Discord ve Twitch Amerika'da gündeme oturdu

Murathan Özlü 17.05.2022 - 12:54
2 gün önce Amerika Birleşik Devletleri'nin New York eyaletinde gerçekleşen katliam, Discord ve Twitch platformlarını hedef tahtasına oturttu

Discord ve Twitch, New York eyaletinde gerçekleşen ırkçı saldırın ardından hedef tahtasında. 2 gün önce gerçekleşen Buffalo katliamı Twitch üzerinden canlı yayınlanmıştı. Katil Payton Gendron'un, bu katliamı "4chanden esinlenerek" planladığı ve planının her detayını özel bir discord kanalında paylaştığı da ortaya çıkmıştı. Gendron'un açtığı canlı yayın, Twitch yetkilileri tarafından dakikalar içinde kapatılmış olsa da, bu durum iki sosyal medya platformunun da New York valisinin tepkisini çekmesine engel olamadı.

Discord ve Twitch konuya dair açıklama yayınladılar

Discord, saldırıya dair yayınladığı açıklamada ABD kolluk kuvvetleri ile ortak bir çalışma yürütüldüğünü ve saldırganın Discord aktivitelerinin incelendiğini belirtti.  Bir Twitch yetkilisi ise, kendi platformları hakkında şu açıklamayı yaptı:
" Bahsi geçen kullanıcı platformumuzdan süresiz olarak yasaklandı, saldırı yayınını kendi kanalları üzerinden yayınlamaya çalışan hesaplara da gerekli işlemleri uyguluyoruz."

Discord ve Twitch
New York valisi Kathy Hochu ise, iki platformunda açıklamalarından pek tatmin olmamış;
" Nefret suçu sosyal medya platformlarında müthiş bir hızla yayılıyor, bunun önüne geçilmesi gerek" ifadelerini kullanan Hochu sözlerine şöyle devam etmiş "Sosyal medya platformları, içeriklerini denetleme konusunda çok daha sıkı olmalılar. Bu barbarca saldırının, masum insanların katlinin sosyal medya platformlarında yayınlanabilmesi ve saniyeler içinde engellenememesi, ciddi bir sorumluluk ihlali olduğunu gösteriyor."

Twitch ve Discord, konuya dair şimdilik daha fazla açıklama getirmiyorlar.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 03:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
Discord ve Twitch Amerika'da gündeme oturdu
İlginizi Çekebilir