Donald Trump'ın Twitch kanalı yasaklandı

Alparslan Gürlek 8.01.2021 - 13:09
Twitch, ABD başkanının yeni bir yönetime geçmeden önce topluma ve topluluğa zarar verme kabiliyetini en aza indirmeyi umduğunu söylüyor.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde aşırı sağ Trump destekçileri tarafından Capitol binasına düzenlenen saldırının ardından, Donald Trump'ın resmi Twitch kanalı askıya alındı. Protestonun şiddet dozunun giderek yükselmesi doğrudan Trump'ın sosyal medya hesaplarına da yansıdı ve durum böyle olunca, hem Twitch hem de Twitter kendisiyle ilgili önlemler almaya başladı.

Trump'ın Twitch kanalı yasaklandı, propaganda aracı kısıtlandı da diyebiliriz

Bir Twitch sözcüsü "Dün kongre binasına yapılan şok edici saldırının ışığında, Başkan Trump'ın Twitch kanalını devre dışı bıraktık" dedi. "Mevcut olağanüstü koşullar ve Trump'ın kışkırtıcı retoriği göz önüne alındığında, bunun topluluğumuzu korumak ve Twitch'in daha fazla şiddetli kışkırtma için kullanılmasını önlemek için gerekli bir adım olduğuna inanıyoruz."

Temsilci, Twitch'in 20 Ocak'ta gerçekleşecek olan yeni bir yönetime geçişe giderken zararı en aza indirmeye çalıştığını ve "görevden ayrıldıktan sonra hesabını yeniden değerlendireceklerini" açıkladı. Ayrıca PogChamp ifadesini de kaldırdıklarını duyurdular.

Aslında Trump Twitch kanalı konusunda ilk kez sorun yaşamıyor. Geçtiğimiz yılın içinde nefret söylemleri ve rahatsız edici davranışlar nedeniyle kanalı iki haftalığına askıya alınmıştı. Kendine tarz olarak benimsediği bu şiddet eğilimli konuşmaların içinde bulunduğu dijital platformlarda topluluk kurallarını ihlal ettiğini bilse de bildiğinden geri kalmıyor. Ancak seçimlerde oyların çalındığını iddia ettikten sonra taraftarlarının Capitol binasına saldırması ve bunun dört kişinin ölümüyle ve birçok yaralıyla sonuçlanmasından sonra asılsız iddiaları büyük tepkilere yol açtı.

Donald Trump'ın Twitch kanalı yasaklandı

Şu anda Donald Trump'a ait Facebook ve Instagram hesapları askıya alındı, Twitch kanalı yasaklandı ve Twitter hesabı da kilitlendi. Bununla ilgili Twitter'ın yaptığı açıklamada silinmesi gereken gönderilerin olduğu, bunların silinmemesi durumunda da hesabının kilitli kalacağı açıklaması geldi. ABD Başkanı Trump'ın kontrolden çıkmış davranışlarına yanıt ise dört yıllık görev süresinin yalnızca son 13 gününde geldi.

İnternette büyük tepkiler alan ve şiddet eğilimli, iddialı konuşmalarıyla ortalığı karıştıran Trump artık başka bir yol bulmak zorunda. Görevinin son günlerine yaklaşan Trump'ın neredeyse bütün sosyal medya hesapları askıya alınmış, kilitli ve yasaklanmış durumda. Peki sizler bu konu ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 21:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2021 16:02
darısı bizdekinin başına
MK Okuru
MK Okuru 11.01.2021 11:16
Küresel baronlara köle olmayı tercih ederim diyorsun yani? Her şeyi nasıl istedikleri gibi yorumladıklarını ve davrandıklarını görmüyor musun? Her şeye nasıl algı yapıştırdıklarını görmüyor musun? Dünyadaki en büyük sorun bunlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.01.2021 05:36
Demokrasi beşiği ülke maşallah. Bundan sonra bu ülkede demokrasi yok diye saçmalayanların ağzına kürekle vurmak farz oldu artık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Donald Trump'ın Twitch kanalı yasaklandı
İlginizi Çekebilir