Doctor Who: Tüm Doktorların Doğumu

Murat Oktay 6.03.2024 - 03:27
Doctor Who'yu takipçileri, doktorların doğumunun eşsiz olduğunu bilir. Tüm doktorların doğumu ya da bir diğer adı ile rejenerasyonlarını bir arada.

BBC'nin eşsiz dizisi Doctor Who 1963'ten bugüne sadık bir kitle ile takip ediliyor. Hatta bu sonbaharda 50. yılı şerefine özel bir bölüm yayınlandı. Ve bu bölüm sırasında İngiltere'de şenliklerle kutlandı. Sunduğu bilimkurgu dünyası uzay, zaman gibi değerler ve dillere pelesenk olan kelimeler ile Doctor Who kendine oldukça samimi bir hayran kitlesi yarattı. Doctor Who: Tüm Doktorların Doğumu içeriğimizde kahramanımızın rejenerasyonlarına bir daha göz atıyoruz.

Bir Zaman Lordu olan Doktor ırkının özelliklerinden ötürü eğer sağlığını tehlikeye atacak bir durum karşılaşırsa veya ölüm tehlikesi yaşarsa bedenini yeniden oluşturabiliyor. 13 kere bunu yapma imkanı bulunuyor. Ve 63'ten 2014'e kadar gelen süreçte değişen başrol oyuncuları ve doktorların yeniden doğum sürecini teker teker görüntüleyebilirsiniz. Listemizde tüm doktorların doğumlarını ya da bir diğer adı ile rejenerasyonlarını bir araya topladık.

Doctor Who: Tüm Doktorların Doğumu

Doctor Who: Tüm Doktorların Doğumu

The Tenth Planet (1966)

Mekanik robotlar olan Cybermen'ler ile savaşırken ansızın yaşlanmaya başlar ve kırılgan bir hale gelir. Yol arkadaşı Polly ise yaşlı bedeninden ve biraz daha ince giyindiğinden bahseder. Mondas tehdidinin önüne geçildikten sonra Doktor, hoşça kal demeden uzay gemisi olan Tardis'e dönmelerini ister. İçinde ise kontrol panelinin çalışmaya başlaması adına işlemler yapmaktadır. Geminin merkezindeki kolon yukarı ve aşağı hareket ederek çalışmaya başlar. TARDIS çalışmaya başladıkça Doktor parçalara ayrılır.

The War Games (1969)

İkinci Doktor, kendi ırkının ileri gelenleri tarafından çağırılır ve devam eden bu savaş oyununun bitmesini emrederler. Doktor ise sürgün cezasına çarptırılır. Doktor yeniden dış görünüşünü değiştirerek sürgününü Dünya'da geçirecektir.

Planet of the Spiders (1974)

Doktor, Great One ve örümceklerini yendikten sonra Doktor'un bedeni radyasyon yüzünden bozulmaya başlar. Haftalar geçer ve Doktor'un yol arkadaşları Sarah ve Lethbridge Stewart onun nerede olduğunu bilmez. Ve ansızın TARDIS, ölmekte olan Doktor ile ortaya çıkarlar.

Logopolis (1981)

Logopolis gezegeninin matematik uzmanları uzun süredir saklı tuttukları ve kapalı kalan bilgi dağarcıklarını açığa çıkarırlar ve galakside serbest bırakırlar. Bunu canlı tutmak ise doğal ölüm vaktini ertelemektedir. Logopolis, bir başka Zaman Lordu olan Usta tarafından büyük bir hasar almıştır. Doktor ise bunu Dünya üzerinden yönlendirerek engellemeye çalışmaktadır ki Usta'nın farklı planları vardır. Sonunda ise beklenilen ve hazırlanılan son gelir Doktor için...,

Caves of Androzani (1984)

Doktor ve yol arkadaşı Peri Androzani Minor gezegeninde bir uyuşturucu savaşının ortasında kalırlar ve ciddi derecede zehirlenirler. Gezegen parçalara ayrılırken Doktor'un elinde sadece bir kişiyi kurtarabilecek kadar panzehir vardır. Ve bunu Peri'yi kurtarmak için kullanır. Doktor ise TARDIS için yere çöker.

Time and the Rani (1987)

TARDIS seyir halindeyken ansızın enerji ışınlarıyla saldırı altında kalır. Bir süre kaçtıktan sonra bir ışın TARDIS'in uçuş sistemlerine zarar verir ve Lakertya gezegenine zorunlu iniş yapmak zorunda kalırlar. Keza orada Doktor'un eski düşmanı beklemektedir ve Doktor yeniden doğmaya başlar.

Doctor Who: The Movie (1996)

Milenyum arifesinde Doktor, San Francisco'da vurulur ardından bir ameliyat masasında ölür. Kimliği belirlenemediği için öylece bağlanır ve bırakılır.

The Night of the Doctor (2013)

Bir uzay gemisi içinde öldürülmüş bir Doktor ile Karn gezegenine düşer. Ardından Kız Kardeşler tarafından bulunan Doktor tedavi edilir ve geleceğine karar vermesi istenir. Yeniden doğacak olan Doktor hızlı ve güçlü mü olmak isterdi, bilge ve sinirli mi yoksa nasıl olmak isterdi?

Doctor Who: Day of the Doctor (2013)

Gelecekteki Doktor'lar ile vedalaşıp Zaman Savaşını bitirdikten ve Gallifrey'i kurtardıktan sonra Savaş Doktoru, TARDIS içinde yeniden doğmaya başlar. Bu sırada ise ilk Doktor'dan alıntı yaparak biraz daha ince giyindiğini söyler.

The Parting of the Ways (2005)

Oyun İstasyonu ve TARDIS'teki kırılma yüzünden ortaya çıkan uzay-zaman kırılması ile Rose'un zaman girdabı içine geçmesi ve Kötü Kurt olması ile birlikte Dalek'ler etkisiz hale getirilir. Ancak bu enerji Rose için çok fazladır ve bu sebeple Doktor, Rose'u kurtarmak için bu enerjiyi üzerine alır. Ancak bu durumda Doktorun bedenindeki bütün hücreler ölmeye başlar. Ve Doktor yeniden doğar.

The End of Time (2010)

Zaman Lordlarına karşı üstünlük sağlayıp galip çıkmıştır bu savaşında da Doktor. Ancak vücudu ölümcül seviyede radyasyona maruz kalmıştır. 10. Doktor yol arkadaşları ile vedalaşıp TARDIS'e geri döner ve tek başına yeniden doğmayı bekler. Son sözü ise gitmek istemediğidir.

Doctor Who: The Time of the Doctor (2013)

Yılbaşı için yüz yıllardır savunulan bir kasabayı korumak için tekrar giderler. Ancak Doktor yeniden doğma sınırına yaklaşmaktadır. Doktor'un bedeni ise ölümüne yaklaşmaktadır. Zaman Lordlarından gelen bir hediye ile yepyeni bir yeniden doğma döngüsüne geçer ve yarınları da kurtarabilecektir. Ancak öncelikle yeniden değişmesi gerekmektedir.

Twice Upon a Time (2017)

Peter Capaldi'nin eşsiz oyunculuğundan sonra yerini alan Jodie Whittaker, başta çok tepki çekse de, ilk "Kadın" doktor olarak, dizinin tarihinde yerini aldı. Reboot gibi düşünülebilecek bir giriş yapan dizide Jodie Whittaker da artık yavaştan ömrünü doldurmaya başladı.

The Power of the Doctor (2022)

Uzay ve zaman boyunca en korkulan canavarlardan bazılarıyla savaşarak birçok tehlikeli yolculukla karşılaşan On Üçüncü Doktor için bu son bölüm. Bu epik gişe rekorları kıran özel bölümde Doktor son bir kez galaksinin dört bir yanındaki kötülüklerle savaşacak ama Doktor bir kez daha yenilenmeden önceki son savaşında kiminle karşılaşacak?

The Giggle

Dizinin 60. yıldönümünü kutlamak üzere yayınlanan üç bölümden biri olan "The Giggle" adlı bölümde David Tennant, Sex Education yıldızı Ncuti Gatwa'nın halefi olarak tanıtılmasıyla birlikte Doktor olarak son kez göründü.

Doctor Who Bonus Veda: Twice Upon A Time

Doctor Who serisinin en hüzünlü sahnelerinden biri olan, Peter Capaldi'nin rejenerasyonundan önceki Clara'nın göründüğü sahne olsa gerek. Hangimizin gözünden yaş gelmedi ki?

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 13:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.12.2020 10:19
Kadın doktordan önceki doktor eksik

------------

Aslında değil. Doctor Who: The Time of the Doctor (2013) başlığı onun için. Ama bulduğumuz videonun görselinde Matt Smith olduğu için biraz yanıltmış sizi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Alpertekmeci
Alpertekmeci 8.12.2020 21:37
Ah bizi ağlatacaksın Merlin'in Kazanı. Özellikle David Tennant amca çok kötü gitti, yıllardır içimde ukdedir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Doctor Who: Tüm Doktorların Doğumu
İlginizi Çekebilir