Diablo Immortal ön inceleme

Ersin Kılıç 23.02.2021 - 15:12
Kapalı Alpha aşamasından sonra Blizzcon 2021 etkinliğinde oyunun yapımcılarıyla Diablo Immortal'ı konuştuk ve yeni bilgileri derledik.

Diablo Immortal duyurulduğu dönem tepki çekmiş olsa da şu sıralar Blizzard tarafında en çok merak edilen oyunların başında geliyor diyebiliriz. Bunun sebebi ise firmanın oyun hakkında yapmış olduğu açıklamalar ve tabi ki ardından gelen kapalı Alpha süreci. Bizim de Merlin'in Kazanı olarak katıldığımız bu süreç, birçok oyun sitesi tarafından geçer not almıştı. Kısacası Diablo Immortal'ın düşük beklentiler sebebiyle biraz beklentileri aşan bir oyun olduğunu söylemek mümkün.

İşte kısıtlı oyuncuların katıldığı bu sürecin ardından geçtiğimiz hafta sonu tamamen online olarak düzenlenen Blizzcon 2021 etkinliğinde oyun ile ilgili yeni bilgilere de kavuştuk. Dahası açılış seremonisinin ertesi günü oyunun yapımcıları ile ortak bir söyleşi yapma şansına da eriştik. Bu söyleşide Diablo Immortal ana yapımcılarından Caleb Arcenaux ve kıdemli sistem tasarımcısı Kris Ziernut, oyun basınının sorularına içtenlikle cevap verdiler. Biz de hem oyun hakkında açıklanan yeni bilgileri hem de bu söyleşide aldığımız notları sizlerle paylaşmak istedik.

Diablo Immortal

Diablo Immortal hangi zamanda geçiyor?

Öncelikle Diablo Immortal hikaye olarak Diablo 2'den sonrasını konu ediniyor. Hikaye 2 ve 3. oyun arasında bir köprü görevi üstleneceği daha önce açıklanmıştı. Bu söyleşide ise hikayenin gelecek güncellemeler ile birlikte devam edeceğini öğrendik. Yani Blizzard sonrasında yapacağı güncellemeler ile oyuna yeni bölgeler ve karakterler (sınıflar) ekleyeceği gibi hikaye anlamında da bu boşluğu tamamen doldurmayı hedefliyor.

Tabi oyunda yeni mekanların yanı sıra tanıdık simalara ve daha önceki oyunlarda karşılaştığımız mekanlara da gideceğiz. Zaten hem Alpha aşamasında hem de daha önce yapılan açıklamalarda 2. oyundan hatırlayacağımız Forgotten Tower, Countess ya da 3. oyunda yer alan balıkçı kasabası Wortham gibi mekanların oyunun içerisinde yer alacağını öğrenmiştik.

Diablo Immortal

Diablo Immortal sınıf farklılıkları ve her sınıfın farklı yeteneklere sahip olması gibi alıştığımız dinamikler dışında, dünyası ve genel işleyişi ile diğer Diablo oyunlarından farklılıklar içerecek. örneğin bu oyunda bir binek hayvanı bulunmayacak. Yapım ekibi bunun yerine oyunun dünyasını keşfetmek için farklı yöntemler kullandıklarını açıkladı. Tabi ki portal ve ışınlanma noktalarının olacağını da hatırlatalım. Sınıf demişken şimdiye kadar oyun için altı farklı sınıf duyurusu yapıldı. Barbarian, Crusader, Demon Hunter, Monk, Necromancer ve Wizard oyunda karşımıza çıkacak ilk sınıflar olacak. Muhtemelen oyun çıkmadan ve çıktıktan sonra da farklı sınıf duyuruları ile karşılaşma ihtimalimiz oldukça yüksek gözüküyor.

Diablo Immortal'ın sade ve oynanışa odaklanan bir yapıda olacağı da belirtildi. Yani loot, ilerleme, sınıf farklılıkları tabi ki önemli olacak ama mobil platformda daha çok sade bir onanışa odaklanılacağını söyleyebiliriz. Tabi dokunmatik ekranların getirdiği avantaj ile birlikte menü kullanımı ve ya sisteminde de bir zorluk yaşanacağını düşünmüyoruz. Alıştığımız izometrik kamera sistemi ile birlikte sadece ekranda beliren onlarca iblisi biçmeye odaklanacağız gibi duruyor.

Diablo Immortal

Diğer taraftan oyunun bir MMO temeli üzerine oturtulduğunu da hatırlatmakta fayda var. Takım arkadaşlarınız ile ilerlerken başka oyuncular ile karşılaşabilecek ve onların mücadelesine de ortak olabileceksiniz. Oynanış tarafında ana görevler ve zindanlar dışında harita sisteminde bazı ekstra görevlere de yer verilecek.

Diablo Immortal ile ilgili merak ettiğimiz bir diğer nokta da oyunun ödeme yöntemi ve kazanç sistemi. Geçtiğimiz yıl katıldığımız Blizzcon fuarında da aynı soruyu iletmiştik ve yapım ekibi henüz bu konuda kesin bir karara varmadıklarını dile getirmişti. Bu sefer ise bu konuda alınan bazı kararlar açıklandı diyebiliriz. Öncelikle Diablo Immortal daha önce açıklandığı gibi tamamen bedava olacak. Blizzard oyuncuların para ödeyip bir deneyimi geçmelerinden ziyade herkesin bu oyunu oynayarak ilerlemesini istiyormuş. Yani oyundaki tüm silahlar ya da zırh gibi ekipmanlar sadece oyunu oynayarak elde edilebilecek. Bu silah ya da efsanevi ekipmanlar satılmayacak. Bu konunun altı özellikle çizildi. Satın alma tarafında ise opsiyonel olarak bazı bonuslar sunulacağı ve Battle Pass gibi sistemler olacağı belirtildi. Bu konuda ayrıntılı açıklamalar ise ilerleyen dönemlerde paylaşılacak.

Diablo Immortal

Peki Diablo Immortal diğer platformlara çıkacak mı?

Henüz çıkış tarihi kesin olmayan Diablo Immortal, ilk olarak mobil platformlar göz önüne alınarak geliştiriliyor. Yani ana odak mobil platform ve seriye aşina olan oyuncular dışında, daha önce seride iblis kesmeyen oyuncular da ana hedef kitlesi arasında yer alıyor. Akla tabi ki Nintendo Switch gibi taşınabilir konsolların yanı sıra PC ve diğer konsollar da geliyor. Blizzard bu konuda akıllı telefonlara odaklansa da diğer konsollar için açık kapı bırakmayı da ihmal etmiyor. Şu an bir resmiyet kazanmasa da mobil çıkışından sonra bu konu tekrar gündeme gelebilir.

Ne zaman çıkacak?

Diablo Immortal için henüz bir çıkış tarihi yok. Açıkçası Blizzcon 2021'de bir çıkış tarihi verileceği konusunda oldukça ümitliydik. Özellikle Alpha sürümünde oyunun genel hatlarının büyük oranda tamamlandığını göz önüne aldığımızda bunu bekledik diyebilirim. Ekip çıkış tarihi vermese de önümüzdeki aylarda farklı beta dönemlerinin olacağını dile getirdi. Muhtemelen Kapalı betasının ardından bir açık beta ve sonrasında da oyunun tam sürümü ile karşılaşacağız.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 19:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2021 20:38
Bari açık beta gelain artık kaç yıl oldu. Diablo gelecek diye telefonda hiçbir oyuna bakasım yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2021 12:29
oyun çıkacak dendi yüksek lisans bitirdim hala çıkacak deniyor :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2021 11:06
Kendi kendinize yazıp çizmişsiniz. Adamlar zaten PC ve konsollar için Diablo 4 ü yapıyor. Diablo İmmortal ı getirmezler. Gerek yok çünkü
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2021 18:44
2030dan önce çıkaramaz bu boşlizzard bu oyunu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo Immortal
İlginizi Çekebilir