Discord virüsü yayılmaya devam ediyor

Murathan Özlü 11.08.2021 - 23:58
Discord virüsü olarak da belirtilen bir grup tehlikeli trojan, platform üzerinden yayılmayı sürdürüyor.

Discord virüsü olarak da tabir edilen bir virüs, ünlü chat platformu üzerinde yayılmaya devam ediyor. Bir kaç hafta önce Sophos isimli siber-güvenlik firması, Discord'un hackerların yeni gözbebeği haline geldiği konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Discord virüsünün yayılma prensibi

Siber güvenlik firması Sophos'un ifadelerine göre, popüler online uygulamalara malware bulaştırmak hackerların yeni yöntemlerinden. Toplamda 300 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı bulunduğu ifade edilen Discord'da, oldukça "bereketli" bir platform olarak duruyor.

Sophos, son aylarda Discord'da tespit edilen Malware oranının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 140 kat fazla olduğunu belirtiyor. Bunun en önemli sebebinin de, Discord'un kendi bulut sisteminde dosya depolama yöntemi olduğu ifade ediliyor. 

Discord virüsü

Raporda " Discord'da herhangi bir dosya yüklendiğinde, şikayet edilene ya da bir yetkili silene kadar Discord'un bulut sisteminde kalıyorlar" ifadeleri yer alıyor. Sophos, malware'ların büyük kısmının oyunlarda hile amaçlı kullanılan virüsler olduğunu tespit etti. Mesela para ile satılan oyun içerikleri, hileler gibi.

Ancak virüslerin hepsi bu kadar "masum" değiller. Malware dosyaları arasında şifre çalma, casusluk, finans bilgilerini çalmaya yönelik android uygulamaları olduğu ifade ediliyor. Discord'a yerleştirilen Malware'ları çalışma süreci genelde, kullanıcıların kişisel bilgilerinin çalınmasının ardından bilgisayara Trojan bulaştırılması şeklinde gerçekleşiyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 09:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.08.2021 01:35
Tabii coluk cocuk beles nitro diye saga sola bilinmeyen sunucuya girip milleti cagirirsa olacagi odur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2021 16:14
Naparsaniz yapin ulen inadina discord. Skype devri bitti.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Discord virüsü yayılmaya devam ediyor
İlginizi Çekebilir