Doctor Strange 2 Batman’i geçti

Emir Özkayalar 6.05.2022 - 15:13
Ülkemizde bugün vizyona giren Doctor Strange 2 açılış gününde Batman’i ikiye katladı.

Doctor Strange 2 gişeye iyi bir performans ile başladı. 2022 senesinin ilk Marvel sinematik evreni filmi olan Doctor Strange 2, perşembe günü verilerine göre denizaşırı ülkelerde 27 milyon dolar gelir elde etti. Bu veriler filmi, 2021 senesinde çıkan ve gişe rekorları kıran Spiderman: No Way Home filminin hemen arkasına yerleştiriyor.

Spiderman filminin başarısını göz önünde bulundurursak, Marvel’ın Doctor Strange 2 için beklentileri artacaktır. Diğer bir açıdan film, 2016’da giren ilk Doctor Strange filmini ve Mart ayında vizyona giren Batman’i sırasıyla %153 ve %210 ile geride bıraktı. 

Doctor Strange 2 Batman’i geçti

Doctor Strange 2 yoğun ilgi görüyor

Covid-19 salgını nedeniyle sinema sektörü büyük bir darbe almıştı. Bugünlerde biraz daha rahatlayan sektör, salonların daha fazla insan ağırlamaya başlamasıyla birlikte üstündeki yükü büyük ölçüde atmış oldu. Marvel, reklam konusunda oldukça iyi işler başarmakta. Bu da göz önünde bulundurulursa Doctor Strange 2’nin iyi bir açılış yapması aslında pek de şaşırtıcı değil.

Sam Raimi’nin Marvel sinematik evrenine dönüşü, piyasaya sürüldüğü ülkelerde pazarın %60 ila %90 kadarını elinde tutuyor gibi gözüküyor. Doctor Strange 2, sinema salonlarına dönüşün oldukça yavaş olduğu Kore gibi ülkelerde bile insanları salonlara toplamayı başardı. Hafta sonunu ve diğer ülkelerde yayına girecek olmasını göz önünde bulundurursak Doctor Strange 2 oldukça iyi bir hasılat elde edecek gibi gözüküyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 11:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
Doctor Strange 2 Batman’i geçti
İlginizi Çekebilir