Dev Twitch sızıntısı sırasında kullanıcı şifrelerine bir şey olmamış

Murathan Özlü 16.10.2021 - 16:16
Twitch, geçtiğimiz hafta yaşanan dev Twitch sızıntısının ardından kullanıcıların şifre veya banka bilgilerinin güvende olduğuna dair güvence verdi.

Geçtiğimiz hafta yaşanan ve Türk yayıncıların ne kadar kazandığı dahil tüm dev yayıncıların gelirlerini açığa vuran dev Twitch sızıntısı sırasında biz sıradan kullanıcılar da endişelenmiş ve bir kısmımız şifrelerini değiştirme ihtiyacı hissetmiştik.

Ardından bu sızıntının, Twitch'in kendi hatasından kaynaklanmış olabileceği de gündeme gelmişti. Twitch, yaşanan kriz sırasında yalnızca "minimal düzeyde kullanıcının" kritik hesap bilgilerinin sızdığını belirterek bahsi geçen kullanıcılar ile iletişime geçileceğini ifade etti.

Dev Twitch sızıntısı hakkında resmi açıklama yayınlandı

Geçtiğimiz hafta yaşanan sızıntı ile toplamda 125GB boyutunda verinin hackerların eline düştüğü ifade ediliyor. Ki bu verinin içerisinde Twitch'in kaynak kodlarının tamamının da bulunduğu belirtiliyor. Uzmanlar bu boyuttaki bir sızıntının "olabilecek en kötü senaryo" olduğunu belirtmişlerdi ancak Twitch, kullanıcılarının bilgileri konusunda rahat gözüküyor.

Dev Twitch sızıntısı

Twitch'in pozitif tutumuna karşın, Twitterda bu açıklamalara tepki gösterenler de oldu. Twitch'in "kimsenin kişisel bilgileri tehlikeye girmedi" açıklamasına rağmen 10 bin Twitch yayıncısının kazançlarının sızdığını belirten kullanıcılar açıklamaya mesafeli yaklaşıyor.

Başka bir kullanıcı da, açıklama içerisindeki " Twitch oturum açma bilgilerinin bulunduğu sistemlere yetkisiz erişim olmadığından ve tam kredi kartı numaraları veya ACH/banka bilgilerinin açığa çıkmadığında de eminiz." paragrafına dikkat çekmiş. Lux adlı kullanıcı, bütün kart numarası olmasa bile kartının son 4 hanesinin açığa çıkmış olma ihtimalinin büyük bir risk doğurabileceğini Twitch'e hatırlatmış. Tweet altında da, Twitch'in bu konuya açıklık getirmesi istenmiş.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 02:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dev Twitch sızıntısı sırasında kullanıcı şifrelerine bir şey olmamış
İlginizi Çekebilir