Diablo II Resurrected, DualSense'in özelliklerini kullanacak

Alparslan Gürlek 2.03.2021 - 13:51
Blizzard, Diablo II Resurrected için PS5 konsolunun kontrolcüsü DualSense'in özelliklerini kullanacağını söylüyor. Diablo deneyimi yeni bir boyuta geçiyor.

Blizzard geçtiğimiz BlizzCon 2021 etkinliğinde duyurduğu Diablo II Resurrected için DualSense kontrolcüsünün nimetlerinden faydalanacağını söylüyor. Biliyorsunuz kontrolcü yeni nesilde oldukça önemli birkaç temel özelliğe sahip ve bu da onu özel bir kontrolcü yapıyor. Haptik geri bildirimler ile kol titreşiminin gerçekçiliği, adaptif tetikleri ile oyundan oyuna farklı bir deneyim sunmasıyla öne çıkan kontrolcü için Blizzard da oldukça heyecanlı.

Diablo II Resurrected, DualSense özelliklerinden faydalanacak

UnGeek'in de bildirdiği üzere Blizzard'dan Robert Gallerani ve Maxine Virtue, BlizzCon 2021'deki bir medya toplantısı sırasında stüdyonun Diablo II Resurrected DualSense desteği için planlarını paylaştılar. Diablo 2'nin remastered sürümü için hali hazırda heyecanla bekleyen kitlenin yanı sıra yeni nesil konsol sahipleri için de haberler oldukça mutluluk verici.

Gallerani "DualSense'i nasıl kullanmak istediğimiz üzerinde hala çalışıyoruz, ancak denetleyicideki dokunsal geri bildirim gerçekten heyecan verici bir şey ve bu nedenle bundan yararlanacağımızdan emin olmak istiyoruz" dedi. Bahsi geçen dokunsal geri bildirim özelliği, temelde farklı yüzeylerin ve öğelerin hissini ve etkilerini çoğaltarak oyuncuya aktarmak için tasarlanmış. Kolun, oyun içinde farklı yüzeylerde yüründüğünde ya da herhangi başka bir etki ile farklı şekilde titreyerek her durum için daha öznel bir deneyim yaratması hedeflenmiş.

Diablo II Resurrected, DualSense'in özelliklerini kullanacak

Ayrıca Gallerani Diablo II Resurrected'ın kontrolcüden nasıl faydalanacağı konusunu biraz daha detaylandırdı ve remastered sürümünün oyun kumandaları için bir imleç işlevi ekleyeceğini de doğruladı. "Orijinal oyunda Sahire'nin ışınlanması işi, istediğiniz yere tıklamanız vasıtasıyla gerçekleşiyordu. Tıkladığınız yer, ışınlanacağınız yerdi. Kontrolcü kullanırken ise bir imleciniz yok, bu nedenle büyücü için varsayılan bir ışınlanma mesafesine sahibiz." Bunu Divinity Original Sin 2'deki imleç mantığına benzetebiliriz. 

Serinin en sevilen oyunlarından biri olan Blizzard klasiği, yeni 3D modeller, yeniden yapılan sinematikler ve yükseltilmiş ses kalitesiyle çıkacak. PlayStation 4, PlayStation 5, PC, Xbox One, Xbox Series X / Series S ve Nintendo Switch için 2021 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyor. PC sürümünün sistem gereksinimleri için buraya tıklayarak ilgili haberimize gidebilirsiniz. Peki sizlerin oyun hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlarda bizlerle ve diğer okurlarla paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 22:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo II Resurrected, DualSense'in özelliklerini kullanacak
İlginizi Çekebilir