Discord Rythm bot da tarihe karışıyor

Murathan Özlü 13.09.2021 - 21:05
Groovy'nin ardından bu sefer de Discordun diğer popüler müzik botu Discord Rythm botun son günlerini yaşadığı ve 15 Eylül tarihinde kapatılacağı duyuruldu.

Google ve Youtube'un son kurbanı Discord Rythm bot olacak gibi görünüyor. Birkaç hafta önce yine Google'ın talebi ile bir diğer popüler   Discord botu Groovy'nin Youtube'un "hizmet şartlarını ihlal ettiği" için kapatıldığını öğrenmiştik. Groovy'nin Youtube'u reklam gelirlerinden ettiği için ihtar sonucu kapatıldığı iddia ediliyordu. Google'ın ileriki dönemde, Discord'da benzer işlevi gören diğer botların yaratıcılarına da ihtar yollaması bekleniyor.

Discord Rythm bot 15 Eylülde kapatılacak

Dünya çapında 20 milyondan fazla kişinin sunucularına eklediği Rhytm bot, Groovy ile aynı prensipte çalışıyor. Botu herhangi bir ses kanalına çağırıp !(Youtube linki) koduyla ses kanalında istediğiniz sesi çalmak mümkün(dü?). Aynı Groovy'de olduğu gibi, Rhytm'in yapımcısına da Google'dan ihtar mesajı gelmiş.

Discord Rythm bot

Rhytm'in yaratıcısı Yaov, Verge'e verdiği röportajda;

" Bunun öyle ya da böyle yaşanacağını biliyorduk. Bu yüzden yaklaşık 1 yıldır farklı bir prohe üzerinde de çalışıyoruz. Ancak detayları paylaşmanın vakti henüz gelmedi. " ifadelerini kullandı. 

 Rhytm resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada  ise, 5 yıl boyunca botu kullanan 20 milyondan fazla kullanıcıya teşekkür edildi ve rythm.fm'de yayınlanan açıklamada, henüz detaylandıramayacakları yeni bir proje üzerinde çalışıldığı belirtildi. Yaov'un bahsettiği farklı projenin yine bir müzik botu mu olacağı henüz bilinmiyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.09.2021 02:37
Discord yapsın spotify ile anlasma youtube kafasını alsın
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.09.2021 00:23
bu botların telif ihlali sayılması ilginç
Kalan Karakter: 300 Gönder
Discord Rythm bot da tarihe karışıyor
İlginizi Çekebilir