Disco Elysium geliştiricisi yeni bir oyun yapıyor

Atıf Doğan Özcan 1.08.2022 - 13:27
Disco Elysium hayranları, oyunun geliştiricisi olan ZA/UM’un yeni iş ilanları yayınladığını fark ettiler ve bunun yeni oyunun yapıldığına dair en büyük kanıt olduğunu düşünüyorlar.

Firmanın paylaşmış olduğu bir dizi yeni iş ilanı oyunun hayranları tarafından heyecanla karşılandı. Çünkü Disco Elysium yeni oyun için geri sayım yapan oyun severler bu ilanlardan sonra yeni oyun için kesin gözüyle bakıyorlar.

Verilen iş ilanları yeni oyunun habercisi niteliğinde olabilir

2016 yılında kurulan ZA/UM firması, 2019 yılında çıkardıkları hit RPG oyunu Disco Elysium ile video oyun sektörü içerisindeki en heyecan verici genç stüdyolardan birisi oldu. Genç firma mevcut oyunu geliştirmek için çok çalıştı. Bu süreç içerisinde ise oyuncular ile bağlarını hiç koparmadılar. Disco Elysium’un yayınlamasının üzerinden üç yıl geçmiş olsa bile stüdyo bu süreçte Disco Elysium’un Final Cut’ını geliştirmek ve yinelemek için çok emek harcadı. 

Disco Elysium geliştiricisi yeni bir oyun yapıyor

Hayranlar bir sonraki oyunun çıkmasının artık an meselesi olduğunu düşünüyorlar. Tabi böyle bir düşünce oyuncuların aklındayken ZA/UM firmasının yeni iş ilanları yayınlaması elbette yeni oyun için heyecan oluşturdu. İş arama platformuna üç yeni iş ilanı eklendi. Bunlardan iki tanesi sanatsal odaklı diğeri ise pazarlama üzerine personel ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Konsept Sanatçısı ve Baş Çevre Sanatçısı aranan iki pozisyonu oluşturuyor. Bir diğer ilan ise Satış ve Pazarlama konusunda. Geçen sene içerisinde, oyunun başyazarı olan Helen Hindpere vermiş olduğu bir röportajda, devam oyununun neredeyse kesin olduğunu açıklamıştı.

Disco Elysium için Türkçe dil desteğinin yolda olması da Türkiye’de bulunan hayran sayısını oldukça arttırdı. ZA/UM tarafından yayınlanan bu iş ilanlarına bakılarak aslına iki farklı sonuç çıkabiliyor. Birincisi devam oyunu üzerinde titiz bir çalışmanın yapıldığı, diğer ise aynı anda iki değişik oyunun yapımına başlandığı yönünde. 

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 08:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2022 14:54
Olum Türkçesini bitiremediniz halen yahu, mis gibi oyun kuzu gibi yatıyor şu oyunsuzlukta...
v.1 gibi bir şey çıkarın başlayalım en azından.
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2022 16:15
Ben de oyunu aldım indirimde, "0 saat oynanmış" istatistiğiyle bekliyor.
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2022 10:44
Bitti bitti, test asamasinda su an.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Disco Elysium geliştiricisi yeni bir oyun yapıyor
İlginizi Çekebilir