Donald Trump Death Note için 10 Trilyon Dolar Ödedi

Batuhan İnce 5.02.2020 - 23:38
Donald Trump Death Note için Xi Jinping ile girdiği açık arttırma mücadelesinde 10 Trilyon Dolar'ı gözden çıkartarak deftere sahip oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump Death Note serisinin son sayısında defter için 10 Trilyon Dolar ödedi.

Death Note (Ölüm Defteri), Japonyada Tsugumi Ooba tarafından yazılıp Takeshi Obata tarafından resmedilen bir manga serisidir. Hikaye; Light Yagami (Kira) adında bir lise öğrencisinin bir defter bulması ve o deftere ismi yazılan insanın kaçınılmaz bir ölüme mahkum olduğunu öğrenmesi üzerine şekillenir. 2003 yılından 2006 yılına kadar hayatına manga olarak devam eden seri, anime dizisine de uyarlanmıştı. Ana vatanında çekilen dört filmin yanında, 2017 yılında serinin kemik hayran kitlesi tarafından eleştirilen bir Netflix Amerikan uyarlaması çekildi.

Orijinal Death Note mangasından sonra serinin devamı olarak sayılabilecek “Special One Shot”  isimli spin-off, internet üzerinden bedavaya olarak okuyuculara sunuldu. Hayranlar tarafından “Hiçbir zaman tamamlanmayan” olarak adlandırılan bu yeni serinin yeni bölümü geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

Donald Trump Death Note için 10 Trilyon Dolar Ödedi

Special One Shot’ın son bölümünde baş rol karakteri Ryuk, bir sürü elma karşılığında defteri Minoru Tanaka adlı birine veriyordu. Defterin gücünü paraya çevirmek isteyen Tanaka, Ölüm Defterini bir televizyon programında açık arttırma ile satışa çıkarıyordu. Burada işler biraz ilginçleşiyordu çünkü açık arttırmaya Çin Halk Cumhuriyeti’nin Başkanı Xi Jinping ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkanı Donald Trump katılıyordu. Tabii ki manganın içerisinde iki devlet başkanının gerçek isimleri söylenmiyordu ancak çizimlerde kullanılan karakterler kim oldukları bariz bir şekilde ele veriyordu. İki lider arasındaki çekişmeli açık arttırmanın kazananı 10 Trilyon dolar ile Donald Trump oluyordu ve deftere sahip oluyordu. Ancak Ryuk, defterin kurallarını açık arttırmadan önce değiştirdiği için satın alan her kim olursa olsun ilk kullandığı anda ölecekti.

Donald Trump Death Note için 10 Trilyon Dolar Ödedi

Başkan Trump, kameraların karşısına geçtiğinde ise Ölüm Defterine sahip olmak istemediğini şu sözlerle belirtiyor: “Kira’nın gücüne sahip olduğumu duyuruyorum. Deftere sahip oldum, ama kullanmayı reddediyorum. Defteri kullanmamak beni bir aziz gibi gösterecek.

“Hiçbir zaman tamamlanmayan” olarak adlandırılan serinin bu yeni bölümü, hikayeye yeni bir soluk getirmişe benziyor. Zaten içerisinde etik kuralları sorgulatan başarılı bir hikayeyi barındıran Death Note evrenine, bir de güncel siyasi olayları güzel bir şekilde yedirmeleri mangayı dışarıdan çok daha ilgi çekici gösteriyor.

Special One Shot mangasının bölümlerini okumak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 14:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2020 09:21
şu sayıları doğru yazmayı öğrenin artık trumpın serveti 50 milyar doları geçmez 10 trilyon dolar ne.

----------------------------

Kurgusal olduğunun farkındasınız umarım. Türkçe olanı anlamamışsınız, belki İngilizce olanı anlarsınız.

"After a furious bidding war, the United States wins the auction with an offer of $10 trillion."
MK Okuru
MK Okuru 14.01.2021 01:51
Trump kendi servetiyle almıyor Amerika alıyor Death Note'u okumadan saçmalamasak ?
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2020 20:20
Vurdu ve gol oldu...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.02.2020 11:33
smells like clickbait...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2020 23:11
Güzel bir haber beğenmeyen ötümleri anlamadım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2020 11:06
Abi neyin haberi bu ya death note 13 sene önce bitti finito, beş para etmez spinoff mangalarin haber değeri yok Lütfen Merlin kendine gel artik, yapacak haber bulamıyorsanız bu kadar tirtiklamanin gereği yok Yapacaksan vinland sagayı haber yap, ne kadar gereksiz manga takip ettiğin bizi ilgilendrmez
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2020 21:22
Bu nasıl haber sanki gerçekmiş gibi yazmışsınız?
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2020 06:46
Katılıyorum, en azından tüm başlığı tırnak içine alabilirlerdi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Donald Trump Death Note için 10 Trilyon Dolar Ödedi
İlginizi Çekebilir