Diablo 2 Resurrected rehberi: Hızlı seviye atlama

Murat Oktay 22.09.2021 - 19:21
Diablo 2 Resurrected rehberi ile hızlı seviye atlamanız için nasıl bir yol izlemeniz ve hangi görevlere odaklanmanız gerektiğini anlatıyoruz.

Diablo 2 Resurrected ile kavuşmamıza kısa bir süre kaldı. Oyunun en temel amaçlarından biri olan Diablo ve kardeşleri Mephisto ile Baal'ı öldürmek için çok güçlü olmamız gerektiği kesin. Ancak oyuna yeni başlıyorsanız nerede ise hiç eşyanız olmayacağı için biraz zorlanacaksınız. Diablo 2 Resurrected rehberi ile sizlere en hızlı nasıl ilerleyebileceğinizi anlatacağız.

Öncelikle söylemem lazım ki eğer oyunun dinamiklerine aşina değilseniz biraz zorlanacaksınız. Diğer birçok oyun gibi çok yoğun bir içeriği olmasa da belli başlı kuıralları var. Bunları doğru şekilde bir araya geitirseniz, Diablo dünyasında son derece rahatça dolaşabilirsiniz. Bu yazımda onlara çok yoğun bir şekilde değinmeyeceğim. Ancak yeri geldikçe ufak detayları anlatacağım.

Diablo 2 Resurrected rehberi: Hızlı seviye atlama

Diablo 2 Resurrected rehberi: En iyi başlangıç için hangi karakteri seçmeli?

Diablo 2 dünyası item dediğimiz eşyalara dayalı. Normal, Rare, Magic, Set ve Runeword ile ya da çeşitli formüller ile oluşturacağınız craft eşyalar ile karakterinizi, evrenin en güçlü savaşçısı yapmanız işten bile değil. Ayrıca eşyalarınızı karakterleriniz arasında taşıyabileceğiniz için de her birinin farklı bir değeri olacaktır.

Benim tavsiyem en hızlı ilerleyebileceğiniz karakter olan büyücü ile başlamanız yönünde olacaktır. Büyücü başta çok güçlü olsa da ilerleyen seviyelerde (Normal, Nightmare ve Hell), özellikle immune yaratıklara karşı oldukça etkisiz oluyor. Bu sebeple asıl oluşturmak istediğiniz karakterinize eşya sağlayabilmek için bununla oyuna başlayıp, sonrasında diğer karakter ya da karakterlerinizi geliştirebilirsiniz.

Büyücüyü seçmemizin asıl sebebi başta çok güçlü olması değil tabi ki. Işınlanabilme özelliği sayesinde bir yerden başka bir yere çok hızlı seyahat edebiliyor olmanız ve doğal magic find dediğimiz (büyülü eşyaları bulabilme) yeteneğinin diğer karakterlere göre daha yüksek olması.

Amacımız öncelikli olarak 18. seviyeye kadar ulaşıp, ışınlanabilme (teleport) yeteneğini kazanmak. Ancak bu süreç içinde size tavsiyem, karkater ve yetenek puanlarınızı hiç kullanmamanız yönünde. Bunları kullanırsanız da dert etmeyin, nasıl olsa sıfırlama şansına sahip olacaksınız. Ancak her karakterin kendine has bir puan dağıtım şeması var. Bu sebeple büyücüye strength puanı basıp kılıçla saldırmanızın hiçbir anlamı yok. Elbette bu puanların dağımıtı değişkenlik gösterecektir. İlerlemek istediğiniz yöne, yaratmak istediğiniz karaktere göre çok farklı yapılar kuruluyor.

Tüm karakterlerinizde üç farklı yöne ilerleyebiliyorsunuz. Büyücüde Cold, Light ve Fire olmak üzere üç seçeneğimiz var. En çok tercih edilenler arasında ise Frozen Sorc dediğimiz büyücü var. Bu yeteneğe sahip olabilmeniz için 30. seviyeye ulaşmanız gerekiyor. Bir anda bir sürü bilgi almış ve sinirleriniz bozulmuş da olabilir. Ancak dert etmeyin, oynadıkça, kısa sürede tüm dinamikler kafanıza oturacaktır. O halde hızlı seviye atlayabilmeniz için Diablo 2 Resurrected rehberi yazımıza giriş yapalım.

Diablo 2 Resurrected rehberi: Hızlı seviye atlama

Runlar

Karakterlerin gelişiminde en zorlayıcı kısım ilk 24 seviye. Bu ilk 24 seviyeyi de atlayabilmek için, eğer sistemini bilmiyorsanız, günlerce uğraşabilirsiniz. Ancak aşağıda vereceğim tavsiyeler ile, birkaç saatlik süreçte, çok hızlı bir şekilde o seviyeye gelebilirsiniz. İşin temelinde run dediğimiz, belli bölgelerde, gruplar halinde avlanmak yatıyor.

D2R'a girdiğinizde hemen oyun bulma ekranına giderek, tristrun isimli oyunlardan birine dahil olmanız gerekliliği. Bunun öncesinde başka bir şey yapmak isterseniz, elbette siz bilirsiniz. Ancak onları ileriye saklayıp, hızlıca seviye atlamanız, sonra da onları geri dönüp yapmanız çok vakit kazandıracaktır.

TristRun

Burası ilk Diablo oyunundan hatırladığımız köyümüz Tristram. Bizim seviyemiz için zorlu düşmanlar ile dolu. Ancak grup halinde gideceğimiz için onların yardımı ile öldürdüğümüz (terminolojide kesmek olarak geçiyor) yaratıklardan alacağımız deneyim seviyesi (experience) oldukça yüksek. Hemen oyundakilere party atın ya da "PP" yazın. Bu "Party Please" anlamına geliyor. Eğer onlar ile aynı grupta olmazsanız, onların öldürdüğü yaratıklardan deneyim puanı toplayamazsınız. Bu durum tüm run'lar için geçerli. Grubunuzun bilgisine bağlı olarak, bir tur yaklaşık olarak üç dakika kadar sürüyor. Her turda nerede ise 1,5 seviye kadar alacaksınız. Burada 14. seviyeye kadar geldikten sonra bu run'ları bırakmanız lazım. Zira alacağınız seviye miktarı oldukça düşecektir.

Bu arada hemen bir ek yapayım, oyunun başlangıcı için Tristram'a geçeceğiniz portalın önünde bulunan Rakanishu, oyunun başında çok işinize yarayacak eşyalar verecektir.

14. seviyeye geldikten sonra hızlıca Andariel'e gidip onu kesmeniz lazım ki ACT 2'ye geçerek, buradaki görevlerimizi halledelim. Andariel'i kestikten sonra Lut Gholein'e gidiyoruz. Burada mutlaka yapmamız gereken birkaç görev var. Hall of Dead'e giderek Horadric Cube'ünüzü almanız lazım. Hemen ardından Far Oasis'e gidip orada bulunan Maggot Lair'in 3. katındaki Coldworm the Burrower'i öldürüp, yanındaki sandiktan staff'i almamız lazım.

Diablo 2 Resurrected rehberi: Hızlı seviye atlama

Buradan da Lost City portalını kullanarak Valley of Snakes'e gidiyoruz. Burada bulunan Claw Viper Temple'ın ikinci katındaki mozaleyi kırmamız lazım. Ancak bu o kadar kolay olmayacak. Zira etrafındaki devasa yılanlar işimizi oldukça zorlaştırıyor. Büyücü olmamıza rağmen muhtemelen henüz 18. seviyeye ulaşmadık ve henüz ışınlanamıyoruz. O yüzden dikkatli olmakta fayda var. Ama içiniz rahat olsun, bir şekilde Mozalenin olduğu kaideye çıkınca yılanları öldürmemiş olsanız da size ulaşamıyorlar. Mozaleyi kırın ve içinden düşecek olan kolyeyi alın.

Daha sonra kolye ve staff'ı Horadric Cube aracılığı ile birleştirip Staff of the Kings'i yapıyoruz. Tabi bunu yaptığımız gibi Lut Gholein'deki Drognan ve Deckard Cain'e gidip konuşmanız lazım ki quest'lerin devamını açsın.

Aslında işin zor yanı nerede ise bitti gibi. Bundan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Sırada Arcane Sanctuary'e gidip The Summoner'i öldürmek var. Arcane Sanctuary'de dört farklı yön var ve bu lanet Summoner genelde 4.'de karşımıza çıkıyor. O sebeple çok da şet etmeyin, sabırla devam edin. Onu kestikten sonra da Journal'ı okuyor ve bu Act 2'nin son alanına yani Canyon of the Magi'e geçiyorsunuz.

TombRun

Act 2'nin sonunda Tal Rasha'yı öldürmemiz lazım. Yedi mezardan birinde bulunuyor. Hangisi olduğunu görev listenizde bulacaksınız. İşareti olan mağaraya girdiğinizde, Staff of The Kings'i yerleştirdikten sonra kaşrınıza çıkacak. Ancak bizim için yeniden seviye atlama olayı burada başlıyor. Oyundan çıkın ve hemen oyun odalarında TombRun yazan seçenekleri bulmaya çalışın. Burada gireceğiniz oyunlarda hemen diğer oyuncuların açtığı portallardan girerek onların yanına dahil olun. Bu mezarlarda çok fazla yaratık olduğu için sadece tek oyunda bile ulaşmanız gereken 20. seviyeye gelebilirsiniz.

Benden size tavsiye, en önde koşmak için zorlamayın. Zira büyücü zırh olarak çok güçlü değil. Bırakın bunu barbarlar ya da paladinler yapsın. Siz uzaktan uzaktan büyülerinizi atar, onlara destek olursunuz. Merak etmeyin, sizin de ön saflarda yer alacağınız vakitler yakın.

TombRun'larda istediğiniz seviyeye geldikten sonra artık işimiz çok daha kolay olacak. Geriye atlamamız gereken sadece 4 seviye kalıyor.

Artık hızlı bir şekilde oyunda ilerlemeniz lazım. 20 olduktan sonra Tal Rasha'yı kesmeniz ve Tyrale'i kurtarmanız lazım. Tal Rasha'nın zorlu olacağından emin olabilirsiniz. O sebeple ana mezara girmeden önce yedek bir portal açmanızda fayda var.

Hepsini tamamladınız. Artık sırası ile Act 3 ve Act 4'teki görevlerin yapmalısınız. Ancak son bir işimiz daha var. İnek katliamı...

CowRun

Adından anlaşılacağı üzere inek keseceğiz. Her ne kadar Blizzard Secret Cow Level için henüz bir açıklama yapmamış olsa da bunu mutlaka ekleyecektir. Diablo 3'te de Pony'leri nasıl getirdiklerini gördük. Son boss'umuz olan Baal'ı öldürmeden biz Secret Cow Level'ı açamıyoruz. Bu sebeple yine ana menüye dönüp oradan oyun seçeceğimiz ekrana giriyoruz ve burada cowlevel, cowy vs. içinde cow geçen herhangi bir oyun buluyoruz. Party'e dahil olduktan sonra. diğer runlar gibi, grup üyelerinizle birlikte kırmızı portaldan geçerek inekleri kesmeye başlıyorsunuz. Artık burada bulacağınız eşyalar sizi oldukça güçlendirecektir. En azından Normal seviyede artık rahatlıkla ilerleyebilirsiniz.

Herhangi bir şekilde CowRun bulamadığınızı varsayın. Alternatifsiz değilsiniz. DiabloRun da yapabilirsiniz.

Cow Level'da 24'e geldikten sonra, artık işiniz oldukça rahatlayacak. Son yapmanız gereken bir işiniz kaldı. Act 5'de bulunan The Ancient's Way'e giderek Ancients'ları kesmek. Ama bu o kadar kolay olmayacak. O yüzden sizin herkese açık bir oyun yaratıp adını da "Anc Help Plz" koymanızda fayda var. Diablo'da insanlar sizin oyununuza girip yardım etmekten büyük mutluluk duyarlar.

Ancients'ı kestikten sonra 25. seviyeye otomatik olarak çıkıyorsunuz. Bundan sonrası çocuk oyuncağı. Zaten yavaş yavaş Diablo 2 Resurrected rehberi içeriğimizin de sonuna geliyoruz.

BaalRun

Artık BallRun oyunlarını bulup girebilirsiniz. Normal oyunda 40 seviyeye kadar BaalRun yapmaya devam edin. Sonra Baal'ı kendi açtığınız bir oyunda keserek Nightmare (NM) oyuna geçin ve tüm görevleri tamamlayarak NM'de BallRun yapın. 60. seviye olduğunuzda artık Hell zamanı. Burada zorlanabilirsiniz. Ama tavsiyem immune dediğimiz yaratıklardan uzak durup, hızlı bir şekilde görevleri tamamlayıp Heel seviyesinde BaalRun'lara ulaşmak olduğu için kendinizi kasmadan ya da grup oyunlarına girerek ilerleyin.

Elbette kulağa çok kolay geliyor olsa da elinizin alışması biraz vakit alacaktır. Benim tavsiyem başta Tal Rasha set'i kurmaya çalışmanız yönünde olacaktır. Büyücü için en güzel setlerden biri. Biraz daha profesyonelleştiğinizde artık setler yerine RuneWord ya da crafted item kullanmaya başlarsınız.

Her ne kadar büyücü olsak da ana gücümüzü aldığımız mana'ya hiç puan vermeyin. Zira bunu zaman içinde eşyalarımızdan ve yanımızdaki paralı askerin kullandığı eşyalardan alacağız. Puan dağılımız, istediğiniz eşyaya yetecek kadar strength puanına vermek, geriye kalanın tamamını Vitality ya da hayat puanımıza vermek yönünde olsun. Kuracağınız yetenek sistemine göre de puan dağılımınızı yapmanız.

Size en temel hatları ile Diablo 2 Resurrected rehberi ile hızlı seviye atlamanız için bilgi vermeye çalıştım. Elbette başka yollar ve çözümler var. Ancak yılların deneyiminin ardından en hızlısının bu yöntem olacağından emin olabilirisiniz.

Yapım hakkında daha fazla bilgi için Diablo 2 Resurrected ön inceleme yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2024 17:31
Zamanında iyi 400ü vermişim, şimdi 1000?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.11.2023 21:58
2.ci aşama nasıl oluyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2021 21:48
Diablo ne ya, ilk defa duydum. Dark souls çakması bir oyuna benziyor.

;)
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2021 16:40
Adam diablo ile dark souls'u karşılaştırmış şaka gibi.
MK Okuru
MK Okuru 24.09.2021 12:42
lvl.1 troll yorum
Masterlee
Masterlee 24.09.2021 09:56
Son zamanlarda moda oldu bu, ilgi çekmek için yapılan boş yorumlar..Diablo Dark Souls tan çok çok daha önce çıktı yanlız onu da belirteyim :)
MK Okuru
MK Okuru 23.09.2021 21:04
Ya bırak anlamıyormuş bilmem ne, resmen Souls oyunlarından çalmışlar temayı bile. Ne varsa Dark souls'da var...

;)
MK Okuru
MK Okuru 23.09.2021 19:10
Diablo'yu bilmeyip, bilmediğin oyunu neden başka bir oyuna benzetiyorsun?
Bir başka boş yorum daha.
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2021 22:06
Ergenler bilmez.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.09.2021 08:19
Hızlı level atlayıp napacan merlin? Oyunun keyfini yavaş yavaş keşfederek çıkarmak varken.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.09.2021 05:09
Utanmadan insanlar şu oyuna para veriyor ya. Bişey demiyorum.
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2021 11:28
00.39 haber öne çıksın diye. Ne kadar çok yorum olursa site için o kadar iyi. Ama atladıkları birşey var. Yayınlanan bu tür yorumlar aynı zamanda sitenin kalitesini de düşürüyor. Site resmen ergen dolu. 2006 zamanında böyle ergenler yoktu burda mesela
MK Okuru
MK Okuru 24.09.2021 00:39
Çok merak ediyorum yöneticiler neden böyle yorumların yayınlanmasına izin veriyor
MK Okuru
MK Okuru 23.09.2021 19:09
Bu sitenin okurları niye hep böyle saçma yorumlar yapıyor?
MK Okuru
MK Okuru 23.09.2021 12:29
Büyük boş yapmışsın.
MK Okuru
MK Okuru 23.09.2021 12:05
Sen virme,ciğere ulaşamayan kedi-oyuncu sendromu,normal karşılayın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo 2 Resurrected rehberi: Hızlı seviye atlama
İlginizi Çekebilir