Dr. Strange LGBTQ referansları Disney ile Suudi Arabistan'ı karşı karşıya getirdi

Murathan Özlü 26.04.2022 - 18:21
Suudi Arabistan yetkilileri Dr. Strange LGBTQ referanslarının kaldırılmasını talep ediyor ancak Disney kabul etmiyor.

Çıkmasına günler kala Dr. Strange LGBTQ referansları sebebiyle gündeme geldi. Doctor Strange 2'nin içerdiği LGBT+ içeriği sebebiyle Suudi Arabistan'da yasaklanması gündem olmuştu. Ancak Suudi Arabistan Sinema Sınıflandırma ekibinin başındaki Nawaf Alsabhan The Guardian'a yaptığı açıklamada filmden "sadece 12 saniyelik" bir kısmın çıkarılmasının talep edildiğini ancak Disney'in bunu kabul etmediğini belirtmiş.

Dr. Strange LGBTQ referansları filmin başını Arap Yarımadasında ağrıtıyor

Alsabhan, filmden çıkarılmasını talep ettikleri sahnede, filmin eşcinsel karakteri America Chavez'in "iki annesi olduğu"ndan bahsettiği için yayınlamanın uygun olmayacağını belirtmiş. Alsabhan:

" Tüm olay onun iki annesi olduğundan bahsetmesi. Ve Orta Doğu coğrafyasında bu tarz bir sahneyi yayınlamak pek kolay değil." ifadelerini kullanmış.

Dr. Strange LGBTQ referansları
Alsabhan açıklamasına " Bu konuda talebimizi dağıtıcıya ilettik, dağıtıcı Disney'e iletti Disney'de bize böyle bir aksiyon almayacaklarını belirtti." şeklinde devam etmiş.
Nawaf Alsabhan ayrıca filmin Suudi Arabistan'da yasaklandığı iddiasını da yalanlamış;

" Filmi yasaklamayacağız çünkü yasaklamamız için bir sebep yok. Tek isteğimiz basit bir düzenleme. Şu an kadar kabul etmediler ancak kapıyı kapatmadık, denemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullanmış.

Disney daha önce de The Eternals filmindeki gay referanslarını filmden çıkarmayı reddetmiş ve film Arap Yarımadasında yasaklanmıştı.

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 12:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2022 10:59
Acikcasi filmlerde aile yapisini baltalayan cok fazla sey olmaya basladi. Bu toplumlari cökertir. Ama bizim rütükte sorun yok. Cünkü rütük diyince aklima uzayda bir bosluk geliyor.
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2022 21:30
Çok değil 50 sene geriye iz sür ve aile yapısı bu duruma nasıl geldi diye bir araştır, anlarsın aile yapısına nasıl zarar verdiğini.
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2022 11:36
aile yapısı bu kadar çabuk parçalanıyorsa parçalansın zaten, yanlış anlaşılmasın, netflix in içeriğin kalitesinden ziyade lgbt mesajlarına daha ağırlık vermesi benimde canımı sıkıyor ama aile yapımıza zeval geliyor diyene de tahammül edemiyorm.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2022 22:53
filmlere bunları koymak neyi çözüyor? evet normalde karışmıyorum isteyen istediğin gibi yaşasın ama zorla gözüme sokmaya çalıştıklarında olmuyor kardeşim. itici oluyor zorlama oluyor. böyle bir şeyi izlemek zorunda bırakılmak da yanlış.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2022 14:15
Bizim insanımızda can atıyor bu arapların kültür ve geleneklerini sahiplenmeye. O da ayrı bir konu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2022 04:13
Bu tip referansları özellikle öne sürüyorlar, en çok da netflix yapıyor. Maksat iyice alıştırmak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2022 04:11
Tabii ki bu konuda kararlı olmaları güzel de o bölge de yayınlanmazsa kaybedecekleri çok bir gelir yok görünüşe göre.Mesela herhangi bir sebepden çin benzer bir talep de bulunsa neler neler yapmazlar :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dr. Strange LGBTQ referansları Disney ile Suudi Arabistan'ı karşı karşıya getirdi
İlginizi Çekebilir