Diablo Immortal sistem gereksinimleri açıklandı

Ersin Kılıç 27.04.2022 - 10:49
Mobil platformların ardından geçtiğimiz günlerde PC platformuna geleceği de duyurulan Diablo Immortal sistem gereksinimleri açıklandı.

Uzun süredir geliştirme aşamasında olan ve duyurulduğu dönem yaşanan tartışmaları zamanla sindirmeyi başaran Diablo Immortal için yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. İlk etapta sadece mobil platformlar için duyurulan yapım, geçtiğimiz günlerde PC sürümünün duyurusu ile bu platformu kullanan oyuncuları sevindirmişti. Aradan çok fazla geçmeden Diablo Immortal sistem gereksinimleri de ortaya çıktı.

Diablo Immortal sistem gereksinimleri açıklandı

Diablo Immortal sistem gereksinimleri açıklandı

Sanctuary'nin kaderini ellerinde tutan oyuncular, altı meşhur Diablo sınıfından (Barbar, Şövalye, İblis Avcısı, Keşiş, Ölüm Büyücüsü ve Büyücü) birini seçerek sekiz eşsiz bölgeye ve büyük Westmarch şehrine doğru bir yolculuğa çıkacaklar.

Serinin önde gelen ismi Deckard Cain de dahil yeni ve eski Diablo karakterleri arasına katılarak Diablo II ve Diablo III olayları arasında geçen yepyeni bir destansı hikâyede yozlaşmış Dünyataşı'nın parçalarını, onları kendi kötü planları uğrunda kullanmak isteyen cehennem ordularından önce toplamak için kapsamlı bir göreve atılacaklar.

2 Haziran tarihinde mobil sürümü çıkacak olan oyun aynı tarihte PC platformunda ise açık betaya geçecek. Beta kayıtları başlayan yapımın sistem gereksinimleri ise şu şekilde;

Sistemim Diablo Immortal'ı kaldırır mı?

Blizzard tarafından yapılan açıklama ile yapımın ihtiyacı olan özellikler belli oldu. Her yapımda olduğu gibi, Diablo Immortal'da da yapımı çalıştırmak için gerekli olan sistem gereksinimleri bulunuyor. Oyun bilgisayarınızda çalışıp çalışmayacağını görmek için aşağıdaki açıklanan bilgileri kontrol edebilirsiniz.

Minimum sistem gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 7 / Windows 8 / Windows 10 / Windows 11 (64 Bit)
  • İşlemci: Intel Core i3 / AMD FX 8100
  • Ekran kartı: NVidia GeForce GTX 460 / ATI Radeon HD 6850 / Intel HD Graphics 530
  • Ram: 4 GB ram
  • Çözünürlük: minimum 1920 x 1080
  • İnternet: İnternet bağlantısı gereklidir

Önerilen sistem gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 10 / Windows 11 (64 Bit)
  • İşlemci: Intel Core i5 / AMD Ryzen 5
  • Ekran kartı: NVidia GeForce GTX 770 / AMD Radeon RX 470
  • Ram: 8 GB ram
  • Çözünürlük: minimum 1920 x 1080
  • İnternet: İnternet bağlantısı gereklidir

Diablo Immortal konusu

Oyunun konusu, Tyrael'in Worldstone'u yok etmesinden sonra insanlığa ne olduğu üzerine gidiyor, Tyrael'in Cennette nasıl reform yapabildiğini, Deckard Cain'in faaliyetlerini, Malthael'in Cenneti neden terk ettiğini, Demon Hunters'ın nasıl kurulduğunu içerecek. Westmarch'ın altın çağı ve Adria ile Maghda'nın planları gibiydi. Sanctuary'nin düşmanlarının Worldstone'u geri almasını ve kontrol etmesini engellemeyi amaçlıyor.

Oyunun anlatısının 1270 saati aşabileceği belirtilmişti. Ayrıca yapımın geçtiği dönemi, Diablo II ve III arasındaki 20 yıllık zaman dilimi olarak tanımlıyorlar. Bu da Diablo 3'te yaşanan konu eksikliklerini tamamlamak için muhteşem bir fırsat olarak görünüyor.

Gelişimi

Immortal'ı ilk olarak Blizzcon 2018'de duymuştuk. Oyuncular tarafından çok büyük tepki çekmişti. Mobil oyun projesi, NetEASE ortaklığı ile geliştirilecek olması yapımın fanlarını çok daha büyük hayal kırıklığına uğratmıştı. Zaman içinde bu algı yıkılsa da, "Nasıl olacağı?" sorusu, hala serinin sevenleri tarafından merak uyandırıyor.

2016 yılında ortaya atılan mobil bir Diablo oyunu fikri, firma tarafında çok benimsendi. Çin piyasasından para kazanmayı amaçlayan yapım için, bu konuda uzman olan NetEASE tercih edildi. Daha önce de bu tarz büyük ölçekli yapımlarını gördüğümüz Çinli firma için de global pazarda yer alabilmek için önemli bir fırsattı ve bunu kaçırmak istemediler.

Projenin her iki firmanın da çıkarları doğrultusunda olduğu görülünce Blizzcon 2018'de de duyurusu geldi. Kısa sürede geliştirme çalışmalarına da başlayan ekipler, 2020'nin sonunda ilk alfa versiyonu, çok kısıtlı bir gruba sunuldu. Yukarıdaki videodan alfa versiyon için deneyimlerimizi izleyebilirsiniz.

Oyuniçi satın alma olacak mı?

Diablo Immortal ile ilgili merak ettiğimiz bir diğer nokta da oyunun ödeme yöntemi ve kazanç sistemi. Katıldığımız Blizzcon fuarında da aynı soruyu iletmiştik ve yapım ekibi henüz bu konuda kesin bir karara varmadıklarını dile getirmişti. Bu sefer ise bu konuda alınan bazı kararlar açıklandı diyebiliriz.

Öncelikle Diablo Immortal daha önce açıklandığı gibi tamamen bedava olacak. Blizzard oyuncuların para ödeyip bir deneyimi geçmelerinden ziyade herkesin bu oyunu oynayarak ilerlemesini istiyormuş. Yani oyundaki tüm silahlar ya da zırh gibi ekipmanlar sadece oyunu oynayarak elde edilebilecek.

Diablo Immortal sistem gereksinimleri açıklandı

Silah ya da efsanevi ekipmanlar satılmayacak. Bu konunun altı özellikle çizildi. Satın alma tarafında ise opsiyonel olarak bazı bonuslar sunulacağı ve Battle Pass gibi sistemler olacağı belirtildi.

Yapım hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için Diablo Immortal ön inceleme yazımıza bakabilirsiniz.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 00:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2022 11:18
Büyük bir ihtimal PC oyunculariy mobil oyuncular birlikte oynayabilecek.Grafik olarak pek bir şey beklemeyin.
Böyle yapımcıların sıradan oyun yapmaları bizi üzüyor. Sanirim çoğu yapımcılar asıl teknolojik oyunlari sonraki nesilde kasacak gibi... Şimdilik hepsi bu neslin bu grafiklerde suyunu.......
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2022 16:09
Oyun mobile de çıkacak diye biliyorum mobil gereksininleri nedir acaba?
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2022 13:42
Asıl olarak mobile çıkıyordu zaten pc yi yeni duyurmuşlar herhalde ön kayıt yapmıştım mobilde 2 yıl oldu belkide
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2022 11:49
Türkçe dil seçeneği olacak mı ?
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2022 00:36
Gerek bile yok çıksın her türlü oynanır efsane oyun
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo Immortal sistem gereksinimleri açıklandı
İlginizi Çekebilir