1/15

Dev Metro Last Light Walkthrough Rehberi

Alişan Kılıç 15.07.2013 - 13:57
Karanlıkta yolunuzu kaybetmek istemezsiniz
Introduction ve Sparta
İlk bölüm oldukça basit. Sinematikten sonra size saldıran yaratıkları öldürün. Daha sonra rüya gördüğünüzü anlayıp uyanacaksınız. The Dark Ones...

Evet şuan sığınaktasınız yani D6 diyelim. Masanızdan pusulayı ve çakmağı aldıktan sonra odanızda sandalyenin üstünde bulunan Gitar’a tıklayın ve çalın. Daha sonra odanızdan çıkıp aşağıya doğru ilerleyin ve yolu takip etin ta ki Armory’ yani cephaneliğe gelene kadar. Cephaneliğe girmeden hemen koltukların üzerinde gitara benzeyen bir enstrüman var onu da çalmayı unutmayın.

Daha sonra cephaneliğe girin. Cephanelikte size bakan adamla konuşun. Gaz maskenizi, filitrelerinizi, medkit, mermi ve silahlarınızı alın. Silahlarınızı alırken hemen sizin yanınızda bulunan silahları denemek için küçük bir poligon göreceksiniz. Orada hangi silahın nasıl iş yaptığını görmek için deneyebilirsiniz. Bana sorarsanız ben normal bir tüfek, otomatik yani seri bir atış yapan bir silah ve bir pompalı aldım. Neden? Çok kısa – Normal ve Uzun mesafede olan yaratıklar için güzel bir kombinasyon olacağını düşündüm. Ve yaradı size de tavsiye ederim.

Yaptığınız seçimlerden sonra mutfağa doğru ilerleyin ta ki muazzam derece bir kapı görene kadar. Khan’ı ve yanında 2 adamı göreceksiniz. Kapı açıldıktan sonra Khan’ı takip edin ve yanındaki adamla asansöre binin. Asansörden indikten sonra bir kaç odayı geçtikten sonra Miller’ın bulunduğu yere gidin yani D6’in liderinin yanına. Onunla konuştuktan sonra Anna ile birlikte asansöre doğru devam edin. Asansöre binmeden önce hemen sağda bulunan sandalyenin üstündeki notu alın ve asansöre binin. Daha sonra Anna’yı takip edin etrafınızda eşyalar varsa mermi gibi onları almayıda unutmayın. Daha sonra trene vardığınızda diğer bölüme geçeceksiniz.

Ashes
Tren ile yolun sonuna kadar geldiğinizde trenden Anna ile birlikte inin ve Anna’yı takip edin. Anna ile bir kapıya varacaksınız. Kapıyı elektrik gücü geldiğinde Anna’nın isteği üzerine hemen kapının yanında duran yeşil kırmızı renk butonları olan yere basın ve kapıyı açın.

Merdivenlerden çıkın ve yola devam edin daha sonra bir kapıya varacaksınız. Kapıyı açtıktan sonra tünelde bulunan üç cesetten birinde notu bulabilirsiniz. Notu aldıktan sonra Anna’nın beklediği bir merdivene doğru ilerleyin bu merdiven sizi yeryüzüne çıkaracak. Merdivene tırmanmadan önce gaz maskesini takın ve öyle tırmanın. Hatta, Anna burada bir kezbanlık yapacak ve güleceksiniz.

“Dont look at my ass!”

Merdivenden çıktıktan sonra Anna sizden üstünüzde bulunan demiri kaldırmak için yardım isteyecek ve yardım edin. Daha sonra yukarı çıkacaksınız.

Yeryüzüne geldiğinizde Anna’yı takip edin. Bir süre yürüdükten sonra Anna size Dark One’ı bulmak için ve size daha iyi bir noktadan keskin nişancı desteği yapmak için sizden ayrılır. Buradan sonra bir süre tek başınıza ilerleyeceksiniz. Anna’dan ayrıldıktan sonra yolu takip edin. Yamaçlardan aşağı indikten sonra bir grup yaratıkla karşılacaksınız.

Anna size destek sağlayacak ve sizde burada yaratıkları öldüreceksiniz. Önünüze çıkan yaratıkları öldürün. Yaklaşık 2 – 3 yaratık dalgası sonunda yaratıklar geri çekilecek. Daha sonra yolu sol taraftan küçük bir ara yoldan devam edin. Dark One kaçacak ve sizde onu takip etmeye devam edin. Dark One’ı yakaladığınızda uykuya kalacak ve geçmişte ne yaptığınızı görüyorsunuz. Daha sonra uyandığınızda ise bir adam sizin önünüzde durup ve Dark One’ı yakalamıştır. Bu adama doğru dönüp baktığınızda ise:

“GUTEN MORGEN!”

Bu arada kezban Anna’da sizi satıp kaçmıştır :D