Dota Profesyonel Ligi Kış Turnuvası iptal edildi

Murathan Özlü 13.01.2022 - 18:10
Şubat ayında gerçekleşmesi planlanan Dota Profesyonel Ligi Kış Major turnuvası COVİD-19 vakalarındaki artış sebebiyle iptal edildi.

Covid-19 pandemisi turnuva ve organizasyonları vurmaya devam ediyor. Dota Profesyonel Ligi Kış turnuvası Dota 2 Winter Major, artan Covid-19 vakaları ve dünya çapındaki seyahat kısıtlamaları sebebiyle iptal edildi. Covid 19'un oyun endüstrisine son darbesi, Dota 2 oyuncularını ve özellikle turnuvaya katılacak takımları pek memnun etmedi, çünkü oyuncular Valve'ın bu kararı çok ama çok geç  aldığını düşünüyorlar.

Dota Profesyonel Ligi Kış Turnuvası pandemiye yenildi

Dota 2 Winter Major turnuvası, normal şartlarda önümüzdeki ay içerisinde oynanacaktı. Valve,  2021-2022 sezonunun 1. turunun, bölgesel ligler tamamlandıktan sonra sona ereceğini ve Fantezi ligine katılan oyunculara ödüllerinin 2. tur başlamadan önce dağıtılacağını belirtti. Sezonun ilk Major turnuvasında kazanılması gereken puanlar Major 2 ve Major 3 turnuvalarına eşit olarak dağıtılacak.

Dota Profesyonel Ligi Kış

Kararın Dota 2 E-spor topluluğunda  oldukça negatif karşılanmasının sebebi, bu derece geç alınan kararın profesyonel Dota 2 takımlarının oyuncuları için ciddi problemlere yol açması. Takımlar, hem puanlarının geç dağıtılacak olmasından hem de girdikleri maddi zararlardan ötürü Valve'a tepkili. Turnuvaya katılacak olan takımlara dağıtılacak 500 bin dolarlık ödül havuzu an itibariyle iptal edilmiş durumda

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 19:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dota Profesyonel Ligi Kış Turnuvası iptal edildi
İlginizi Çekebilir