşmiş diyebilirim. Baştan şunu söylemem gerekiyor ki yüksek performans ile birlikte FPS değeri de yüksek olunca oyunun bu eşsiz dünyasından daha da keyif alıyorsunuz.

Zaten uçsuz bucaksız manzaralara sahip olan Death Stranding, Decima grafik motorunun gücünü de sonuna kadar kullanmış. PC versiyonunda bu durumu daha net bir şekilde algılıyorsunuz. Hayli yüksek bir çizim mesafesi sunan Death Stranding, volümetrik sis, duman efektleri ve başarılı ışıklandırması ile harika bir dünyanın ortaya çıkmasına sebep olmuş. Şimdi gelin Gigabyte GeForce RTX 2070 Super 8GB modeli ile oynadığımız oyunun biraz daha teknik tarafına değinelim ve DLSS 2.0 teknolojisinin oyunda ne işe yaradığına bakalım. 

Death Stranding oynarken yukarıda da dediğim gibi Gigabyte GeForce RTX 2070 Super 8GB ekran kartı modelini kullandım. Yeri gelmişken sürücü olarak 451.67 sürücüsünü kullandığımı da söylemem gerekiyor. Çünkü bu sürücü ile birlikte NVidia Death Stranding özelinde bir güncelleme de ekran kartları için çıkartmış oldu. yani daha iyi performans alabilmeniz için bu sürücüyü yüklemeniz şart.

Death Stranding PC sürümü ve DLSS 2.0 üzerine

Death Stranding PC sürümünde grafik ayarlarına baktığımızda Kojima Productions'ın birçok ayarı değiştirmemize izin verdiğini görüyoruz. Çözünürlük, Vsync, azami kare hızı ve grafik kalitesi gibi ayarlamalar dışında daha detaylı bir şekilde ele alacağımız ayarlara da yer verilmiş. Bu ayarlar içerisinde gölge çözünürlüğü, yansımalar, alan derinliği ve hareket bulanıklığı gibi kısımlara müdahale etmemize de izin verilmiş. Tabi tüm bu ayarlar ile birlikte NVidia DLSS ayarı da bulunuyor.