Discord sadece 4 yılda 250 milyon kullanıcıya ulaştı

Ahmet Özçilingir 14.05.2019 - 10:02
Bir yılda kullanıcı sayısını ikiye katladı

Discord sadece 4 yılda 250 milyon kullanıcıya ulaşarak büyük bir başarı elde etti. Discord, Mayıs 2018'de 130 milyon kullanıcıya sahipti. Aradan geçen 12 ayda kullanıcı sayısını neredeyse ikiye katlayan Discord'un, aktif kullanıcı sayısın da aylık 56 milyon. Discord'un oldukça hızlı bir büyüme gerçekleştirdiği belirtiliyor. 

Discord sadece 4 yılda 250 milyon kullanıcıya ulaştı

Discord geçtiğimiz yıl Ağustos ayında bir de oyun mağazası açılışı yapmıştı. Discord çalışan sayısını da bir önceki yıla göre yüzde 50 arttırdı. Discrod'un 165 çalışanı bulunuyor. Discord'da artık oyunları doğrudan geliştiricinin Discord sunucusundan satın alabiliyorsunuz. Geliştiriciler artık platformdaki son güncellemeleri takip ederek oyunculara doğrudan kendi Discord sohbet sunucuları üzerinden oyun satabiliyorlar. Steam de geçtiğimiz yıl Discord'un ara yüzünüe benzer bir kullanıcı arayüzü geliştirmiş. Oyuncuların kendi ses kanllarını oluşturmalarını sağlayan yeni bir temaya geçmişti. Ancak görünüşe bakılırsa Discord sesli chat programları arasında en çok tercih edilen program. 

Discord'un en popüler resmi sunucuları ise şöyle; Doğrulanan en popüler yedi Discord sunucusu: Fortnite, SpellBreak, PUBG Mobile, Clash Royale, Minecraft, ZombsRoyale ve Rainbow Six.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 15:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
Discord sadece 4 yılda 250 milyon kullanıcıya ulaştı
İlginizi Çekebilir