Doctor Who'nun 13. sezon çekimleri başladı

Özgür Deveci 14.11.2020 - 12:45
BBC’nin popüler bilimkurgu dizisi Doctor Who, 13. sezonuyla geri dönüyor. Detaylar haberimizde!

BBC’nin popüler bilimkurgu dizisi Doctor Who, 13. sezonuyla geri dönüyor ve Jodie Whittaker bir kez daha Doktor rolü için kamera karşısına geçiyor. Set ekibi şu anda tüm sağlık ve güvenlik protokolleri dahilinde çalışmalara devam ediyor. 13. Doktor’u son olarak sonsuz bir hapishanede kapana kısılmış bir şekilde ve dengede asılı halde bırakmıştık.


Revolution of the Daleks adlı festival özel bölümünde, Doktor'un en yakın arkadaşları Yaz (Mandip Gill), Ryan (Tosin Cole) ve Graham (Bradley Walsh) onsuz hayatlarına devam etmek zorundalar. Ancak kısa süre sonra Doktor'un en büyük ve en korkulan düşmanlarından biri olan Dalek'lerin dahil olduğu rahatsız edici bir planı ortaya çıkaracaklar. Doktor olmadan Dalek'lere karşı nasıl mücadele edersiniz? Eğer Doktor'un kaderi bilinmiyorsa, 13. sezonda bizi neler bekliyor?

Doctor Who'nun 13. sezon çekimleri başladı

Jodie Whittaker, bir kez daha kamera karşısına geçiyor.

Dizinin yapım sorumlusu Chris Chibnall konuyla ilgili "Doctor Who'nun yapım ekibi, geçirdiğimiz bu zor zamanlarda diziyi yeniden yayına almak için harikalar yarattı. Çekimler için sete geri döndüğümüz için çok heyecanlıyız. Doctor Who'yu yapım sürecinin karmaşıklığı göz önüne alındığında ve COVID-19 çalışma protokolleri nedeniyle, yeni bölümlerin çekimleri her zamankinden biraz daha uzun sürecek. Dolayısıyla bu sezonu 11 bölüm yerine 8 bölümle bitirmeyi umuyoruz. Ama emin olun, Doctor Who'dan beklediğiniz hırs, mizah, eğlence ve korku deneyimi hala sağlam bir şekilde yerinde olacak. Dünyanın dört bir yanındaki herkes için oldukça zorlu bir dönem yaşanıyor ancak unutmayın bir Doktor asla meydan okumaktan kaçınmaz!" ifadelerinde bulundu.

BBC Studios yürütücü yapımcısı Matt Strevens, 13. sezon hakkındaki yorumlarını "TARDIS'in kilidini açtığımız, Sonik’in tozunu aldığımız ve Doctor Who'nun yeni sezonu için yeniden çekimlere başlayabildiğimiz için çok heyecanlıyız. Muhteşem prodüksiyon ekibi ve oyuncular bu zorlu zamanlarda tekrar çekim yapmamızı sağlamak için harikalar yarattı. Doctor Who her zamanki gibi eğlence ve aksiyon dolu olacak, ayrıca pek çok sürprizle birlikte!" şeklinde paylaştı. 

BBC drama kontrolörü Piers Wenger ise, yeni sezon heyecanını "Doctor Who'nun halihazırda devam eden 13. sezon çekimleri için çok heyecanlıyız. Ekip, TARDIS'i güvenli bir şekilde BBC One'a geri getirmek için büyük çaba sarf ediyor. Hepimiz Doktor'u hangi maceraların beklediğini görmek için sabırsızlanıyoruz. Ancak onun dönüşünü beklerken, bir yandan da festival özel bölümümüz için sabırsızlanıyoruz." sözleriyle dile getirdi.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 15:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.11.2020 11:35
Bu dizinin boku çıkmasını artık
Kalan Karakter: 300 Gönder
Doctor Who'nun 13. sezon çekimleri başladı
İlginizi Çekebilir