Diablo II Resurrected: Eski kayıt dosyalarınızı saklayın

Kerem Koldakoç 22.02.2021 - 12:10
Oyunun geliştiricileri ile yapılan ve bizim de katıldığımız röportajda, Diablo II Resurrected oyunu hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Oyun geliştiricilerinden Matthew Cederquist ve dizayn sorumlusu Andre Abrahamian ile yapılan ve bizim de katıldığımız röportajda, oyuncuların sabırsızlıkla beklediği Diablo II Resurrected oyunu hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Öncelikle şunu söylememiz gerekiyor ki, yeni oyun bir "remake" versiyon olmayacak. Yeni oyun, tamamen elden geçirilmiş "remastered" versiyon olacak. Yapımcılardan alınan bilgiye göre, yeni oyun eski oyuna tamamen sadık kalınarak geliştiriliyor. Yani oyuna herhangi bir ekleme ya da çıkarma yapılmıyor. Tabii ki en büyük yenilik, Diablo II Resurrected'in konsollar ile de uyumlu olması olacak. Bu da demek oluyor ki, yeni oyunu Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 ve Nintendo Switch ile de oynayabileceğiz.

Diablo II Resurrected cross platform olacak

Diablo II: Resurrected, cross-progression özelliğini de destekleyecek. Yani; PC ile oynamaya başladığınız oyuna, desteklenen diğer platformlarda devam edebileceksiniz. Tabii ki maksimum 8 kişiye kadar online co-op desteği de mevcut olacak. Oyundaki PvP, oyun içi ticaret, co-op tamamen orijinal oyuna sadık kalacak. Ama oyun artık güncel battle.net üzerinden kullanılacak. Doğu ve Batı sunucuları yerine Global sunucular olacak. Battle.net sayesinde hile olasılığı da minimum seviyeye indirilmiş olacak. Diablo II: Resurrected, orijinal oyunun şu andaki en güncel versiyonu olan 1.14 baz alınarak geliştiriliyor.

Diablo II Resurrected: Eski kayıt dosyalarınızı saklayın

Hilecilere Yer Yok

Ayrıca artık oyunda paylaşımlı kasa (shared stash) da olacak. Böylece oyuncular karakterleri arasında item transferi yapabilecekler. Yani artık karakterler arasında item değiş tokuşu yapabilmek için üçüncü parti yazılımlara ihtiyaç duyulmayacak. Tabii bu özellik sadece oyunu solo oynarken aktif olacak. Multiplayer oynarken, her şey tamamen eskisi gibi olacak. Yani grup üyeleri arasında paylaşımlı kasa olmayacak. Yaratıklardan düşen itemleri, eski orijinal versiyonda olduğu gibi, takip etmek zorunda olacağız. Bunun dışında artık yere düşen altınları otomatik olarak toplayacağız. Bildiğiniz gibi, yerdeki altınları almak için teker teker üstlerine tıklamak oldukça sinir bozucu ve zaman kaybettiriciydi. Ama eğer oyuncular isterlerse bu özelliği de devre dışı bırakabilecekler.

Yapımcılar, Resurrected'i yaparken, oyun ilk yapılırken düzenlenen dökümanları bol bol incelediklerini ve bu doğrultuda oyunu geliştirdiklerini söylediler. Mesela, masanın üstünde beyaz bir cisim gördüklerini ve bunun ne olduğunu anlayabilmek ve yeni oyunda daha belirgin hale getirmek için eski verileri incelediklerini belirttiler.

Diablo II Resurrected: Eski kayıt dosyalarınızı saklayın

Hepimizin bildiği gibi Diablo II'deki en büyük sorunlardan bir tanesi hile yapan oyuncular. Yapımcılar bu konu hakkında çok büyük önlemler alacaklarını belirttiler. Ancak, bu önlemleri ekstra bir yazılım ile mi yoksa başka bir şekilde mi alacakları konusunda detaylı bilgi vermediler. Oyun içi sinematikler tamamen eski sinematikler ile aynı olacak. Tabii ki çok daha iyi grafik ve animasyonlar ile. Ama nostalji yapmak isteyen oyuncuları unutmayan Blizzard, isteyen oyuncuların orijinal sinematikleri izleyebilmesine de olanak sağlayacak. Yine nostalji yapmak isteyen oyuncular, oyun esnasında tek bir tuş ile eski ve yeni versiyon grafikleri arasında geçiş yapabilecekler. Ayrıca bilindiği gibi, orijinal oyun 25fps üstüne çıkmıyordu. Resurrected de ise oyunu 60fps ile oynayabileceğiz.

Diablo II Resurrected Çıkış Tarihi

Oyuna yeni eklenen özelliklerden birisi de, oyun esnasında yakınlaştırma ve uzaklaştırma özelliği olacak. İstediğimiz zaman, oyunu yaklaştırarak inanılmaz 4K destekli grafikleri görebileceğiz.

Diablo II oyuncularını sevindirecek en büyük özellik ise, eski kayıt dosyalarının yeni versiyon ile kullanılabilecek olması. Bu da demek oluyor ki, orijinal Diablo II karakterinizi yeni  versiyonda kullanabileceksiniz. Onun için kayıt dosyalarınızı kaybetmemeniz iyi olur. Yazının başında da belirttiğimiz gibi, oyuna herhangi bir ekleme ya da çıkartma yapılmayacak. Oyunda yeni Horadric Cube tarifleri ya da yeni itemler olmayacak. 

Diablo II Resurrected: Eski kayıt dosyalarınızı saklayın

Oyuncuların oyun sonunda karakterlerine seviye atlatmak ve nadir itemler düşürmek içim yaptığı Baal turları, aynı eskisi gibi olacak. Yani isteyen oyuncular istediği kadar Baal turu atabilecek. Ayrıca, D2R'de de mod desteği bulunacak. Hatta orijinal oyunda kullanılan eski modlar bile yeni versiyonda kullanılabilir olabilecek. Yapımcı ekip bunu mümkün kılabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını söylediler. Ve oyunu oynamak için sürekli çevrimiçi olmak zorunda kalmayacağız. Oyunu multiplayer değil de tek başımıza oynarken çevrimiçi kalmamıza gerek kalmayacak.

Son olarak, oyunun ne zaman çıkacağı konusunda net bir bilgi yok. Yapımcılara göre oyun 2021 yılı içinde mutlaka çıkmış olacak. Sabırsızlıkla bekliyoruz.

Ayrıca size bir sır vermek istiyoruz. Gizli inek bölümü diye bir şey yok. Bu koskoca bir yalan!

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2021 15:44
Gizli inek köyü var kendim gittim. Valla :))
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2021 08:08
Aferim sana
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2021 07:42
Vay be zamanın efsanesi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2021 06:05
Arkadaş bezdik ya. Eski oyun Remastered, remake vs..'lerinden. Eski oyunları pişirip pişirip önümüze sürüyorlar. Yeni nesil için belki iyi bir şey ama bize bir şey kazandırmıyor. -_- Diablo'cular beni linç etmeyin şimdi. Doğruya doğru dediğim. İstediği kadar süper über bir oyun olsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2021 22:13
diablo 4 ten cok bu oyunu bekliyorum:) umarım warcraft 3 reforged gibi olmaz
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2021 02:08
O facia sonrası herhangi bir oyunundan beklentim olmaz benim. Tavsiyem beklentini sıfırda tut, adam gibi bir şey çıkarsa ayıla bayıla oynar seviniriz, çıkmazsa en azından üzülmeyiz :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo II Resurrected: Eski kayıt dosyalarınızı saklayın
İlginizi Çekebilir