Denuvo, PS5 özel oyunlarında kullanılabilecek

Alparslan Gürlek 11.03.2021 - 14:22
Denuvo Anti-Cheat yazılımı, PlayStation 5 özel oyunlarında da karşımıza çıkabilecek. İyi bir haber mi, kötü mü orası tartışılır.

Denuvo Anti-Cheat teknolojisi, artık PlayStation 5 Tools ve Middleware prorgramı aracılığıyla yayıncılar ve geliştiriciler için kullanılabilecek. Şirkete göre "hem çevrimiçi oynanışı güvence altına almak hem de oyunun satışlarını güvenli bir şekilde ilerletmek için kullanılan teknoloji, on yıldan fazla süredir 1.000 bilgisayar, konsol ve mobil başlıkta '2 milyardan fazla yüklemeyi' korumak için kullanılıyor."

Denuvo, PS5 oyunlarında kullanılabilir oldu

Şirket ayrıca bir basın açıklamasında, Denuvo Anti-Cheat'in kullanıcının oyun deneyimi üzerinde minimum etkiye sahip olduğunu iddia etti. Ancak sonuçlar hiç öyle göstermiyor. Denuvo, şirketlerin gelirlerin yüzde 70'ini elde ettiği lansmandan sonraki kritik iki haftalık dönemde, oyuncuların ilgisini diri tutmak için anti-cheat güvenliğinin yerinde olmasının önemini vurguladı.

Denuvo genel müdürü Reinhard Blaukovitsch "Hile yapmak, dürüst oyuncular için video oyunlarını mahvediyor" dedi. "Bu, oyun yayıncıları için daha az katılım, oyun trafiği ve azalan gelirlere yol açabilir. Dünyanın en yetenekli geliştiricilerinin PlayStation 5'te oyuncular için zengin deneyimler sunmasına yardımcı olabileceğimiz için gerçekten gurur duyuyoruz."

Açıkçası bunun iyi mi yoksa kötü mü bir haber olduğu konusu tamamen oyuncuların kararı. Çünkü bu yazılımın kullanıldığı oyunlarda genelde problemler yaşanıyor. Geçen yıl id Software, oyun topluluğundan gelen olumsuz geri bildirimlerden sonra kaldırmıştı ancak ilk etapta Doom Eternal PC sürümü için Denuvo kullanmıştı. Ancak sorumlu yapımcı Marty Stratton, performans ve istikrar sorunlarının hile önleme teknolojisiyle ilgili olmadığını iddia etmişti. Denuvo Anti-Cheat Ubisoft, SEGA ve Capcom'un birçok oyununda kullanılan korsan önleme teknolojisi Anti-Tamper ile tamamen farklı şeyler. Bunu hatırlatmakta fayda var.

Denuvo, PS5 özel oyunlarında kullanılabilecek

DRM şeması, oyun sırasında performansı ve kare hızını önemli ölçüde etkilediği iddia edilen yüksek CPU kullanımı iddiasıyla daha önce birçok kez eleştirilmişti. Hatta biliyorsunuz CD Projekt RED, GOG üzerinde satılan oyunların tamamen DRM Free (DRM içermeyen) olmasına özen gösteriyor. 

Peki nedir bu yazılım?

Özellikle çevrimiçi oyunlarda hile kullanımının çok yaygınlaştığı bir dönemdeyiz. Bu nedenle bu tür oyunları yayınlayan geliştiriciler, en güvenilir hile karşıtı yazılım şirketleriyle anlaşıyorlar. Oyunun hem kısa hem de uzun vadede sağlığı için, hile karşıtı yazılımlar çok önemli. Denuvo'nun sunduğu Anti-Cheat hizmeti de oyunlarda hile yazılımlarının kullanılmasını önlüyor. Anti-Tamper ise, oyunların kırılarak korsan sürümlerinin internete düşmesinin önüne geçmeyi hedefliyor. Ancak bugün yeni çıkan oyunlar en geç bir iki hafta içinde, hatta bazıları ilk gün kırılıyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 11:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2021 16:53
Konsollar en az 10 senesini doldurup kırılmadıktan sonra konsollara zaten 3. parti yazılım yüklemek imkansız. Neden anticheate ihtiyaç duyuyor ki oyunların konsol sürümleri ilginç bir konu
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2021 04:27
sen öyle san
Kalan Karakter: 300 Gönder
Denuvo, PS5 özel oyunlarında kullanılabilecek
İlginizi Çekebilir