Doom 2 oyununun bir bölümü geliştiricinin evinde geçiyor

Alparslan Gürlek 4.12.2020 - 13:15
Doom 2 oyununun bir bölümü oyunun bölüm tasarımcısının evinden ilham alınarak tasarlanmış, yayınlanan video ile bir ev turuna çıkıyoruz.

Gelmiş geçmiş en iyi aksiyon FPS serilerinden olan Doom serisinin ikinci oyunu güzel bir konuyla karşımızda. Üstünden yıllar geçse de aksiyonundan hiçbir şey kaybetmeden Doom 2, bölüm tasarımcısının yeni bir videosuyla gündeme geliyor. Ev turu olarak sayabileceğimiz bu video ayrıca Doom 2'nin bir bölümünü içeriyor. Çünkü bölüm, bu evden ilham alınarak tasarlanmış ve fiziksel yapısı tam olarak aynı.

Doom 2 Level 16 bölüm tasarımcısının evinde geçiyor

Dokuları farklı ve mobilyaları eksik olsa da Doom 2'nin bölüm 16 tasarımı tamamen bölüm tasarımcısının eviyle aynı. Evin üst katını oyuna dahil edemeseler de garajı ve içindeki korkunç canavarları -keşke her korkunç yaratık böyle olsa- eklemeyi başarmışlar. Tasarımcı Sandy Petersen'in keyifli anlatımıyla eski günleri anmak istersiniz diye düşünerek videoyu hemen alt tarafa bırakıyorum. Keyifli seyirler.

Ev yıllar içinde biraz değişmiş olsa da ayrık ekranla gösterilen kısımlarda çoğu şeyin yerinde olduğunu görebilirsiniz. Merdivenler olsa da Doom'un Z ekseninde fazla iyi olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle oyun ikinci katı içermiyor. Petersen, kendi evinin yanı sıra oyuna doğup büyüdüğü ailesinin evini de eklemiş. Arkada çalan efsane Doom müzikleriyle böyle bir nostalji yaşamak keyifli olsa gerek. Tabi yıllar oyunu eskitmeyi başaramasa da evlerin çağa ayak uydurduğunu görüyoruz.

Doom 2 oyununun bir bölümü geliştiricinin evinde geçiyor

Ayrıca Petersen, Doom sonrası video oyunu kariyerinde Quake, Age of Empires ve Halo Wars gibi oyunlar üzerinde de çalıştı. Bugünlerde de Petersen Games'te masaüstü RPG'ler ve masa oyunları yapmaya odaklanıyor. Doom öncesinde Petersen bir Chaosium çalışanıydı ve 1981 Call of Cthulhu RPG'sinin tasarımcısıydı. Yani masaüstü RPG'leri için çalışmalara dönmesi anlaşılabilir.

Doom II Hakkında

Doom 2: Hell on Earth id Software tarafından geliştirilen bir FPS oyunudur. Başlangıçta 1994 yılında MS-DOS bilgisayarlar ve 1995 yılında Macintosh bilgisayarlar için piyasaya sürüldü. Doom Engine motoruyla geliştirildi ve müziklerinin bestesi Robert Prince tarafından yapıldı. Bugün neredeyse 30 yaşına girecek bu oyun hala eski zevkini ve aksiyonunu hissettiriyor. Müzikleri ise serinin tamamında olduğu gibi harika. Sizler Doom 2 hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 10:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2020 12:30
Ps4e 22şer liradan aldım 1 ve 2. Oyunu. Hala mükemmel.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2020 01:41
Kimse kendini kandırmasın yada artık örtbas etmeye çalışmasın Doom 1 ve 2 Amerikan balonu bu kadar.
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2020 10:35
Harbi ya 1994 te ne oyunlar vardı herkesin ağzında doom neymiş fps oyunlarını ilk bulanlar onlarmış he yavrum he yer mi anadolu çocuğu
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2020 19:33
Neden balon? O zaman çıkan pc oyunları içinde çok çok daha iyileri mi vardı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Doom 2 oyununun bir bölümü geliştiricinin evinde geçiyor
İlginizi Çekebilir