Disney, 7 filmin vizyon tarihini erteledi

Özgür Deveci 23.01.2021 - 20:03
Devam eden koronavirüs salgını nedeniyle Disney, bu yıl vizyona girmesi planlanan Fox Searchlight Pictures filmlerini erteledi.

Devam eden koronavirüs salgını nedeniyle Disney, bu yıl vizyona girmesi planlanan 7 filmin vizyon tarihini erteledi. Haber, Sony'nin Uncarted, Morbius, Ghostbusters: Afterlife, Cinderella ve Peter Rabbit 2: The Runaway ertelemelerine ek olarak Daniel Craig'in son Bond filmi No Time To Die'ın MGM tarafından ertelenmesinden hemen sonra geldi. Öyle ki 2021'in ilk yarısı, sinema sektörü açısından kötü olacak gibi görünüyor. Zira dünyada çoğu sinema salonunun kapalı düşünürsek, işler bir hayli zor görünüyor.


Sektörde bunlar yaşanırken Warner Bros, bu dönemde filmlerini izleyeceğimiz tek stüdyo olarak karşımıza çıkıyor. Stüdyo, daha önce aldığı bir kararla 2021'de vizyona girecek tüm filmleri aynı gün HBO Max'te de yayınlayacak. Bu açıdan baktığımızda Disney'de kendi dijital platformu olan Disney Plus'ta Fox filmlerini yayınlayabilirdi. Ancak görünen o ki Disney, filmlerini sinema salonlarında yayınlamaya kararlı görünüyor.

Disney, 7 filmin vizyon tarihini erteledi

Disney, bu yıl vizyona girmesi planlanan 7 filmin vizyon tarihini erteledi

Disney, erteleme kararlarının yanı sıra bazı satın alımlarda gerçekleştirdi. Senaryosunu Jesse Armstrong'un kaleme aldığı ve Nat Faxon ve Jim Rash imzasını taşıyan Amerikan yapımı kara komedi filmi Downhill, The Rider'la 2018'de mükemmel bir işe imza atan Chloe Zhao'nun yönetmen koltuğunda oturduğu Oscar adayı Nomadland ve Fox Searchlight Pictures altında piyasaya sürülen bir dizi küçük bütçeli bağımsız filmin hakları Disney cephesine geçti. Dünyanın dört bir yanındaki sinemaları kapanmaya zorlayan koronavirüs salgını nedeniyle, yaklaşan Fox yapımlarının bir kısmı 2020'den 2021'e ertelenmişti. Ancak stüdyo tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre, 7 adet Disney filmi ileri bir tarihe ertelendi.

Bunlardan The King's Man, 12 Mart'tan 20 Ağustos'a, Ron's Gone Wrong adlı animasyon filmi 23 Nisan'dan 22 Ekim'e, merakla beklenen Bob's Burgers filmi ise programdan tamamen kaldırıldı. Ayrıca korku gerilim filmi The Night House 16 Temmuz'a, gerçek bir hayat draması The Eyes of Faye Tammy 24 Eylül'e, doğaüstü korku filmi Antlers'da 29 Ekim'e ertelendi. Guillermo del Toro'nun yönetmen koltuğunda oturduğu ve oyuncu kadrosunda Cate Blanchett, Willem Dafoe, Toni Collette ve Rooney Mara gibi yıldızların yer aldığı Nightmare Alley isimli psikolojik gerilim filmi ise 3 Aralık 2021 tarihine taşındı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 04:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.01.2021 14:25
Full gişe filmleri yaparsa erteler tabi hani black widow nerde mesela? 2020de çıkması lazımdı ama koronadan çıkarmaya yemedi çünku zarar eder
Kalan Karakter: 300 Gönder
Disney, 7 filmin vizyon tarihini erteledi
İlginizi Çekebilir