Disney Universe

Hasan Uğur Nayır 28.10.2011 - 18:03
Sevimli bir maceraya ne dersiniz?
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360, Wii
Disney Universe
  • Yapımcı - Yayıncı Eurocom Ent. - Disney Interactive
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Platform
Merlin Puanı 72
Artılar Eğlenceli atmosferi, sevimli grafiklerle tasarımlar, rahat kontroller, ailece oynanabilmesi
Eksiler Kamera bazı zamanlar arkada kalıp sorun çıkartabiliyor
Disney Universe şirin mi şirin, sevimli mi sevimli bir oyun. Eurocom tarafından geliştirilen yapım 3D platform olarak tasarlanmış. Oyunda Aslan Kral , Karayip Korsanları, Monsters, Inc., Alice in Wonderland gibi daha birçok tanıdık isimden dünyalar ve karakterimize giydirebileceğimiz kostümler yer alıyor. Disney Universe’a başladığımızda karakterimizin kostümünü seçmemiz gerekiyor ve ondan sonraki ilk durağımız Karayip Korsanları oluyor. Bundan sonra eğlenceli ve basit bir maceraya başlıyoruz.

Çeşitli yapımlardan harika dünyalar

Yapım 3D platform olarak tasarlanmış ve son derece rahat kontrollere sahip. Oyundaki amacımız oldukça basit. Sadece gerekli olan çıkışa ulaşmak için çözümü kolay bulmacaları çözmek, düşmanları pataklamak ve Mickey Mouse paralarını toplamaktan ibaret. Bunu yapması genel olarak keyif veriyor. Özellikle ufak oyuncular için Disney Universe biçilmiş kaftan. İçerikten biraz daha bahsedecek olursak, mesela çıkmamız gereken bir platform var diyelim, ancak bu platformu yükselten mekanizmanın bir anahtara ihtiyacı var. Anahtarı gerekli olan yere sürükleyip, çevirmemiz gerekiyor. Biraz daha karışık gibi duran, çözümü basit olan bulmacalar var. Topla yolu kapatan engeli patlatmamız gerekiyor, ancak topun kendisi halatlarla yapılmış olan bir file içinde yukarıda asılı bulunuyor. Burada yanan mangalı filenin altına getirip onu yakmamız gerekiyor ve böylece top aşağı düşüyor, onu kullanabiliyoruz. Zamana karşı da yarıştığımız ufak bulmacalar yer alıyor. Engel olmak için karşımıza düşmanlar çıkabiliyor, ama onları pataklamak son derece basit. Aynı şekilde biraz daha kuvvetli olan rakiplerimizde var, biraz uğraştırıyorlar, ama sonları gene aynı. Bir de bölüm sonlarında Boss tabiri edebileceğimiz rakipler geliyor, ama kapışması kolay. Karayip Korsanları dünyasında gemilerde korsanlarla kapışıyoruz.

Disney Universe
Çevrede üstüne binip, çifte atabileceğimiz veya rakiplerin üstlerine zıplayabileceğimiz koyun, eşek gibi binekler var. Aynı şekilde düşmanlarımız da bu binekleri kullanabiliyor. Öldüğümüzde ise yeniden başlamak gibi bir sorun yok. Direkt olarak nerede kaldıysak anında karakterimiz yeniden orada belli oluyor ve oyuna devam ediyoruz. Düşmanlarımızdan ve etrafta kırıp döktüğümüz nesnelerden paralar düşüyor, bunları toplayarak kilitli olan diğer dünyaları da açabiliyoruz. Ayrıca bazı ekstra önemli eşyalar var, bunlar da bize artı olarak geri dönüyor ve seviyemizi arttırıyor. Platform oyununda olan diğer bir noktayı da es geçmemek gerek, yani Power-Up’lar! Oynanışı eğlenceli kılan çeşitli Power-Up’lar özellikle biraz daha kalın olan düşmanları aşağı almak için en iyi çözüm. Power-Up’lar ile yeri delen matkaba dönüşüp ekstradan para kazanabilir, düşmanlarımızı dondurabiliriz.

Sıkıntıyı siliyor

Yapımda ekstra olarak kilitli olan sanatsal çalışmalar ve müzikler bulunuyor. Bunlar zamanla açılıyor. Açıkçası şarkılar ve sesler oyunun tatlı havasına tam olarak uyuyor. Belki üst düzey ses efektleri denilemez, ama oyunun havasına uygunlar. Grafikler ise ayrı bir parantez olarak açılmalı, hatta açtım bile. Disney Universe’in görselliği oldukça sevimli. İnanılmaz denilebilecek kalitede kaplamalardan veya modellemeler çocuksu ve eğlenceli olan dünyayı yansıtmayı başarabiliyor. Özellikle tasarımlar bu konuda tam hakkını veriyor, karakterimizin kostümü olsun, düşmanlarımız olsun veya içinde bulunduğumuz dünya olsun fark etmiyor. Tüm hepsinde tatlılık var. Lego ve LittleBigPlanet’i andıran yapısı ve eğlencesiyle Disney Universe kesinlikle ortalama üstünde bir yapım. 4 kişiye kadar Co-op (Kooperatif), yani aynı anda birlikte oynayabilme imkanı sunan Disney Universe’de, bu şekilde ailece eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.
Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 05:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
Disney Universe
İlginizi Çekebilir