Disco Elysium için televizyon dizisi yolda

Alparslan Gürlek 27.06.2020 - 15:17
Son yılların popüler RYO oyunu Disco Elysium için televizyon dizisi yolda. ZA/UM DJ2 Entertainment ile anlaşarak çalışmalara başladı. Ancak henüz kesin konuşmak zor.

Son birkaç yıl içerisinde çıkan en iyi RYO oyunlarından biri olan Disco Elysium için dizi sevenlere müjdeli haber. Geliştirici ZA/UM prodüksiyon için DJ2 Entertainment ile anlaşarak dizi için başlat düğmesine bastı.

Disco Elysium televizyon dizisi yolda

Variety raporunda geliştirici ZA/UM'un oyuna dayalı bir televizyon dizisi yapmak için yapım şirketi DJ2 Entertainment ile birleştiğini söyledi. Sevilen RYO oyunu şimdi daha geniş bir kitleye adını duyuracak gibi duruyor.

Yazar Helen Hindpere "Disco Elysium'un aldığı yanıttan çok memnunuz ve DJ2 ile diğer medya ve yeni izleyiciler için ürünümüzü genişletmekten çok mutluyuz." dedi.

Video oyunları gibi etkileşimli içerikleri televizyon dizisi gibi pasif bir medya haline dönüştürmek ziyadesiyle zor olabilir. Ancak Disco Elysium bunun için iyi bir aday gibi görünüyor. Diğer RYO oyunları gibi dövüş odaklı olmadığı için Disco Elysium'un TV adaptasyonu daha az sancılı olacaktır.

Disco Elysium için televizyon dizisi yolda

DJ2 CEO'su ve kurucusu Dmitri M. Johnson, "Disco Elysium geniş bir dünya ve sınırsız bir potansiyele sahip olağanüstü bir ürün" dedi ve "DJ2 ekibi, hepsinin bir parçası olmak için bu olağanüstü fırsattan gerçekten heyecan duyuyor." diyerek ekledi.

Tabi işin henüz çok başlarında olunduğu için Disco Elysium'un TV dizisi olarak yayınlanacağı hakkında şuan net bir şey söylemek mümkün değil. Variety şu anda projenin başında bir yazarın olmadığından bahsediyor. DJ2 potansiyel yazarlarla buluşuyor ve bu yıl projeyi piyasaya sürmek için çalışıyor. Yapım şirketi ayrıca Vampyr, Life is Strange, Ruiner ve Little Nightmares gibi diğer video oyunlarına dayanan canlı aksiyon televizyon şovları üretmek için fırsat kolluyor.

Böylece sektörün yönelimini de daha iyi analiz etmiş oluyoruz. Önce Witcher'ı ekranımızda gördük, sırada Disco Elysium var ve RYO'ların hepsi sanırım ileride birer dizi olarak karşımıza çıkmaya başlayacak. Daha önce filmi yapılan oyunlar da olmuştu hatta bunlar arasında Mortal Kombat örnek gösterilebilir. Video oyun sektörünün TV sektörü ile iç içe ilerlemesi ileride bizlere ne gibi faydalar sağlayacak birlikte göreceğiz. Artık aynı kutu içinde bir oyun bir film diski satın alacağımız günler yaklaşıyor mu?

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 14:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
Disco Elysium için televizyon dizisi yolda
İlginizi Çekebilir